Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Wuustwezel F.C. R. Antwerp F.C.
0 2
30.07.1985 Plaats: Achter d'Hoven

Wedstrijdverslag

Na K Wuustwezel FC - R Antwerp FC

Verschil in score pas laat op het bord

R Antwerp FC heeft in Wuustwezel tot de tachtigste minuut moet wachten voor het de goede opening vond. Dit was dan vooral het werk van een knappe doelman Kerstens en zijn verdediging, die de kwistig rondgedeelde voorzetten van Sergio Gonzalez wisten te onderscheppen.

Gevaar was er al in de derde minuut toen Kerstens een schot van Sandor Müller, na samenspel tussen Mark Van der Linden en Harry Cnops, in hoekschop verwerkte. Aan de overzijde had Nicky Schippers moeite met een schot van Van der Ent. Kerstens onderscheidde zich opnieuw op een kopbal van Harry Cnops. Op slag van rust knalde de bedrijvige Sergio Gonzalez op de dwarslat.

In de 49e minuut trof Leibner de staak. R.A.F.C. schakelde over naar een hogere versnelling. Kerstens redde met de voet een schot van Mark Van der Linden, terwijl Dierickx een lobbal van Harry Cnops van de lijn haalde. K Wuustwezel FC moest zich toch gewonnen geven op een kopbal van Patick Ipermans na hoekschop van Sergio Gonzalez. Pleysier, gelanceerd door Huybregts, omspeelde doelman Nicky Schippers en besloot naast het lege doel. De ingevallen Ronny Prins legde op voorzet van rechtsachter Piet Wildschut de eindcijfers vast (bron: onbekend - 31/07/1985).

Round-up oefencampagne '85 (10)

Een eerder zwakke prestatie, weliswaar in erbarmelijke weersomstandigheden heeft de rood-witten niet belet, een verdiende 0-2-zege te verwerven dank zij doelpunten tijdens het slotkwartier van Patrick Ipermans en Ronny Prins.

De eerste helft kon R Antwerp FC haar doorlopende overwicht niet in doelpunten concretiseren. Jurgen Müller, Harry Cnops en Sergio Gonzalez waren dicht bij de openingstreffer.

Na de rust dreef R.A.F.C. de druk op, maar lokale doelman Kerstens speelde zich in de kijker en was niet te verslaan. Uiteindelijk zouden Patrick Ipermans en Ronny Prins, ondanks de regenval die ononderbroken neergutste, de ban breken. Pol Pleysier miste tijdens het slotkwartier op onbegrijpelijke wijze de gelijkmaker door alleen voor een lege muit in het zijnet te besluiten ! (Bob - Antwerp Clubblad-1 - 13/08/1985).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 31/07/1985)

Statistieken

K. Wuustwezel F.C. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Kerstens
Pol Pleysier
Van Der Ent
Leibner
Huybrechts
1 Nicky Schippers
2 Piet Wildschut
3 Alex Verniers
4 Rudi Smidts
8 Geert Deferm
7 Patrick Ipermans
6 Jurgen Müller
5 Sergio Gonzalez
9 Eric Reynders
10 Marc Van der Linden
11 Harry Cnops

Wissels

8 Geert Deferm (uit)/
14 Ronny Prins (in)
60'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Patrick Ipermans 0-1 80'
      Ronny Prins 0-2 84'
90' Eindstand 0-2 90'
TERUG