Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.V. Waterschei T.H.O.R. Genk
2 0
02.02.1986 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Roger Schoeters

Lijnrechters:
Pierre Strosse - Roger Hollevoet
Toeschouwers: 2.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - K Waterschei Thor Genk

Cisse Severeyns scoort en laat ook Harry Cnops meegenieten

"Ik ga naar huis man, ik voel me veel te ziek om in dit hondeweertje ook nog aan die tweede helft te beginnen...." Antwerptrainer Leon Nollet had al zijn overredingskracht nodig om Harry Cnops na de rust weer tussen de lijnen te sturen. De brave Brabander ging uiteindelijk toch op de vraag van zijn trainer in en bleef ook in die tweede periode de beste man op het veld. Dat R Antwerp FC de twee punten pakte had het trouwens in de eerste plaats te danken aan de enorme werkkracht van de twee spitsen.

De achttienjarige Cisse Severeyns bevestigde zijn goede prestaties van de voorbije weken. Harry Cnops groeit wedstrijd na wedstrijd. Nochtans moesten ze het veelal onder hun beidjes in mekaar breien. Van voorbereidingswerk uit het middenveld was niet veel sprake. R.A.F.C. won in de eerste plaats door een geweldige werkkracht, ook omdat de tegenpartij erg zwak was. Waterscheitrainer Deraeve liet Margeirsson en Maes uit de basis, moest de geschorste Pierre Plessers missen en uiteindelijk kwam ook nog niets in huis van een heroptreden van Zidane. Clijsters en vooral de op rechts erg snedige De Zutter, deden enorm hun best om wat vaart in het geheel te krijgen.

De heroptredende Ratko Svilar diende in de eerste helft evenwel geen enkel schot te stoppen. Ook Pudelko werd met rust gelaten. Het duo Severeyns-Cnops moest zelf te vaak terugplooien om die bal toch aan de voet te krijgen en dus bleef alle scherpte uit de Antwerpaanval achterwege. Rood-wit hield het initiatief in handen, werkte vooral langs flankverdedigers Geert Deferm en Piet Wildschut aan de opbouw. Het stokte allemaal te vroeg.

Uiteindelijk brak Cisse Severeyns de ban toen hij even na rust een aangeven van Piet Wildschut met de borst controleerde en snel rond zijn bewaker draaide. Pudelko had geen verhaal tegen de goedgeplaatste schuiver van de belofte, die meteen aan zijn eerste competitiedoelpunt toekwam. Een kwartiertje later bewees hij zijn vooruitgang op het collectieve vlak toen hij de tweede treffer voor de voet van Harry Cnops schoof. De Antwerptopschutter gleed voorbij drie tegenstrevers en knalde in. Meteen was de wedstrijd gespeeld.

De Limburgers hadden onvoldoende kracht en talent in huis om de situatie te keren. Ratko Svilar, die even na het openingsdoelpunt wel een actie van Clijsters-Hutka met de voet diende te stoppen, bleef van zwaar werk gespaard. Hutka en Emmers bleken inderdaad te zelden bij machte de goed georganiseerde rood-witte verdediging uit verband te halen. De wedstrijd doofde uit als een kaars. Alleen het inbrengen van Mark Vander Linden zorgde voor nog wat leven in de brouwerij. De ex-international kwam trouwens zelfs dicht bij een doelpunt.

Pudelko smeet zich gepast op de harde schuiver. "Oef," zuchtte Leon Nollet na het eindsignaal van een uitstekend leidende scheidsrechter Schoeters. Mijn eerste overwinning met R.A.F.C. en een erg belangrijke. Met uitwedstrijden in Anderlecht en Luik voor de boeg, was de zege een absolute noodzaak. Nu kunnen we in elk geval ontspannen aan die zware dobbers beginnen met Mark Van der Linden en Ratko Svilar erbij. Je hebt er geen idee van wat de aanwezigheid van die twee tenoren betekent (Georges Weymiens - D.N.G. - 3/02/1986)...

De competitie door het oog van Bob (24)

Dat KSV Thor Waterschei een ploeg is, die traditiegetrouw R Antwerp FC vooral op de Bosuil goed ligt, werd nog maar eens bewezen! Zonder bepaald tot een topprestatie te komen hebben de Bosuilen, vooral dank zij een betere tweede vijfenveertig minuten een verdiende en vooral, met het oog op de kloof met de bedreigde clubs, belangrijke zege behaald.

Cisse Severeyns was twee minuten na de rust op klasrijke wijze de Limburgse verdediging te vlug af en hij gaf met een geplaatst schot naar de achterste hoek Pudelko het nakijken (1-0). De ban was gebroken. De rood-witten begonnen met meer vertrouwen te voetballen. Ratko Svilar hield, tijdens zijn probleemloze wederoptreden, dank zij een snel uitkomen Hutka van de gelijkmaker. Harry Cnops maakte op voorzet van Cisse Severeyns met een staalhard schot het doelpunt van de zekerheid.

Het betekende meteen de eerste zege voor Leon Nollet, wat de man alleszins verdiende! Het superzwaar programma van de maanden januari en februari in acht genomen, zou men immers voor minder wanhopen. Nog op te merken, het korte maar positieve heroptreden van Mark Van der Linden na 10 weken afwezigheid ingevolge zijn liesoperatie (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-14 - 9/03/1986).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 03/02/1986)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.V. Waterschei T.H.O.R. Genk

Elftallen

1 Ratko Svilar
2 Piet Wildschut
3 Danny Koekelcoren
4 Rudi Smidts
9 Geert Deferm
6 Rony Van Rethy
5 Ronny Prins
7 Patrick Ipermans
10 Jurgen Müller
8 Cisse Severeyns
11 Harry Cnops
1 Klaus Pudelko
2 Emile De Zutter
4 Patrick Ory
14 Leo Clijsters
5 Pierre Plessers
12 Robert Gijbels
6 Rudi Van Henkel
7 Marc Emmers
8 Horst Schlierer
10 Srecko Juricic
9 Joachim Hutka

Wissels

46' 5 Ronny Prins (uit)/
13 Eric Reynders (in)
 
80' 10 Jurgen Müller (uit)/
14 Marc Van der Linden (in)
 
12 Robert Gijbels (uit)/
15 Eric Maes (in)
86'
 

Begin Match
      Leo Clijsters
      Emile De Zutter
      Robert Gijbels
Ruststand 0-0
50' Cisse Severeyns 1-0      
68' Harry Cnops 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG