Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.V. Waregem
0 4
05.09.1985 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jean Gernay

Lijnrechters:
Guy Deroulou - David Stevens
Toeschouwers: 5.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KSV Waregem

Counteren naar hartelust

Het scheelde niet veel of R Antwerp FC stond al na een goede vijf minuten op winst. Dit toen Harry Cnops op rechts mooi voortrok, Mark Van der Linden aan de tweede paal met het hoofd terug legde en Ronny Prins, ook al met het hoofd, pardoes tegen de paal knikte.

Het beste en meteen ook gevaarlijkste moment uit het eerste kwartier, dat vrij evenwichtig verliep met KSV Waregem, bij wie Mutombo op de bank zat, vol offensieve bedoelingen. Dat Veyt en Desmet gevaarlijke kleppers zijn, werd even later duidelijk toen Desmet met een listige bal Veyt voor Nicky Schippers afzonderde. De Waregem-aanvaller liet de Antwerpdoelman kansloos. R Antwerp FC mocht zich gelukkig achten dat de goal van Veyt wegens buitenspel werd afgekeurd. Toch wel een sterk K Waregem SV dus, dat nochtans pech kende toen halfweg de eerste periode kapitein Marc Millecamps, die al stevig 'ingepakt' liep te voetballen, na een contact met Eric Reynders noodgedwongen vervangen moest worden.

Mutombo werd van de bank gehaald. Da Silva ging helemaal achteraan postvatten. R.A.F.C. kon van die handicap niet profiteren. Het kreeg nooit lijn of gebondenheid in haar spel. De thuisverdediging moest toezoen hoe KSV Waregem gevaar bracht. Toen Mutombo de buitenspelval ontweek en Nicky Schippers ver vóór zijn strafschopgebied de bal uit diens voeten kwam grabbelen. Terecht een gele kaart. Op de koop toe schoot Veyt uit de vrijschop pal tegen de paal aan. De Bosuil werd bij momenten gewoon overklast door de bezoekers. Mutombo maakte op voorzet van Veyt net vóór de rust er 0-2 van.

Tijdens de rust greep trainer Arie Haan drastisch in. Hij liet Geert Deferm en Jurgen Müller aan de kant en bracht Rony Van Rethy voor diens debuut bij R.A.F.C. en de Nederlander Frank Moonen in. De spits dwong De Coninck direct tot een knappe reflex. De lokale druk nam toe. De Coninck kreeg op zijn beurt geel voor gevaarlijk spel bij een doorbraak van Harry Cnops. KSV Waregem, dat ondertussen de gekwetste Mauroo vervangen had door Delesie, was het gevaarlijkst. Via Desmet die na een knappe slalom maar net naast mikte. Veyt kopte op voorzet van Delesie ei zo na zijn tweede goal binnen. Diezelfde Delesie maakte er trouwens in de slotfase nog 0-4 van nadat hij eerst ook nog een open kans had gemist. Een terecht verdict voor een machteloos R.A.F.C. (Walter Mariën - Het Volk - 6/09/1985).

De competitie door het oog van Bob (6)

De Great Old, zonder Sergio Gonzalez, is tegen een optimaal counterend KSV Waregem met Veyt en Desmet als dirigenten, onderuit gegaan! Ronny Prins kende pech. Zijn buiten bereik van De Coninck geplaatste kopbal kwam terecht tegen de zijstaak. Een vroeg rood-wit doelpunt had de partij eventueel een heel andere wending kunnen geven. Nu kwam KSV net voor het kwartier op voorsprong. De volledig vrijstaande Veyt verzilverde een gemeten assist van Desmet (0-1). De West-Vlamingen bleven bestendig gevaarlijk. Vlak voor de rust maakte Mutombo er na voorbereidend werk van Veyt 0-2 van.

Bij de hervatting verving Arie Haan Jurgen Muller en Geert Deferm door Rony Van Rethy en Kurt Moonen. De dubbele wissel had ei zo na succes. De jonge Nederlander bezorgde De Coninck aardig wat last met een vluchtschot. Een beter R.A.F.C. bleef de aansluitingstreffer najagen. In de plaats van 1-2 kwamen er tijdens de laatste vier minuten slag op slinger nog twee treffers van Kurt Delesie bij na twee snelle Waregemse counters!

Rudi Smidts liep ondanks de zware nederlaag nog op positieve wijze in de kijker. Hij groeit langzaam uit tot een van die betere Antwerpspelers die nooit ontgoochelen. Ook in rechstreekse tegenstrever Desmet, nochtans een moeilijke klant, hoefde hij zijn meerdere niet te erkennen (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-4 - 22/09/1985).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 06/09/1985)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.V. Waregem

Elftallen

1 Nicky Schippers
2 Piet Wildschut
3 Alex Verniers
4 Rudi Smidts
8 Geert Deferm
5 Ronny Prins
6 Jurgen Müller
7 Patrick Ipermans
9 Eric Reynders
10 Marc Van der Linden
11 Harry Cnops
Wim De Coninck
Sergio Da Silva
Franky Dekenne
Ivan Desloover
Armin Görtz
Alain Van Baeckel
Marc Millecamps
Bart Mauroo
Danny Veyt
Pino Decraeye
Filip Desmet

Wissels

46' 8 Geert Deferm (uit)/
14 Rony Van Rethy (in)
 
46' 6 Jurgen Müller (uit)/
13 Frank Moonen (in)
 
Marc Millecamps (uit)/
Luvilla Mutombo (in)
23'
 
Bart Mauroo (uit)/
Hervé Delesie (in)
55'
 

Begin Match
Nicky Schippers      
Ronny Prins      
      Wim De Coninck
      Sergio Da Silva
      Danny Veyt 0-1 17'
      Luvilla Mutombo 0-2 44'
Ruststand 0-2
      Hervé Delesie 0-3 87'
      Hervé Delesie 0-4 88'
90' Eindstand 0-4 90'
TERUG