Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Waregem R. Antwerp F.C.
3 0
26.01.1986 Plaats: Regenboogstadion

Scheidsrechter: Jean-François Crucke

Lijnrechters:
Henri Stassart - Daniël Losenbergh
Toeschouwers: 4.000

Wedstrijdverslag

Na KSV Waregem - R Antwerp FC

Als frisse waterhoentjes

Grote opluchting op alle Waregemse banken. Essevee voetbalt na een paar bleke winterse weken opnieuw fris van de lever. Gemotiveerd, snedige ééntijdscombinaties, beweeglijk, op en neer dravende vleugels, én... doeltreffend. Het zit terug snor aan de Gaverbeek. Met een paar makkies aan huis voor de boeg, wenkt een nieuw Europees avontuur.

R Antwerp FC, zonder Geert Deferm en even met Alex Verniers, was nauwelijks een klant voor de West-Vlamingen. Toen Haesaert op het uur 'joker' Mutombo de wei injoeg, was dat geen noodgreep. De partij was al lang gespeeld. KSV had de punten na dertien minuten al op zak. Op dat naar bijgeloof ruikende moment zette Görtz gisteren op zijn gepatenteerde linkerflank kilometers met hopen vrat, een verwoestende solotocht op. De Duitser gleed als een bolide voorbij vier, vijf Antwerpse schaduwen, prikte toen zijn linker tegen het leer. Nicky Schippers kon in eerste instantie weren. De bal caprioleerde terug voor de voeten van Görtz die met zijn rechter succes had.

Eén-nul, nummer vijftien van Veyt zat. R.A.F.C., met Harry Cnops voorin, moest na 120 seconden dus al zijn tactische kaarten herschikken. Combineerde echter zo slordig en zo ongeďnspireerd dat het voor een dartel Waregem een kleine kunst was om de tweede treffer te produceren. Twee-nul, het duel was een bekeken zaak. KSV Waregem, waarbij Decraeye de rechterstrook voor zijn rekening nam, zat eigenlijk na twee minuten op rozen. Nicky Schippers en Patrick Ipermans pingelden in de middencirkel een korte vrijschop naar mekaar. Veyt drumde zich als een duiveltje uit een slijkdoos tussen de twee verbouwereerde bezoekers en trok op jacht richting Antwerpdoel.

Hij betrok en passant spitsbroeder Desmet in het feest. Na een nationaal gekleurde één-twee verscheen Veyt op een halve boogscheut van de Antwerpkeeper. Nicky Schippers hoorde een doffe knal, voelde het leer even tegen de vuisten en mocht opnieuw vissen.

Toch kwam R Antwerp FC rond het halfuur onder impuls van Patrick Ipermans, Ronny Prins, de oprukkende Piet Wildschut en vooral Cisse Severeyns dreigen. De jonge Cisse Severeyns verving in de twintigste minuut Sergio Gonzalez. Hij spurtte zich compleet uit de naad en ging ook de duels niet uit de weg. Zijn enthousiasme botste op een rustige, gesloten Waregemverdediging. Dekenne, die nu ook Harry Cnops in zijn trofeeënkast heeft staan, kon zich zelfs geregeld een korte rush naar voren permitteren. KSV Waregem werd nooit verontrust.

Ook niet in de tweede helft tegen R.A.F.C.-met-tien, nadat een al te ijverige Alex Verniers voor een trap op het been van Decraeye met twee gele processen de bak in moest van Crucke. Eén groot contrast dat werk van Alex Verniers in vergelijking met het dartel soepele benenwerk van werkpaard Van Baekel die KSV nog de meeste impulsen gaf. Het derde Waregemdoelpunt kwam als een verdiend applausnummer uit de grijze hemel gevallen. Een zakdoekdriehoekje met Veyt, Mutombo en afwerker Van Baekel. De partij was toen 68 minuten oud.

Vervolg kort samengevat: Desmet probeerde Veyt een tweede roos aan te bieden, Nicky Schippers stond midden een belegerde vesting, maar de stand bleef ongewijzigd (Mark Lerouge - bron: onbekend - 27/01/1986).

De competitie door het oog van Bob (23)

Traditiegetrouw is R Antwerp FC aan de Gaverbeek tegen een veel sterker KSV Waregem opnieuw de boot ingegaan! Al na drie minuten kon Veyt een misverstand tussen Ronny Prins en Patrick Ipermans uitbuiten (1-0). Nog voor het aanvangskwartier vol was maakte Görtz er in de twaalfde minuut 2-0 van. Dit ontnam de rood-witten meteen hun mogelijke illusies .

De vervanging van een ontgoochelende, weliswaar onklare Sergio Gonzalez door Cisse Severeyns bracht wat meer snedigheid bij de Bosuilen teweeg. Van uitgespeelde doelkansen was weinig sprake. Even na de rust werd Alex Verniers na een tweede gele kaart uitgesloten. Een derde Waregemse treffer langs Van Baekel na voorbereidend werk van de ingekomen Mutombo, bevestigde de onmacht van een moedeloos, ongeconcentreerd en laks R.A.F.C.

De nieuwe nederlaag, weliswaar ingecalculeerd in het zware januari-programma, laat de Bosui-ploeg ter plaatse trappelen in de middenmoot, terwijl de degradatie-kandidaten punten beginnen te pakken (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-14 - 9/03/1986).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 27/01/1986)

Statistieken

K.S.V. Waregem R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Wim De Coninck
2 Bart Mauroo
3 Franky Dekenne
16 Yvan Desloover
6 Marc Millecamps
7 Armin Görtz
5 Sergio da Silva
10 Filip Desmet
9 Alain Van Baekel
15 Pino Decraeye
14 Danny Veyt
1 Nicky Schippers
2 Piet Wildschut
3 Danny Koekelcoren
5 Alex Verniers
4 Rudi Smidts
6 Rony Van Rethy
7 Patrick Ipermans
8 Ronny Prins
9 Eric Reynders
10 Sergio Gonzalez
11 Harry Cnops

Wissels

60' 2 Bart Mauroo (uit)/

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 561

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 561
Luvia Mutombo (in)
 
10 Sergio Gonzalez (uit)/
14 Cisse Severeyns (in)
22'
 
14 Cisse Severeyns (uit)/
13 Albert Van den Bergh (in)
67'
 

Begin Match
      Alex Verniers
2' Danny Veyt 1-0      
13' Armin Görtz 2-0      
Ruststand 2-0
      Alex Verniers 48'
68' Alain Van Baekel 3-0      
90' Eindstand 3-0 90'
TERUG