Jacques Scieur - Jean Van Lierde
Toeschouwers: 9.500

Na R Antwerp FC - KSK Beveren

Mark Van der Linden zet snedige thuisploeg meteen op goede spoor

Deurne - Vooral in een sprankelende eerste speelhelft heeft een aangenaam verrassend R Antwerp FC de basis gelegd van een even overtuigende als verdiende zege. Mark Van der Linden nam al na een minuut het openingsdoelpunt van de competitie voor z'n rekening en dat bezorgde de thuisploeg vleugels. KSK Beveren kon slechts even dreigen, kwam langszij via Christiaens, maar Geert Deferm, opnieuw Mark Van der Linden en Jurgen Müller zetten de schitterende prestatie van de thuisploeg met fraaie doelpunten dik in de verf.

Vatschermspnngers zorgden voor een feestelijke opening en nauwelijks een minuut nadat oud-internationaal Vic Mees het nieuwe seizoen voor de Great Old in gang had getrapt, lag de bal al achter een kansloze De Wilde in het net. Een Antwerpaanval die gezien mocht worden, met Mark Van der Linden aan de basis en als afwerker en tussenin prima werk van Eric Reynders en Harry Cnops. Een droomstart dus voor het team van Arie Haan, dat echter niet dadelijk voor een verlengstuk kon zorgen.

KSK Beveren hield het bij snelle tegenstoten die niet zonder gevaar waren. Alex Verniers moest Nicky Schippers bijspringen. Een halve omhaal van Albert miste de goeie richting. In de 18e minuut kwamen de Waaslanders toch langszij. Ook met een doelpunt van fraaie makelij. Crève kruiste vanop links tot bij Stalmans, die bracht de bal voor doel waar Christiaens inkopte. Even later glipte de spits door de mazen van de buitenspelval. Nicky Schippers moest onvervaard in de voeten. De Waaslanders waren bezig de wedstrijd naar hun hand te zetten, maar doelman De Wilde zat niet op dezefde golflengte van zijn ploegmaats toen hij zich compleet liet verrassen door een niet-onhoudbaar 35-meterschot van Geert Deferm.

Lag Erwin Albert stevig in de greep van aanvoerder Patrick Ipermans, Rudi Smidts had geen vat op de snelle Christiaens, die een gemaakt doelpunt door Patrick Ipermans van de lijn gehaald zag. Met de rust in zicht haalde R.A.F.C. opnieuw uit. Geert Deferm vond Mark Van der Linden voor doel en die kreeg van Lambrichts alle tijd om De Wilde met een geplaatst balletje voor de derde keer te verslaan. Het laatste wapenfeit uit een genietbare eerste speelhelft kwam van Danny Pfaff, die een mooie persoonlijke actie niet kon verzilveren.

Kort na de herneming verloor KSK Beveren aanvoerder Jaspers. Dat maakte de achtervolging er voor de Waaslanders niet makkelijker op. R.A.F.C. liet zich immers niet wegdrukken. Een kogel van Piet Wildschut zette de vuisten van De Wilde roodgloeiend. Met een stevige kopbal van Lambrichts even na het uur kwam KSK Beveren dicht bij de aansluitingstreffer. Het was integendeel Jurgen Müller die na een rake tegenstoot met een vierde doelpunt het lot van de Waaslanders definitief bezegelde (Luk Luyten - GvA - 14/08/1985).

De competitie door het oog van Bob (1)

De ouverture van de competitie werd in aanwezigheid van 9.000 toeschouwers een ware propagandawedstrijd! De Great Old kende een ware blitz-start vermits Mark Van der Linden op 'borst-aangeven' van Harry Cnops al na... 36 seconden succes kende (1-0). KSK Beveren liet zich niet van de wijs brengen. Alex Verniers en Patrick Ipermans dienden na enkele snelle counters van de bezoekers, Nicky Schippers op de doellijn bij te springen.

In de 20e minuut zorgde Christiaens voor de Wase gelijkmaker (1-1). Negen minuten later vuurde Geert Deferm met zijn linker een 30 meter-kanonbal af die naast een verbauwereerde De Wilde in de kruishoek verdween (2-1). De Bosuil zinderde wanneer in de 41e minuut Mark Van der Linden al vallend rond Lambrichts draaide en doelman De Wilde magistraal lobde (3-1). De Antwerpvreugde kon niet op!

Na de rust bleef een sportief en terugslaand KSK Beveren de aansluitingstreffer najagen, de Antwerpverdediging gaf geen krimp. Met nog 10 minuten te spelen bracht Jurgen Müller met een hard grondscherend schot de stand op 4-1. Even voor tijd milderde Albert nog tot 4-2 als slot van een nalwedstrijd, die evengoed op 8-6 had kunnen eindigen (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-4 - 22/09/1985)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 14/08/1985)

Peter Crève

66' 10 Mark Van der Linden (uit)/
14 Cisse Severeyns (in)

Eddy Jaspers (uit)/

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 601

Schmedding (in)
50'

1' Mark Van der Linden 1-0
      Hans Christiaens 1-1 21'
29' Geert Deferm 2-1
42' Mark Van der Linden 3-1
Ruststand 3-1
79' Jurgen Müller 4-1
      Erwin Albert 4-2 87'
90' Eindstand 4-2 90'