Fernand Meese - Alex Debruyne
Toeschouwers: 6.000

Na RSC Charleroi - R Antwerp FC

Loepzuive hattrick in 22 minuten

De Antwerpse topschutter Mark Van der Linden verscheen in het gemeentelijk stadion van Charleroi wel degelijk aan de aftrap. Al dan niet fit, met of zonder inspuiting, voor de gelegenheid in niet eens ondankbare omstandigheden. De Franse schrijver Paul Valery's gezegde: 'Eenzaamheid is 's mans slechtste gezel' indachtig, liet Arie Haan zijn spits opdraven met voorin de bijstand van Harry Cnops. De bezoekers werden in hun positief streven snel beloond. Replicerend op een uitval langs Migeot, Beugnies en Mraz van wie het schot voorbij de kruising zoefde, omspeelde Harry Cnops aan de overzijde Vossen en verplichtte Mathijssen tot een prachtige save. Uitgesteld was niet verloren, want uit de daaropvolgende corner van Eric Reynders, scoorde de ongedekte Patrick Ipermans met het hoofd.

De Zebra's deden er niet lang over om opnieuw in de wedstrijd te komen. Beugnies scharrelde in de middencirkel een balletje van Essers mee en ging in de centrale as van het veld op Nicky Schippers af. De Antwerpse portier gooide zich nog in de schietbaan, maar hij scoorde desondanks met een haakse beweging en een geplaatste bal in de rebound. RSC Charleroi putte uit die gelijkmaker zelfvertrouwen en geestdrift genoeg om op zijn elan door te gaan. Dat leverde na een paar afgeweerde pogingen, een tweede doelpunt op. Weer was het Beugnies die scoorde met het hoofd na een deviatie van Beuls. Sportings revelatie van het promotieseizoen 84-85 wist van geen ophouden. Nog voor de rust scoorde hij op de free-kick van Vossen, zijn derde doelpunt van de avond.

Are Haan, die een tiental dagen geleden vanuit de tribune van de Warande Sporting zag krasselen tegen FC Diest, mocht de nota's, die bij bij die gelegenheid had genomen, in duizend stukjes versnipperen. In een poging om het tij te keren, verving de Nederlander Rudi Smidts door Alex Verníers. Het mocht niet baten. Minder dan een kwartier later deed Beugnies er nog eentje bij vanop de stip, nadat de doorgebroken Essers door Nicky Schippers van zijn Hollandse kloefen werd gelopen. Indien dit een copy-book-wedstrijd was geworden, dan zouden wij het nu moeten hebben over een alles-of-niets-offensief van R Antwerp FC.

Niets daarvan. Hoewel niet altijd zuiver in de combinatie, bleven de Karolo's het gebeuren bepalen. Tot groot jolijt van het publiek en tot verbazing van het aanwezige duo Van Himst-Lippens, dat nu al weet wat ze over een paar weken te wachten staat: een hete Henegouwse avond, zelfs al vriest het tegen die tijd dat het kraakt (Alain Ronsse - bron: onbekend - 14/11/1985).

De competitie door het oog van Bob (11)

De Bosuilen kenden een veelbelovende start. Enkele mooie aanvalsacties werden al na 10 minuten bekroond met de openingstreffer langs Patrick Ipermans. Hij verlengde een hoekschop van Eric Reynders met het hoofd in doel (0-1). De gelijkmaker langs Beugnies (20') betekende echter een keerpunt (1-1) vermits van dan af de rood-witten zodanig aan het vlotten gingen dat niets meer lukte.

Dezelfde Beugnies bracht in de 39e en 42e minuut een zuivere hattrick tot stand (3-1). Bij de rust was R.A.F.C. uitgeteld! Een vierde doelpunt van Beugnies (54') op strafschop betekende de definitieve nekslag. Uiteindelijk mocht de Great-Old nog blij zijn dat geen zwaardere verliescijfers tot stand kwamen. Een nederlaag die tot nadenken stemt (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-11 - 19/01/1986)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 14/11/1985)

11 Harry Cnops

61' Pierre Essers (uit)/
Jean-Pierre D'Hondt (in)

77' Didier Beugnies (uit)/
Jean-Louis D'Achille (in)

4 Rudi Smidts (uit)/
13 Alex Verniers (in)
46'

3 Danny Koekelcoren (uit)/
14 Ronny Prins (in)
67'

Rony Van Rethy
      Patrick Ipermans 0-1 10'
20' Didier Beugnies 1-1
39' Didier Beugnies 2-1
42' Didier Beugnies 3-1
Ruststand 3-1
54' Didier Beugnies 4-1
90' Eindstand 4-1 90'