Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.C. Lokeren
1 1
19.01.1986 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Alphonse Constantin

Lijnrechters:
Giet - Pfeiffer
Toeschouwers: 3.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KSC Lokeren

Ratko Svilar brengt zijn ploeg in problemen

Na zijn allereerste tussenkomst van de wedstrijd wierp Ratko Svilar de handdoek in de ring. R Antwerp FC had daarmee al na 300 seconden de helft van het wisselmateriaal opgebruikt. Dat zou na de zware inspanningen van vorige woensdag te Brugge gevolgen kennen. In de laatste tien minuten greep KSC Lokeren de match stevig beet, leek zelfs op weg naar de zege, maar de beste kans viel uiteindelijk aan de overkant. Harry Cnops sneed razendsnel voorbij Versavel en De Schrijver en knalde laag in. Hoogenboom had de hoek verkleind en greep het punt.

Een dikverdiend punt trouwens, dat was voor iedereen wel duidelijk. Met Mommens als meest markante figuur gingen de eerste initiatieven trouwens van KSC Lokeren uit. M'buyu leverde Rudi Smidts heel wat problemen op. Ook Nijskens bleek op de doorregende grasmat in zijn schik. Toch moesten de Oost-Vlamingen tot bij het ingaan van het tweede kwartier op een eerste reële doelkans wachten. Mommens schoof voorbij Geert Deferm, bereikte met zijn voorzet de volledig vrijstaande Schools, maar die schrok blijkbaar te fel van die kans, zodat hij recht in de armen van Nicky Schippers knalde.

R.A.F.C. deed het traag en doorzichtig in het middenveld. Het was pas als de jonge Cisse Severeyns en 'speedy' Harry Cnops bij de bal kwamen dat er wat leven in de brouwerij kwam. De twee Antwerpspitsen mikten echter halve kansen buiten het doelvlak. Hoogenboom kreeg niet de kans om het water uit de schoenen te duiken.

Voor de 3.500 toeschouwers kwam er pas na de rust wat opwinding. De gekwetste Alex Verniers, een van de betere spelers uit de eerste helft, werd vervangen door Sergio Gonzales. Het zou al spoedig blijken dat de pas gehuwde Argentijn nodig weer wat nieuwe energie moet opbouwen. KSC Lokeren schoot erg sterk uit de startblokken met een gekraakt schot van Nijskens en een loeier van uitblinker Mommens, die blijkbaar niet begreep hoe Nicky Schippers nog dankzij een geweldige reflex de bal vanonder de deklat in hoekschop devieerde.

Het Lokerense initiatief luwde vlug. Zonder dat R.A.F.C. collectief echt onder stoom geraakte, knalde Harry Cnops het openingsdoelpunt in. Daarmee bekroonde de Brabander een knappe actie van Cisse Severeyns, duidelijk een wissel op de toekomst. Het applaus was nauwelijks uitgestorven toen ook Nicky Schippers zich mocht omdraaien. Mommens draaide een vrijschop in het doelgebied, waar Van Veirdeghem de bal doorknikte naar de tweede paal. Nijskens zei "dank u". Dat was meteen ook een van de laatste opwindende momenten uit een wedstrijd waarin scheidsrechter Costantin de teugels doorlopend strak hield.

Dat was wel nodig. Hij pakte terecht naar het gele karton bij geschoffel van De Schrijver en Laroy, die trouwens aan de snelle Antwerpspitsen handen en voeten vol hadden. Het is alleen jammer dat die jongens weinig werden gesteund, omdat er uiteindelijk alleen maar in het andere kamp een Mommens liep. De Lokerense draaischijf zou op de Bosuil veel problemen kunnen oplossen (Georges Weymiens - D.N.G. - 20/01/1986).

De competitie door het oog van Bob (22)

In een vrij evenwichtige wedstrijd toonde KSC Lokeren zich zo lang de stand blanco was, onder impuls van Mommens snediger. Toch kwam er uiteindelijk een juiste puntendeling tot stand. Eén van de merkwaardigste feiten van deze door te weinig toeschouwers bijgewoonde match was de nieuwe 'blitz-vervanging' in de vijfde minuut door Nicky Schippers van Ratko Svilar, met nieuwe liesklachten.

Dat had voor gevolg dat jonge Cisse Severeyns negentig minuten diende vol te maken, vermits even na de rust de lichtgekwetste Alex Verniers vervangen diende te worden door Sergio Gonzalez. Nadat Nicky Schippers halfweg de tweede helft met een geweldige reflex een loeier van Mommens in hoekschop devieerde, kwam R.A.F.C. op voorsprong. Harry Cnops rondde een voorbereidende actie van Cisse Severeyns af door met een hard laag schot Hoogenboom kansloos te laten (1-0).

De lokale vreugde was van korte duur. Vijf minuten later kon de ongedekte Nijskens aan de tweede paal de gelijkmaker inkoppen (1-1). Even voor tijd kwam de Great Old toch nog ei zo na aan een zege toen Harry Cnops de Lokerense verdediging te snel af was, zich alleen voor Hoogenboom aanbood, maar de Lokerense portier verkleinde de hoek en maakte het geplaatste schot van de Antwerpspits onschadelijk (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-14 - 9/03/1986).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 20/01/1986)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.C. Lokeren

Elftallen

1 Ratko Svilar
2 Piet Wildschut
3 Danny Koekelcoren
4 Rudi Smidts
5 Geert Deferm
6 Rony Van Rethy
7 Patrick Ipermans
8 Ronny Prins
9 Cisse Severeyns
10 Alex Verniers
11 Harry Cnops
1 Bob Hoogenboom
2 Dirk De Wachter
4 Milan Icin
5 Maurice De Schrijver
8 Patrick Versavel
9 Johan Schoofs
10 Raymond Mommens
11 Patrick Van Veirdeghem
13 Ronny Laroy
15 Angelo Nijskens
16 Dimitri M´Buyu

Wissels

6' 1 Ratko Svilar (uit)/
12 Nicky Schippers (in)
 
48' 10 Alex Verniers (uit)/
13 Sergio Gonzalez (in)
 
16 Dimitri M´Buyu (uit)/
12 Didier M´Buyu (in)
89'
 

Begin Match
Cisse Severeyns      
      Maurice De Schrijver
      Milan Icin
      Ronny Laroy
Ruststand 0-0
60' Harry Cnops 1-0      
      Angelo Nijskens 1-1 70'
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG