Eric Romain - Marnic Moyaert
Toeschouwers: 3.500

Na RWDM - R Antwerp FC

Beslissing in laatste minuut

MOLENBEEK - Als de thuisploeg de twee punten nodig had om zich te redden, haalde ze die nog in de laatste minuut. Niet onverdiend, maar ook niet als geschenk van R Antwerp FC dat geregeld met scherpe counters uitbrak en verder de zaak achterin zoveel mogelijk gesloten hield.

Harry Cnops kreeg tegen zijn vroegere ploegmaats enkele open kansen bij snelle tegenstoten, maar stuitte evenveel keren op een secure doelman Deleu. Het aantal doelkansen lag ongeveer gelijk. RWDM was de ploeg die het spel maakte, het spektakel verzorgde en ondanks een duidelijk veldoverwicht niet tot scoren kwam. Om op voorsprong te geraken hadden de Brusselaars zelfs wat meeval nodig. Kort voor de rust zwenkte Jaak Edelbloed met de bal aan de voet naar het midden en riskeerde een schot. De bal raakte heel even de voet van Danny Koekelcoren, waardoor Nicky Schippers tegenvoets verslagen werd. Voordien was R Antwerp FC goed weggekomen toen scheidsrechter Modave geen graten zag in een overtreding van Eric Reynders op Edelbloed in de strafschopzone.

Net voor het uur kon de voor Eric Reynders ingevallen Alex Verniers tegenscoren. Hij deed dat op een vrijschop nadat Deleu buiten zijn strafschopgebied de bal uit de voeten van Mark Van der Linden haalde. In het laatste halfuur moest Nicky Schippers enkele halve mirakels verrichten om die 1-1 te handhaven, tegen een knap schot van Thairet had hij in de slotminuut geen verhaal (Ronny Ceuleers - bron: onbekend - 14/04/1986).

De competitie door het oog van Bob (33)

Tegen R.W.D.M., in eigen huis een waar 'zwart beestje' voor de rood-witten, werd nog nooit nooit gewonnen in het Edmond Machtensstadion sedert het ontstaan van de Brusselse fusie-club in 1971. Een al te laks R Antwerp FC is nog maar eens de boot ingegaan!

Even voor tijd was het nog 1-1 maar in blessuretijd (er werd zelfs niet meer afgetrapt), bliksemde Thairait de winning-goal binnen (2-1). Even voor de rust (een psychologisch slecht moment) was R.W.D.M. langs Edelbloedt op voorsprong gekomen (1-0). Na een kwartier in de tweede helft kon Alex Verniers op vrijschop gelijkstellen (1-1). Een negende opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag wenkte voor de roodwitten tot Thairait er in extremis anders over besliste (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-17 - 20/04/1986).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 14/04/1986)

13 Alex Verniers (in)
46'

Erik Deleu
44' Jaak Edelbloed 1-0
Ruststand 1-0
      Alex Verniers 1-1 57'
89' Patrick Thairet 2-1
90' Eindstand 2-1 90'