Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.V. Kortrijk
1 0
10.11.1985 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jean Gernay

Lijnrechters:
Joannes Moons - Hubert Martens
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KV Kortrijk

De verdienste van Cnops

"Harry Cnops is een hele goeie speler, regelmatig, agressief, maakt altijd wel zijn doelpuntje. Hij heeft eigenlijk zijn plaats in elke Belgische ploeg door zijn manier van spelen. Harry Cnops wordt eigenlijk te weinig gewaardeerd voor wat hij doet," zei Kortrijktrainer Davidovic zondag na afloop van de partij tegen R Antwerp FC in een overigens zo goed als lege Bosuil.

Uitgerekend een goal van Harry Cnops had KV Kortrijk de das omgedaan. De Antwerpspits had wel een viertal kansen nodig om uiteindelijk te scoren, het bleek voldoende. Daarmee is meteen ook het belangrijkste over de wedstrijd gezegd. Vooral de eerste helft kunnen we net zo goed overslaan. Zelden zo'n saai stuk eersteklassevoetbal gezien, met ordeloos geschuifel van twee doelverdedigers die er verkleumd van de kou op stonden te kijken. Voor R.A.F.C. mocht Nicky Schippers meedoen, omdat Ratko Svilar niet helemaal fit was. Hij moest amper een bal pakken. Vanderschommen evenmin. Gedreven door de wind slaagde de thuisploeg, met Harry Cnops en Eric Reynders in de spits, er immers niet in vr de rust een uitgespeelde kans te creren.

De schaarse thuisaanhang zat zich wat te vergapen aan een serie hoekschoppen zonder veel gevaar. Voor de rest nihil. Of toch: Piet Wildschut schoot een keer tussen de palen, bijna een halfuur ver. KV Kortrijk van zijn kant, zonder de gekwetste Lemoine, had evenmin veel te bieden. Het kwam nauwelijks in de buurt van Nicky Schippers. Verspaille zorgde twee keer bijna voor de verrassing zorgde. Eerst met een schot in het zijnet op pas van Quain. Net vr de rust zoefde zijn knal van iets buiten het strafschopgebied net naast.

Na de rust bracht Haan de niet helemaal fitte Mark Van der Linden er toch in. Toen Harry Cnops, op voorzet van Geert Deferm, van dichtbij Vanderschommen al direct aan het werk zette, dachten we dat de partij vertrokken was voor een meer geanimeerde tweede helft. Het bleek ijdele hoop. Het duurde vrij lang voor we nieuw doelgevaar te zien kregen. KVK ving alles op en speelde ook rustig mee. Het gevaar van R.A.F.C. kwam, zoals het hoort, telkens van de flanken. Telkens ook stond Harry Cnops min of meer op de juiste plaats. De eerste keer toen Geert Deferm vanop links voorzette, stond hij met de rug naar het doel. Hij kopte de bal in feite de verkeerde kant op. Geen nood, zijn trefkracht verbeterde naarmate de kansen toenamen.

Even later was Piet Wildschut op rechts sneller dan Vanderschommen, Harry Cnops schoot op de lat. Twintig minuten vr tijd was het raak. Geert Deferm gaf vanop links voor en de Antwerpspits kopte ditmaal keurig binnen. Een moeizaam bevochten, maar wel belangrijke zege voor de equipe van Arie Haan. Hoe KVK ook aandrong, het leverde niks meer op, al schoot Verspaille bijna nog de gelijkmaker binnen. In de slotseconden kopte Harry Cnops een voorzet van Patrick Ipermans nipt naast (Walter Marin - bron: onbekend - 12/11/1985).

De competitie door het oog van Bob (14)

Amper 3000 toeschouwers zagen bij kil herfstweer een weinig overtuigend R Antwerp FC, een krappe, maar verdiende zege in de wacht slepen tegen een onmondig en zwak KV Kortrijk. Het doelpunt halfweg de tweede helft was het enige wapenfeit waaraan de verkleumde aanwezigen zich konden opwarmen.

Een center van de op links doorgebroken Geert Deferm werd aan de tweede paal ingekopt door Harry Cnops (1-0? Meteen zaten de twee punten bij de Great Old op zak. De West-Vlamingen waren niet bij machte terug te slaan, laat staan de gelijkmaker te scoren. Nicky Schippers verving de gekwetste (bankzitter) Ratko Svilar (nochtans bankzitter) en de niet volledig fitte Mark Van der Linden kwam pas in de tweede speelhelft op het terrein. Mariman gaf bij KVK een sobere prestatie weg (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-8 - 24/11/1985).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 12/11/1985)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.V. Kortrijk

Elftallen

1 Nicky Schippers
2 Piet Wildschut
3 Danny Koekelcoren
4 Rudi Smidts
5 Geert Deferm
6 Rony Van Rethy
7 Patrick Ipermans
8 Jurgen Mller
9 Eric Reynders
10 Albert Van den Bergh
11 Harry Cnops
1 Luc Vanderschommen
2 Dieter Schwabe
3 Nico Broeckaert
4 Frank Mariman
5 Ghislain Vergote
6 Michel Derouck
9 Didier Quain
10 Dusko Lukic
11 Damir Desnica
15 Hein Van Haezebrouck
16 Claude Verspaille

Wissels

46' 9 Eric Reynders (uit)/
14 Marc Van der Linden (in)
 
80' 8 Jurgen Mller (uit)/
13 Ronny Prins (in)
 
15 Hein Van Haezebrouck (uit)/
14 Dirk Duyck (in)
 
10 Dusko Lukic (uit)/
7 Johan Devolder (in)
59'
 

Begin Match
      Hein Van Haezebrouck
Ruststand 0-0
70' Harry Cnops 1-0      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG