Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.V. Mechelen
1 1
08.12.1985 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Alexis Ponnet

Lijnrechters:
Willy Van Driessche - Henri Maes
Toeschouwers: 5.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KV Mechelen

Custers houdt technisch sterkere bezoekers in de wedstrijd

DEURNE - De mensen die de moeite hadden gedaan om zich naar de Bosuil te verplaatsen zullen zich de inspanning zeker niet beklaagd hebben. Ze zagen een sportieve en vooral aantrekkelijke streekderby, waarbij het er lang naar uitzag dat een hardwerkende thuisploeg de punten zou thuishouden. Theo Custers liet echter op de beslissende ogenblikken niet met zich lachen. Toen Sanders tijdens het bezoekende slotoffensief de gelijkmaker binnenprikte, was er niemand die daar over wou mopperen. Ook de sponsor zag dat het goed was.

Dat Künnecke Asselbergis, Kesselaers en den Boer aan de kant zou laten, was vooraf bekend. Arie Haan deed al in de kleedkamer een tegenzet. Hij liet verdediger Rony Van Rethy in de dug-out en stoffeerde de halflijn met Ronny Prins. Het aanvangskwartier leed onder die tactische poespas. R Antwerp FC was de aanvallende ploeg, zonder supergevaarlijk te zijn. KV Mechelen keek de kat uit de boom, maar toonde zich naderhand dreigender en technisch ook beter dan de thuisploeg. Dat resulteerde in een resem hoekschoppen en halve kansen voor Martens, Jaspers en Sanders.

Eén keer had Ratko Svilar de hulp van de paal nodig. Koeman legde aan, de Antwerpdoelman devieerde de schuiver via het hout in hoekschop. Halfweg de eerste helft kwam een lekker combinerend R.A.F.C. op voorsprong. Piet Wildschut trapte een lange bal, Rutjes zag 'm al in de handen van zijn doelman eindigen, maar Albert Van den Bergh plaatste er nog een tip van de schoen tegen. Hierdoor was Custers verrast. De paal zorgde voor uitstel, maar Harry Cnops duwde het gemakkelijkste doelpunt van zijn carrière over de lijn. R Antwerp FC ging het gebeuren nadrukkelijker beheersen. De aanvallers waren te vriendelijk voor elkaar. Van den Bergh legde af toen hij een doelpunt aan de voet had, dat werd hem vlak na de pauze door Harry Cnops nagedaan.

Custers hield toen met een schitterende tussenkomst de opgerukte Rudi Smidts van een verdubbeling van de score. R.A.F.C. zou de 'snor' nog vaker tegenkomen. Eerst tipte hij een knal van een bedrijvige Albert Van den Bergh over de lat. Een vrijschop van Sergio Gonzales maakte hij met behulp van de lat onschadelijk. De Mechelaars putten daaruit de kracht om aan een slotoffensief te beginnen. De thuisploeg plooide terug en verkeek zich helemaal toen Meeuws die zijn statisch middenveld was bijgesprongen, de ingekomen Goretti wegstuurde. Hij spurtte naar de achterlijn en legde blindelings terug tot bij de inlopende Sanders die beheerst gelijkmaakte. KVM wou nog meer. Meeuws, Goretti en Koeman zagen afstandspogingen nipt naast of over verdwijnen.

Het was Harry Cnops die ultiem de beste kans liet liggen, toen hij een voorzet van Eric Reynders verkeerd op de knikker nam (Kurt Van Der Auwera - bron: onbekend - 19/12/1985).

De competitie door het oog van Bob (18)

Voor de zesde opeenvolgende maal eindigde de regionale derby tussen FC Malinois en de Great Old op een gelijkspel. Van traditie gesproken! Als je het verloop van de wedstrijd in ogenschouw neemt, zijn de Maneblussers goed weggekomen. Zonder een sublieme keeping van 'Rossen Theo' Custers hadden de rood-witten een ruime en verdiende zege verworven.

Na het openingsdoelpunt van Harry Cnops, die een op de zijstaak gestrande doelpoging van Albert Van den Bergh afwerkte, kregen de Bosuilen aardig wat kansen om de Mechelaars in de vernieling te spelen. Slordige afwerking eneen attente doelman Custers beletten verdere Antwerpdoelpunten.

De mooiste kans tijdens de tweede helft kwam tot stand toen Harry Cnops zich alleen voor het Mechelse doel aanbood, hij de bal zijdelings naar de vrijstaande Albert Van den Bergh doorschoof, de opgerukte Rudi Smidts de bal in één tijd krachtig overnam en op het lichaam van de Mechelse doelman besloot.

In de plaats van 2-0 werd het 1-1 toen de op links doorgebroken Goretti de bal in de loop van Sanders legde en die geen genade kende. De Mechelaars hadden vanaf toen de wedstrijd in hande, plooiden terug en zo kwam R.A.F.C. naar het einde toe nog sterk opzetten. Twee minuten voor tijd centerde de op links doorgebroken Eric Reynders de bal voor de Mechelse muit waar Harry Cnops met het hoofd overnam en millimeters naast besloot! Liet R.A.F.C. weliswaar een gemakkelijke zege ontglippen, het werd een genietbare partij die echter door amper 5.000 toeschouwers werd bijgewoond (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-11 - 19/01/1986).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 09/12/1985)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.V. Mechelen

Elftallen

1 Ratko Svilar
2 Piet Wildschut
3 Danny Koekelcoren
4 Rudi Smidts
5 Geert Deferm
6 Ronny Prins
7 Patrick Ipermans (K)
8 Jurgen Müller
9 Albert Van den Bergh
10 Sergio Gonzalez
11 Harry Cnops
1 Theo Custers (K)
2 Gaston Boeckstaens
3 Johan Van Den Broeck
4 Graeme Rutjes
5 Walter Meeuws
6 Raymond Jaspers
7 Koen Sanders
8 Albert Cluytens
9 Ronny Martens
10 Erwin Koeman
11 Joachim Benfeld

Wissels

46' 8 Jurgen Müller (uit)/
15 Rony Van Rethy (in)
 
85' 9 Albert Van den Bergh (uit)/
14 Eric Reynders (in)
 
3 Johan Van Den Broeck (uit)/
12 Sylvano Goretti (in)
35'
 

Begin Match
Geert Deferm      
      Gaston Boeckstaens
21' Harry Cnops 1-0      
Ruststand 1-0
      Koen Sanders 1-1 71'
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG