Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.
0 0
17.08.1985 Plaats: Achter De Kazerne

Scheidsrechter: Christian Modave

Lijnrechters:
Francis Arvent - Alphonse Bernard
Toeschouwers: 8.500

Wedstrijdverslag

Na KV Mechelen - R Antwerp FC

Kansen verkeken, Custers en Schippers speelden ook mee

MECHELEN - Toen Raymond Jaspers na een uur een tweede gele kaart voor ogen kreeg gestoken en KV Mechelen derhalve herleid werd tot tien man, kon men verwachten dat R Antwerp FC de wedstrijd helemaal naar eigen hand zou zetten. Dat gebeurde ook, maar de moeilijke twintig minuten die de Maneblussers toen meemaakten, werden door een schitterende Custers afgeweerd, zodat de thuisploeg zelfs in het laatste kwartier kansen voor de voet kreeg. Zoals zijn overbuur was ook Nicky Schippers bij de pinken. Geen doelpunten, maar een wedstrijd die elk moment kon kantelen. Misschien is dit gelijkspel nog het meest logische.

Dat Jaspers in de 60' mocht opstappen, was het gevolg van twee gele kaarten, waar het in de 12e minuut begon toen hij de spurtende Harry Cnops omver liep. Nummer twee kwam er toen hij opnieuw Harry Cnops van een duidelijke scorekans hield. Het maakte er voor KV Mechelen de zaken niet makkelijker op. Martens was even voor de rust door de knie gegaan toen hij met een lob Nicky Schippers wilde verslaan en daarbij tegen de grasmat ging. Hij hinkte na de rust nog een tiental minuten mee, maar hield het toen voor bekeken. Hij was het nochtans die voor de rust het dichtst bij een doelpunt kwam, meer bepaald in de 21e minuut toen hij in samenspel met Kerremans en Smets afwerkte en bij wel gevlagd maar niet gefloten buitenspel, Schippers twee keer op de lijn zag redden.

R Antwerp FC had even tevoren evenveel pech toen een afstandschot van Vander Linden via de onderkant van de lat opnieuw het veld insprong én even later was Custers blij dat hij in de voeten van Prins kon. R Antwerp FC bleek in aanval gevaarlijker dan de thuisploeg waar Smets moeilijk een bal onder controle kreeg. Het Antwerps overwicht kwam in de periode nog eens tot uiting toen Kesselaers en Custers mekaar hinderden en Cnops de bal voorlangs stuurde (29'). De toeschouwers kregen waar voor hun geld. Gonzales kon een inzenden van Boeckstaens boven eigen doel brengen en in het zicht van de rust rolde de lob van Martens centimeters naast het lege doel van Schippers.

KV zonder Martens, vervangen door Cluytens en na een uur met tien man, ging R Antwerp FC domineren en werden de raspaardjes uitgestuurd. Vander Linden kon niet helemaal bij een inzenden van Reynders (63'). De beste kans was opnieuw voor Mark die aan de 69' door Wildschut werd weggestuurd en elke Mechelse afweer gewoon voorbij snelde. Tot bij Custers die gepast uitliep en een zeker doelpunt afweerde. Identieke situatie twee minuten later. Deze keer aanvaller Prins aanvaller door Asselberghs afgeremd. En dan was er nog een schot van Reynders dat door Custers in hoekschop gewerkt werd. Sensatie genoeg dus maar tegelijk begon KV via Goretti de situatie in de hand te nemen. De balvirtuoos brak tien minuten voor het einde uit, maar mikte naast.

Nicky Schippers was later blij dat hij een voorzet van Goretti voor de lijn kon stoppen. Tussendoor nog de beste kans voor het duo Cluytens-Smets waarbij de Waaslander alleen op de Antwerpdoelman afging, naar Smets gaf, maar niet hard genoeg trapte. De Antwerpdoelman stopte de bal al vallend. Om maar te zeggen dat er achter De Kazerne weliswaar geen doelpunten werden gescoord maar dat er toch heel wat te beleven viel (Frans Teugels - bron: onbekend - 19/08/1985).

De competitie door het oog van Bob (2)

Achter de Mechelse kazerne heeft R Antwerp FC tegen een eerder zwak K.V. Mechelen de schitterende prestatie van de openingswedstrijd tegen KSK Beveren bevestigd. Er werd zowaar nog beter gespeeld, al bleven de doelpunten dit keer uit.

Al tijdens de eerste speelhelft waren de Maneblussers meermaals de val nabij. Harry Cnops, buitte bliksemsnel een misverstand tussen Custers en Kesselaers uit, maar besloot te overhaast naast het ledige doel. Mark Van der Linden zag zijn afstandschot via de onderkant van de lat terug het veld inkaatsen. Die kansen verdienden een beter lot.

Na de rust bleef een vlot draaiend R.A.F.C. de toestand beheersen. Wanneer met nog een half uur te spelen Jaspers met een tweede gele kaart door een zwakke scheidsrechter Modave werd uitgesloten, dacht men dat dit het begin van het einde voor 'Malinwa' betekende. Even later stevende Mark Van der Linden alleen op Custers af. Rood-wit dacht de oververdiende treffer tot stand te zien komen, maar 'Rossen Theo' devieerde de geplaatste bal nog in hoekschop.

Naar het einde toe kwamen de lokalen onder impuls van een verrassend snedige Cluytens gevaarlijk opzetten. Een secure Nicky Schippers belette een oneerlijk vonnis (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-4 - 22/09/1985).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 19/08/1985)

Statistieken

K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.

Elftallen

Theo Custers
Gaston Boeckstaens
Karel Kesselaers
Raymond Jaspers
Benny Asselberghs
Sylvano Goretti
Erwin Koeman
Graeme Rutjes
Kerremans
Ronny Martens
Smets
1 Nicky Schippers
2 Piet Wildschut
3 Alex Verniers
4 Rudi Smidts
9 Eric Reynders
6 Jurgen Müller
7 Patrick Ipermans
5 Sergio Gonzalez
8 Ronny Prins
10 Marc Van der Linden
11 Harry Cnops

Wissels

55'
Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 559

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 559
Martens (uit)/
Albert Cluytens (in)
 

Begin Match
      Jurgen Müller
12' Jaspers      
Ruststand 0-0
60' Jaspers      
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG