Marcel Javaux - Raffaele Arabia
Toeschouwers: 11.000

Na R Antwerp FC - R Standard CL

Sinjoren te karig beloond

Twee offensief ingestelde ploegen gisterenavond op de Bosuil, maar door de Antwerpdruk werd R Standard CL meer dan het lief was op eigen speelhelft teruggedrongen. Na amper vier minuten moesten Poel en Jelikic al naar de noodrem grijpen om de voluit spurtende Harry Cnops van de bal te houden. Het lokale supportersheir claimde tevergeefs penalty. Een kopbal van dezelfde Harry Cnops strandde in de armen van Bodart. Een schot van Mark Van der Linden zeilde een halfmetertje naast. Tijdens het tweede kwartier liet de thuisploeg haar intenties helemaal blijken. De Rouches konden slechts ten koste van soms brutale overtredingen de Antwerpaanvallen stuiten. Wintacq en Delangre hielden er een gele kaart aan over. Piet Wildschut en Eric Reynders van hun kant gekneusde ledematen.

Niettemin moest de 'Great Old' waakzaam blijven. De Luikenaars namen elke gelegenheid te baat om te counteren. Met Czerniatynski en Dardenne op de loer konden Rudi Smidts en Patrick Ipermans zich geen offensieve acties veroorloven. Piet Wildschut daarentegen wel. Nadat hij Patrick Ipermans de kans had geboden een 'te hoge' kopbal te plaatsen, bevoorraadde de Nederlander prachtig Mark Van der Linden die beheerst Bodart versloeg (1-0). Twee minuten later liet Nick y Schippers een knappe redding optekenen op schot van Dardenne zodat R Antwerp FC ei zo na nog zijn verdiende voorsprong teloor zag gaan.

Dat R Standard CL het niet over een defensieve boeg gooide, mocht na de herneming blijken. De bezoekers gingen van meet af driftig op zoek naar de bal en deelden op hun beurt de lakens uit. Het leverde prompt twee hoekschoppen op en een afstandsschot van Hellers. Nicky Schippers had er niet de minste last mee. R.A.F.C. beleefde moeilijke ogenblikken. De tegenstrever aarzelde immers niet om de benen van de thuisspelers te blijven teisteren. Viriel voetbal dat net voor het uur werd afgestraft door de technisch erg bedreven Sergio Gonzales. Hij kreeg net buiten de grote backlijn een corner toegespeeld, zette vier Luikenaars in de wind en vloerde Bodart een tweede maal. R Standard CL zou R Standard CL niet zijn indien het zich gewonnen gaf.

Toen Piet Wildschut Repcic foutief stopte, herleidde Vandersmissen op penalty de stand tot 2-1. Nadat Jurgen Müller een unieke scoringskans had gemist, kwamen de bezoekers dank zij Czerniatynski die via de staak raak trof, zelfs langszij. Het bleef boeiend, omdat beide ploegen nu weer aanspraak konden maken op de overwinning. Dat mondde uit in verscheidene gele kaarten en veel energieverbruik in de twee kampen. Met uiteindelijk een puntendeling tot gevolg, waarmee R.A.F.C. in feite te karig bedeeld werd (J.C. - bron: onbekend - 29/08/1985).

De competitie door het oog van Bob (4)

Tegen een R Standard CL dat te pakken, kwam de Great Old in aanwezigheid van ongeveer 11000 toeschouwers tot een nieuwe glansverrichting die voor de Antwerpsupporters echter op een ware anti-climax uitmondde.

Nadat op het einde van een sterke eerste helft de rood-witten langs Mark Van der Linden oververdiend op voorsprong kwamen ((37') en een kwartier na de rust Sergio Gonzalez er op grandioze wijze 2-0 van maakte zinderde de Bosuil van geestdrift. Iedereen was er van overtuigd dat de wedstrijd gespeeld was. Scheidsrechter Soenens besliste er echter anders over. Slechts drie minuten later bracht hij met een licht toegekende strafschop, omgezet door Vandersmissen, de Luikenaars terug in de wedstrijd, met alle gevolgen vandien!

Even later weigerde hij aan R.A.F.C. een penalty toe te kennen voor fout op Jurgen Muller die er bovendien een gele kaart voor comedie bovenop te zien kreeg. Vlak daarop scoorde Czerniatynski, voor éénmaal verlost van bewaker Rudi Smidts, uit een moeilijke hoek via de achterste zijstaak (2-2). Dit 'onrech' kwamen de rood-witten nooit meer te boven. Tijdens de laatste 5 minuten diende de ploeg nog aardig uit de doppen te kijken om de door toedoen van scheidsrechter Soenens plots ontwaakte 'Rouches' op de valreep niet de volle pot zien mee te nemen.

Na de wedstrijd tegen 'Malinois', diende R.A.F.C. weer onverdiend een punt af te geven. Men zou voor minder ontgoocheld zijn (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad - 22/09/1985)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 29/08/1985)

9 Alex Czerniatynski

84' 11 Harry Cnops (uit)/
13 Cisse Severeyns (in)

4 Theo Poel (uit)/
15 Michel Collard (in)
46'

Nicky Schippers
Jurgen Müller
      Freddy Luyckx
      Michel Wintacq 17'
      Etienne Delangre 27'
37' Mark Van der Linden 1-0
Ruststand 1-0
59' Sergio Gonzalez 2-0
      Guy Vandersmissen (penalty) 2-1 63'
71' Piet Wildschut
      Alex Czerniatynski 2-2 71'
90' Eindstand 2-2 90'