Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.
0 0
23.02.1986 Plaats: Stadion Lisp

Scheidsrechter: Marcel Van Langenhoven

Lijnrechters:
Eric Romain - Herman Varendonck
Toeschouwers: 4.000

Wedstrijdverslag

Na K Lierse SK - R Antwerp FC

Afwerking ondermaats

Het Lispteam heeft tegen een mak R Antwerp FC de kansen laten liggen om de kloof met de degradatiekandidaten te verkleinen. Oefenmeester Boskamp was na de wedstrijd dan ook niet mals voor enkele van zijn spelers. Vooral de prestaties van Helleputte en Bosch vond hij niet denderend. Voor de geel-zwarte kapitein is er nog een verontschuldiging, omdat hij wegens een lichte verrekking de voorbije week niet voluit kon trainen. Bosch was niet in zijn dagje en kon zijn snelheid niet uitspelen. Wanneer dit dan toch eens gebeurde waren zijn voorzetten onnauwkeurig. Van Mechelen werd op de liberoplaats gedeponeerd, waardoor Helleputte naar voren kon schuiven en alzo mede het middenveld stofferen.

Al na 9 minuten wist Vandenbuys een bal door de bezoekende verdediging te zenden. Bosch kwam te kort om de kans te verzilveren. Enkele minuten later stuurde Fierens Bosch weer weg, maar hij slaagde er dit keer niet in de wachtende Van Roon te bedienen. Danny Koekelcoren verwerkte in hoekschop. In de 26e minuut opnieuw een wenkende kans voor de thuisploeg. Fierens zette twee Antwerpverdedigers in de wind en zette voor. Doelman Ratko Svilar wierp zich op de bal, kon niet klemmen. Het leer rolde voor de voeten van Van Regenmortel, Alex Verniers sprong zijn doelman tijdig op de lijn bij.

Enkele minuten later opnieuw een kans voor Bosch. Van Regenmoortel schilderde de bal op diens voet, maar hij besloot binnen het bereik van Ratko Svilar. In de 40e minuut kwam er bezoekend gevaar. Beloy beging een fout op Antwerpaanvaller Harry Cnops. Cisse Severeyns borstelde de bal over de muur, Verlinden tikte in hoekschop. Cisse Severeyns was trouwens een van de weinige rood-witte spelers die er iets van trachtte te maken. Vlak voor rust kreeg Van Roon een uitstekende doelkans op voorzet van Van Mechelen. De Nederlander schoot vanop een 2-tal meter tegen de keeper aan.

Tijdens de tweede helft viel de thuisploeg stil. Dit beduidde niet dat voordien een zo denderende prestatie op de grasmat werd gelegd. Fierens en Van Roosbroeck, twee jongeren die veel werk verzetten, geraakten door hun adem. In de 52e minuut zocht Harry Cnops Cisse Severeyns, doelman Verlinden wierp zich op het juiste ogenblik nog op het leer. Een tiental minuten later kreeg Harry Cnops een uitstekende kans. Hij schoot naast. Tussenin had Bosch ook een wenkende kans overgeschoten. Een 20-tal minuten voor tijd greep Van Mechelen zwaar in toen Geert Deferm langs de lijn wegspurtte.

K Lierse SK probeerde in de slotfase nog wat te forceren door met man en macht op de Antwerphelft te drummen. De lokale acties waren te ongeordend. Juichen voor een doelpunt was voor niemand weggelegd (bron: onbekend - 24/01/1986)

De competitie door het oog van Bob (27)

Op het Lisp was de regionale derby in een ijskoude temperatuur, maar een magere bedoening. Vermits het er bij R Antwerp FC lusteloos aan toeging, ontstond er hoe dan ook weinig of geen doelgevaar in de buurt van Verlinden. Een attente Ratko Svilar wist wel raad met de schaarse Lierse-opflakkeringen. De scoreloze draw is dus de juiste weergave van het geboden spel. De enige vermeldenswaardige feiten, waren de ware aanslag van Rik Van Mechelen op Geert Deferm, waarbij de ex-Berchemnaar er met geel en een groot (dank u aan Van Langenhove goed vanaf kwam en de zware kwetsuren die Rudi Smidts (enkelverzwikking) en Danny Koekelcoren (gekneusde rib) opliepen (Bob Crauwels - bron: onbekend -14 - 9/03/1986).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 24/02/1986)

Statistieken

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Danny Verlinden
Ronald de Vos van Steenwijck
Rik Van Mechelen
Paul Beloy
Kurt Van Roosbroeck
Stan Van Den Buys
Herman Helleputte
Marc Fierens
Berto Bosch
Rinni Van Roon
Jan Van Regenmortel
1 Ratko Svilar
2 Yves Vanderveeren
3 Danny Koekelcoren
4 Rudi Smidts
5 Geert Deferm
6 Rony Van Rethy
7 Patrick Ipermans
9 Alex Verniers
10 Marc Van der Linden
8 Cisse Severeyns
11 Harry Cnops

Wissels

8 Cisse Severeyns (uit)/
13 Ronny Prins (in)
68'
 
4 Rudi Smidts (uit)/
14 Eric Reynders (in)
81'
 

Begin Match
      Geert Deferm
Rik Van Mechelen      
Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG