Scheidsrechter: Frans Van Den Wyngaert
Toeschouwers: 2.000

Na R Antwerp FC - Carl Zeiss Jena
Omgekeerd effect

Er was juist geteld vijfentwintig seconden gespeeld, toen Harry Cnops op inzenden van Wildschut met een fraaie kopbal zijn ploeg voor het eerst in deze Zomerbekercompetitie aan de leiding bracht. Een doelpunt dat, hoe eigenaardig het ook moge klinken, de wedstrijd geen goed deed.

R Antwerp FC teerde op zijn voorsprong en van Jena ging te weinig initiatief uit. Net of de Oost-Duitsers legden zich van meet af aan bij een nederlaag neer. Daar kwam gelukkig verandering in na de pauze. Gonzales nam op vrijschop onmiddellijk doelman Brautigam op de korrel, terwijl aan de overzijde Ratko Svilar tweemaal gepast tussenbeide kwam op acties van Bielau. Het tempo werd nu in beide kampen opgevoerd en het spel werd aantrekkelijker. Het cruciaal moment van de match viel tussen de 72e en de 73e min.

Op een zoveelste schitterende voorzet van Sergio Gonzales kon Marc Van der Linden doordringen tot in het strafschopgebied waar hij door Jena-kapitein Weise onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Van den Wyngaert floot... maar plaatste de bal net buiten de rechthoek. Nadat Verniers, opnieuw uitgespeeld als libero, de vrijschop had overgetrapt, kon bij de eerstvolgende tegenaanval Burow via de doelpaal inschieten: 1-1 dus in de plaats van 2-0.

De thuisploeg trachtte in de slotminuten alsnog de zege af te dwingen met afstandsschoten van Piet Wildschut en Sergio Gonzales, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een gelijkspel (J.C. - bron: onbekend - 27/07/1985).

Round-up oefencampagne '85 (9) - R Antwerp FC in de Zomerbeker (5)

De rood-witten kenden een ware blitz-start want na amper... 35 seconden devieerde een attente Harry Cnops aan de eerste paal met het hoofd een inswinger van Piet Wildschut in de achterste hoek naast een totaal verraste Oost-Duitse doelman Brautigam (1-0). Een nochtans voorzichtig en geen te overdreven risico's nemend R Antwerp FC controleerde rustig de wedstrijd onder impuls van een klaarkijkende Sergio Gonzalez. Carl Zeiss Jena had last had met de Antwerp-buitenspelval en toonde zich weinig gevaarlijk.

Na de rust zou scheidsrechter Frans Van den Wyngaert beletten dat de Great Old tot een eerste zege zou komen in de Zomerbeker '85! In de 50e minuut weigerde hij immers een zuivere strafschop te fluiten voor fout op Sandor Müller. In de 67e minuut hield Ratko Svilar door attent uit te komen de doorgebroken Bielau van de gelijkmaker. Met nog 20 minuten op de klok werd de Bosuil een nieuwe penalty onthouden!

Mark Van der Linden werd binnen de strafschopzone 'opzijgezet', Van den Wyngaert floot wel, maar legde de bal buiten de cirkel! In de plaats van 2-0 werd het in de 73e minuut gelijk toen Burow bij een Oost-Duitse tegenactie laag inschoot. Al bij al een meer dan degelijke Antwerp-verrichting met als vaststelling dat de prestatie van de Bosuiljongens crescendo gaan (Bob - Antwerp Clubblad-1 - 13/08/1985).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 29/07/1985)

11 Jörg Burow

74' 4 Rudi Smidts (uit)/
16 Danny Koekelcoren (in)

78' 8 Geert Deferm (uit)/
14 Ronny Prins (in)

7 Henry Lesser (uit)/
15 Volker Probst (in)
79'

6 Stefan Meixner (uit)/
13 Thomas Schmiecher (in)
84'

1' Harry Cnops 1-0
Ruststand 1-0
      Jörg Burow 1-1 76'
90' Eindstand 1-1 90'