Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.
2 0
06.10.1985 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Charles Magerat

Lijnrechters:
Jozef Van Acker - Alberty
Toeschouwers: 5100

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - K Lierse SK

Bosch weggestopt in achterzak Rudi Smidts

Meer nog dan de belde doelpuntenmakers, het spitsenduo Mark Van der Linden en Harry Cnops, werd de kleine, vinnige Rudi Smidts na afloop van een pikante streekderby in de Bosuilkuip als de matchwinnaar gevierd. Bosch, die in de eerste competitieschijf zijn tegenstanders voorbijzoefde alsof ze lucht waren, kwam ditmaal tegen de piepjonge Antwerpverdediger nauwelijks aan de bal. Met een precies gevoel voor timing en snelle anticipatie was Rudi Smidts de 'Lierse Formule I' telkens te vlug af.

Kregen de bezoekers in het openingskwartier en achteraf bij een 2-0 achterstand, nog een paar fraaie doelkansen, na afloop van de met een paar brutaliteiten ontsierde match kon de verdiende plaatselijke zege niet worden aangevochten. "Doe ik ook niet," aldus Jan Boskamp, "maar ik zal R Antwerp FC toch geen grote ploeg noemen! Spijts al onze tegenslagen en diverse spelers die ver beneden hun normaal niveau bleven is het positief dat we toch aan een paar bruikbare, helaas jammerijk gemiste, doelkansen geraakten." De Lierse-trainer dacht toen ongetwijfeld aan de sterk spelende Van den Buys, veel fitter dan de voor de match verspreide geruchten, die voor de doelmond zowel na acht minuten als in de slotfase in gebreke bleef.

Ook aan de uitbraak, na een kwartier van Van Regenmortel wiens laterale voorzet niet door Bosch kon worden benut, omdat Rudi Smidts ook toen tijdig ter plekke was om de doelkans te vernietigen. Voor de rest toonde Ratko Svilar zich de waakzame heerser in zijn doelgebied met een paar attente tussenkomsten. Dat was klein bier tegen de magistrale tussenkomsten van Vertinden, die nog voor het halfuur zowel Alex Verniers als Harry Cnops van de openingstreffer hield. Aan beide treffers ging de kleine, maar o zo lenige panter uit het Brabantse Hageland dan ook vrijuit. Mark Van der Linden sprong sneller op een voorzet van Alex Verniers dan zijn bewaker Beloy om van dichtbij nummer één in te knallen.

Na de rust stond Harry Cnops helemaal vrij aan de tweede paal om de vrijschop van Eric Reynders simpel in te knikken. Van de voor de rest nochtans voortreffelijk spelende Vermeiren, die terloops gezegd steeds eigendom is van... R Antwerp FC, viel toen geen spoor te bekennen.

'Bommelbaron'
Had R.A.F.C. globaal genomen de betere kansen met ook nog een vrijschop van de ditmaal matig acterende Sergio Gonzales op de dwarsligger, dan leidde het te lakse optreden van scheidsrechter Magerat tot een paar betreurenswaardige tussenkomsten waarvan het Lierse leeuwenhart Soons uiteindelijk het slachtoffer werd. Door Mark Vander Linden tegen de knie getikt, werd 'Soonske' jankend van de pijn op een draagberrie van het veld gedragen. Dit betreurenswaardige incident gebeurde vlak voor de... Antwerpbank zodat o.m. Arie Haan het goed had gezien. "Er zat inderdaad een stuk gramschap in de 'actie' van Mark. Vooral dan omdat Magerat net daarvoor een overtreding van Soons op EricReynders ongestraft had gelaten...", bekende de Antwerptrainer ruiterlijk.

Er had zondagmiddag nog een tweede slachtoffer kunnen vallen In de burcht van Deurne-Noord. Immers Soons was nog niet fijn op de draagberrie 'geladen' of de inmiddels ingekomen 'Bommelbaron' Vos van Steenwijk vond dat hij het 'familiewapen' van zijn geslacht op de enkel van Eric Reynders moest drukken. Met veel gekerm en een wonderspons kwam de, overigens uitstekend spelende, ex-Beringenspeler, er gelukkig zonder breuk vanaf, terwijl de 'Baron' die de edele tussenkomsten blijft opstapelen met een grijnslach zijn zoveelste kaart van het seizoen incasseerde (Walter Geboers - Het Volk - 7/10/1985).

De competitie door het oog van Bob (10)

Een niet eens overtuigend R Antwerp FC heeft tegen een zwak K Lierse SK weinig moeite ondervonden om tot een gemakkelijke, maar gezien de omstandigheden, belangrijke 2-0 zege te komen. Bij de Pallieters, die aanvallend niets konden inbrengen tegen een secure Antwerpverdediging, zat spits Bosch in de achterzak van Rudi Smidts. Enkel Danny Verlinden kon zich onderscheiden. Het was trouwens dank zij hun 'pocket-doelwachter' dat de Lierenaars met geen zwaardere cijfers ten onder gingen.

De Lierse goalie werkte halfweg de eerste helft een venijnige kopbal van Alex Verniers op miraculeuze wijze in hoekschop. Slechts na een halfuur kon Mark Van der Linden op voorzet van Alex Verniers de stand openen met een prachtig grondscherend schot in de achterste hoek (1-0).

De tweede helft bleef de Great Old de toestand beheersen. Toen Cnops in de 67e minuut uit een scherpe hoek raak trof (2-0), was de spanning definitief uit de wedstrijd en uit het stadion. De rood-witten hadden deze zege absoluut nodig om het moreel na een zwarte periode enigszins op te krikken (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-8 - 24/11/1985)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 07/10/1985)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.

Elftallen

1 Ratko Svilar
2 Piet Wildschut
3 Danny Koekelcoren
4 Rudi Smidts
9 Eric Reynders
6 Rony Van Rethy
7 Patrick Ipermans
5 Sergio Gonzalez
8 Alex Verniers
10 Marc Van der Linden
11 Harry Cnops
1 Danny Verlinden
2 Paul Beloy Beloy
3 Marc Mertens
4 Stan Van Den Buys
5 Patrick Vermeiren
9 Frank Dauwen
7 Herman Helleputte
8 Luc Soons
10 Pascal Miezan
11 Jan Van Regenmortel
6 Bertho Bosch

Wissels

80' 10 Marc Van der Linden (uit)/
14 Geert Deferm (in)
 
9 Frank Dauwen (uit)/
14 Ronald De Vos Van Steenwijk (in)
55'
 
8 Luc Soons (uit)/
12 Rik Van Mechelen (in)
66'
 

Begin Match
      Jan Van Regenmortel
      Ronald De Vos Van Steenwijk
30' Marc Van der Linden 1-0      
Ruststand 1-0
67' Harry Cnops 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG