Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R. Charleroi S.C.
0 0
09.03.1986 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Charles Magerat

Lijnrechters:
Henri Stassart - Henri Maes
Toeschouwers: 3.500

Wedstrijdverslag

R Antwerp FC - RSC de Charleroi

Zebra's leggen zaak plat

DEURNE - RSC Charleroi was duidelijk naar Antwerpen afgezakt om één puntje weg te halen en daar is het na dit duel ook probleemloos in geslaagd.

De thuisploeg was met de beste voornemens gestart en liet dat vooral in het openingskwartier blijken met afstandschoten van Ronny Prins en Mark Van der Linden. Mathijssen moest echter niet optreden. Hij kwam alleen in gewaar op voorzetten van een bedrijvige Geert Deferm. De Zebra's hielden de zaak dus rustig onder controle, ook al moesten ze daartoe af en toe de botte bijl bovenhalen. Het leverde de jonge Albert terecht geel op. Aanvallend stelde het bij de bezoekers niet zo veel voor, daarvoor acteerden ze te bang en waren ze te fel belust op dat ene punt. Ratko Svilar moest welgeteldd één keer optreden toen.. Didier Beugnies in het straatje verscheen.

Na de rust werd het er zeker niet beter op. Harry Cnops kopte in het zijnet. Ratko Svilar duwde een schuiver van Pugh naast het hout. RSC Charleroi begon langzaam met meer zelfvertrouwen te voetballen en kon langs Mraz ook dreiging brengen. Doelman Mathijssen kon rustig toezien hoe het bij de thuisploeg van kwaad naar erger ging. Zijn grootste daad moest hij leveren op een terugspeelbal van Delanghe. Vier minuten voor affluiten leek hij toch geklopt toen Harry Cnops een voorzet van Ronny Prins doorkopte tot bij Eric Reynders. De Limburger dacht blijkbaar al aan de vreugdedans, maar hij vergat de bal in de lege kooi te deponeren, zodat het bij een blanke score bleef (Kurt Van Der Auwera - bron: onbekend - 10/03/1986).

De competitie door het oog van Bob (28)

Tegen een verrassend snedig RSC de Charleroi, dat zich geenszins als degradatie-kandidaat liet kennen, is een mak en ongeconcentreerd R Antwerp FC niet verder gekomen dan een scoreloos gelijkspel. Gelukkig maar dat een puike Ratko Svilar zich bij het schaarse Waalse doelgevaar zich nog maar eens van zijn beste zijde toonde of de Zebra's hadden zowaar de twee punten weggekaapt!

Even voor tijd kwam dan de mooiste kans van de wedstrijd tot stand toen de ingekomen Eric Reynders een doorknikker' van Harry Cnops naar de tweede paal maar in te leggen had op een ogenblik dat Mathijssen zich weerloos in de andere hoek van het doel bevond, maar hij trapte over de opbotsende bal! De eerlijkheid gebiedt ons echter toe te geven dat R.A.F.C. de zege niet verdiend zou hebben (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-17 - 20/04/1986)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 10/03/1986)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R. Charleroi S.C.

Elftallen

1 Ratko Svilar
2 Yves Vanderveeren
3 Danny Koekelcoren
6 Rony Van Rethy
5 Geert Deferm
7 Patrick Ipermans
8 Ronny Prins
4 Alex Verniers
9 Albert Van den Bergh
10 Marc Van der Linden
11 Harry Cnops
1 Jacky Matthijssen
7 Kevin Pugh
3 Philippe Albert
4 Norbert Beuls
6 Freddy Delanghe
8 Philippe Migeot
10 Peter Mraz
11 Salvatore Curaba
14 Pierre Essers
13 Didier Beugnies
2 Rudy Vossen

Wissels

70' 9 Albert Van den Bergh (uit)/
13 Eric Reynders (in)
 
14 Pierre Essers (uit)/
16 Calogero Taïbi (in)
46'
 

Begin Match
      Philippe Albert
Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG