Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.C. Lokeren R. Antwerp F.C.
2 0
31.08.1985 Plaats: Daknamstadion

Scheidsrechter: Alexis Ponnet

Lijnrechters:
Georges Pollet - Hubert Martens
Toeschouwers: 5.000

Wedstrijdverslag

Na KSC Lokeren - R Antwerp FC

Storm doet Schippers zinken

Tachtig minuten lang heeft KSC Lokeren met nooit aflatende aanvalsgolven voor storm en ontij gezorgd. Toen vond Dame Fortuna, gezeten op Pluvius' donkerste regenwolk, het welletjes en liet Verheughe en Dimitri M'Buyu met twee bliksemschichten een stuurloze Antwerpse schuit kelderen. Tot dan toe had Nicky Schippers zich als de rots in de branding opgeworpen en alle gaten feilloos gedicht. Als waardige 'Schipper(s)' verliet hij als laatste de schuit. De tien andere Antwerpse 'vrouwen en kinderen' waren immers al lang van boord verdwenen.

"Alleen aanwezig zijn is niet voldoende," meldde een verloochende Haan vanuit zijn kraaienest. Van meet af aan zetten beide teams de zeilen bol. Verschillende keren liepen de Lokerense aanvalsgolven te pletter op de Antwerpse buitenspelvalklip. Een kopslag van Deraeve vond Geert Deferm op zijn vluchtlijn en een heading van Van Cauter strandde op Nicky Schippers. De thuisploeg heerste, maar scoorde niet. Nadat Geert Defern dicht tegen de uitsluiting aanliep, schudde Antwerps hoop in bange dagen nog maar eens een parade uit de mouwen om een bal in de hoek van Dimitri M'Buyu te weren. De rood-witte aanvalsdaden beperkten zich tot een kopbal van Mark Van der Linden door Hoogenboom vanonder de lat geplukt.

Na de rust klepte de bezoekende noodklok alle hens aan dek. Versavel, zowat ongrijpbaar, trapte een eerste glasheldere kans naar de haaien nadat Nicky Schippers een vrijschop van Van Veirdeghem liet springen. Ook Dimitri M'Buyu viseerde het luchtruim na een afgeweerde kopbal van Nijskens. R.A.F.C. zocht verluchting via de counter. Aan een glibberige schuiver van PÔet Wildschut konden noch Harry Cnops, Jurgen Muller of Patrick Ipermans de 'final touch' geven. KSC Lokeren bleef komen. De voor de gekwetste Nijskens ingekomen Verheughe verplichtte Nicky Schippers tot een karpersprong waarna laatstgenoemde in de voeten van de oudste M'Buyu moest om een open kans weg te graaien. Even leek het of KSC Lokeren met man en muis zou vergaan.

Didier M'Buyu trapte het leder verkeerdelijk tot bij Mark Van der Lindenn, maar Hoogenboom wilde niet onderdoen voor zijn overbuur. Ook niet toen Sergio Gonzales na dubbelpas met Vander Linden kwam dreigen. Uiteindelijk kreeg de thuisploeg waar het recht op had. De hard werkende Van Cauter luidde beide doelpunten in. Eerst strooide hij een lange kruisbal op de slof van Verheughe, daarna werd zijn doorgekopte bal in een vloeiende beweging door Dimitri M'Buyu binnengeknald. De stunt in uitgesteld relais, tevens Lokerens eerste verdiende zege werd door een enthousiast publiek op vreugdesaldo's onthaald (M.B. - bron: onbekend - 28/09/1985).

De competitie door het oog van Bob (4)

Voor de wedstrijd op Daknam, werd KSC Lokeren op basis van de eerste resultaten en rekening houdend met heel wat afwezigen (Swat Van der Elst, Somers, Vujkov en Mommens) als een gemakkelijk hapje voorgesteld. Die beoordelingsfout heeft R Antwerp FC de eerste seizoensnederlaag gekost.

Een mak R.A.F.C. kwam er tegen de snelle en verrassend goed combinerende Waaslanders zelden aan te pas. Zonder een schitterende 'keeping' van Nicky Schippers, had de lokale zege aardig wat vlugger een feit geweest. De enige reŽle Antwerpkans kwam tot stand bij het ingaan van het laatste kwartier (steeds 0-0) toen Mark Van der Linden zich alleen voor Hoogenboom aanbood, maar het schot werd door de Lokerense 'number one' gestopt.

Met nog tien minuten te spelen, scoorden de lokalen langs Verheughe de openingstreffer (80'). Tot risico's gedwongen, moest de Great Old ultiem ook nog een doelpunt van M'Buyu toestaan (86'). Voor Nicky Schippers was de nederlaag oprecht spijtig. Hij had tijdens de tweede helft een grandioze prestatie weggegeven die uiteindelijk niets opleverde (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-4 - 28/09/1985)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 28/09/1985)

Statistieken

K.S.C. Lokeren R. Antwerp F.C.

Elftallen

Bob Hoogenboom
Dirk De Wachter
Dirk De Vriese
Hendrik Van Cauter
Patrick Versavel
DaniŽl Deraeve
Patrick Van Veirdeghem
Didier M'Buyu
Ronny Laroy
Angelo Nijskens
Dimitri M'Buyu
1 Nicky Schippers
2 Piet Wildschut
3 Alex Verniers
4 Rudi Smidts
8 Geert Deferm
6 Jurgen MŁller
7 Patrick Ipermans
5 Sergio Gonzalez
9 Eric Reynders
10 Marc Van der Linden
11 Harry Cnops

Wissels

60' Angelo Nijskens (uit)/
Didier Verheughe (in)
 
85' Didier M'Buyu (uit)/
Maurice De Schrijver (in)
 

Begin Match
      Sergio Gonzalez 33'
      Geert Deferm 44'
Ruststand 0-0
      Alex Verniers 51'
59' Didier M'Buyu      
80' Didier Verheughe 1-0      
85' Dimitri M'Buyu 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG