Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.W.D.Molenbeek
1 0
24.11.1985 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jean-François Crucke

Lijnrechters:
Henri Stassart - Roland Vandenbogaerde
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - RWDM

Cnops reddende engel

Nadat hij in de vorige thuiswedstrijd tegen hekkensluiter KV Kortrijk zijn ploeg al aan winst had geholpen, was Harry Cnops tegen die andere degradatiekandidaat RWDM, voor R Antwerp FC opnieuw de reddende engel. Zijn kopbaldoelpunt, gescoord tien minuten na de rust, besliste inderdaad over winst en verlies. Dat bezoekende doelman Deleu bij deze treffer niet helemaal vrijuit ging, maakte de zaak niet van de vaak verguisde Harry Cnops die zich elke match volledig geeft. Wat niet van alle rood-witten gezegd kon worden...

In een kil en schaars bevolkt Bosuilstadion viel er tijdens de eerste helft biezonder weinig te beleven. Na vijf minuten liet keeper Ratko Svilar zich in zijn eerste partij als voetbal-Belg bijna verrassen door een inzenden van Bouwmeester. Diezelfde Ratko Svilar had het geluk aan zijn zijde toen in de 40e minuut een schot van De Greef afweek op het been van Rudi Smidts en de bal centimeters naast de paal buiten liep. Het waren de enige malen dat RWDM in de buurt van het Antwerpdoel wist te komen. De thuisploeg van haar kant legde wel veldoverwicht aan de dag, maar creëerde weinig serieuze kansen. De blanco score bij de rust was een juiste weergave van een biezonder triest spektakel.

Het publiek kon zich troosten met de gedachte dat er na de pauze moeilijk nog slechter kon worden gespeeld. Het ontsteken van de stadionlampen wegens de opkomende duisternis bleek bovendien verlichtend te werken. Aanvankelijk bij de RWDM-spelers die dadelijk twee hoekschoppen forceerden, maar de lokale verdediging niet in gebreke vonden. In de 55e minuut kreeg R.A.F.C. een vrijschop toegewezen. Geert Deferm trapte de bal voor doel, Deleu rende eerst vooruit en vervolgens weer naar achteren. Hij Kwam te laat om de kopbal van Harry Cnops te stuiten. Eén-nul dus voor de Great Old en er ging gejuich op in de tribune met verkleunde toeschouwers.

Toch betekende dit doelpunt niet de start van een echte wedstrijd. R.A.F.C. plooide immers terug. De tegenstrever bezat te weinig inspiratie om terug te slaan. Thairet kreeg een scoringskans, maar zocht tevergeefs naar zijn goede voet. Legde af voor Billen die zijn gewezen ploegmaat Ratko Svilar niet kon verschalken. Voor de thuisploeg waren er nog enkele countermogelijkheden weggelegd. Op één ervan kon Geert Deferm voorzetten, maar Harry Cnops kwam een fractie van een seconde te laat om de bal in doel te verlengen. Ook RWDM kreeg nog een kans in de slotminuten. Op aangeven van de laattijdig ingebrachte Wawa talmde De Greef zo lang dat er zelfs geen doelschot volgde. scheidsrechter Piraux, die de aangekondigde Crucke verving, haalde in de kouwelijke voetbalpartij niet minder dan zevenmaal geel boven. Brutaal ging het er nochtans niet aan toe, eerder stuntelig (J.C.- bron: onbekend - 25/11/1985)!

De competitie door het oog van Bob (16)

Deze vierpuntenwedstrijd tussen twee zwakke elftallen kan je als een kopie beschouwen van de partij R Antwerp FC-KV Kortrijk. Opnieuw bedroevend weinig volk (thans zelfs amper... 1300 betalende toeschouwers), bar koud weer en dezelfde uitslag met een kopbaldoelpunt van Harry Cnops tijdens de tweede helft! Voor de rest valt over deze ontmoeting weinig te zeggen.

Bij de Great-Old Mark Van der Linden begon Mark Van der Linden aan zijn periode van lange inactiviteit na een heelkundige bewerking. Sergio Gonzalez deed een kleurloos wederoptreden. De enige, maar wel belangrijke conclusie na de laatste twee thuiswedstrijden is een vier op vier tegen rechtstreekse degradatie-concurrenten. De rood-witten kruipen naar ietwat veiliger oorden in de rangschikking (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-11 - 19/01/1986).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 25/11/1985)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.W.D.Molenbeek

Elftallen

1 Ratko Svilar
2 Piet Wildschut
3 Danny Koekelcoren
4 Rudi Smidts
5 Geert Deferm
6 Rony Van Rethy
7 Patrick Ipermans
8 Jurgen Müller
9 Albert Van den Bergh
10 Sergio Gonzalez
11 Harry Cnops
1 Erik Deleu
2 Matthieu Billen
4 Philippe Garot
10 Hans Mergan
6 Patrick Gollière
8 Patrick Thairet
9 Jaak Edelbloed
5 Yves De Greef
7 Philippe Houx
14 Hans Bouwmeester
16 Alain Denil

Wissels

84' 10 Sergio Gonzalez (uit)/
14 Ronny Prins (in)
 
16 Alain Denil (uit)/
13 Lambic Wawa (in)
79'
 

Begin Match
Piet Wildschut      
Patrick Ipermans      
Jurgen Müller      
      Alain Denil
      Hans Bouwmeester
      Patrick Gollière
      Philippe Houx
Ruststand 0-0
55' Harry Cnops 1-0      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG