Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

F.C. Carl Zeiss Jena R. Antwerp F.C.
2 0
20.07.1985 Plaats: Ernst-Abbe Sportfeld, Jena

Scheidsrechter: Wieland Ziller (DDR)

Lijnrechters:
Wolfgang Henning ( DDR) - Norbert Haupt (DDR)
Toeschouwers: 5.500

Wedstrijdverslag

Na Carl Zeiss Jena - R Antwerp FC
Uitstekende Nicky Schippers

R Antwerp FC is van zijn derde verplaatsing in het kader van de Zomerbeker met een derde nederlaag naar huis gekomen, maar de Bosuilen zitten duidelijk in een opwaartse lijn. Bij het Oost-Duitse FC Carl Zeiss Jena werd een degelijke eerste helft afgewerkt. Er kon lange tijd gelijke tred worden gehouden met de thuisploeg. Toch liet de verdediging met Alex Verniers als laatste man af en toe een steekje vallen die vooreerst nog door een weer uitstekende Nicky Schippers werden opgeraapt.

Een van die snelle doorbraken kon hij echter niet afweren. Patrick Ipermans zag geen andere oplossing dan in eigen doel te verwerken. Na de pauze kregen de rood-witten het nog moeilijker. Nicky Schippers moest het onderste uit de kan halen om de snelle Oost-Duitse spitsen af te stoppen. Tegen hun tweede treffer stond hij machteloos. Even later redde hij wel een strafschop nadat Rudi Taeymans op de rand van het strafschopgebied naar de noodrem had moeten grijpen. Vooral Nicky Schippers kreeg lovende commentaren (bron: onbekend - 22/07/1985).

Round-up oefencampagne '85 (7) - R Antwerp FC in de Zomerbeker (4)

In een met 5.500 toeschouwers gevuld stadion begon R Antwerp FC niet opperbest. De buitenspelval klapte niet dicht en in de individuele dekking liep het fout. Het stond al vlug en verdiend 1-0 achter. De Great Old puurde hieruit de nodige kracht om een tegenoffensief in te luiden. Sergio Gonzalez strooide weelderig passes in het rond, Harry Cnops en Geert Deferm misten de aangeboden kansen.

Jena plaatste de Antwerpafweer tijdens de tweede speelhelft weer onder zware druk. Een sublieme Nicky Schippers behoedde de rood-witten voor een ware afstraffing. Bij een slecht ontzetten, viel alsnog een tweede Oost-Duits doelpunt. Nicky Schippers redde een strafschop en de Bosuilen konden zich enigszins rehabiliteren (Nico - Antwerp Clubblad-1 - 13/08/1981)
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 22/07/1985)

Statistieken

F.C. Carl Zeiss Jena R. Antwerp F.C.

Elftallen

Perry Bräutigam
Konrad Weise
Heiko Peschke
Mario Röser
Gert Brauer
Stefan Böger
Andreas Krause
Stefan Meixner
Jürgen Raab
Jörg Burow
Andreas Bielau
1 Nicky Schippers
2 Piet Wildschut
4 Rudi Taeymans
3 Alex Verniers
8 Geert Deferm
7 Patrick Ipermans
10 Rudolf Wabra
5 Sergio Gonzalez
6 Ronny Prins
9 Eric Reynders
11 Harry Cnops

Wissels

85' Stefan Meixner (uit)/
Volker Probst (in)
 
86' Andreas Krause (uit)/
Robby Zimmerman (in)
 
10 Rudolf Wabra (uit)/
13 Cisse Severeyns (in)
55'
 

Begin Match
12' Andreas Bielau 1-0      
Ruststand 1-0
65' Heiko Peschke 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG