Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

IFK Malmö R. Antwerp F.C.
5 0
29.06.1985 Plaats: Sjöbostadion (Zwe.)
Toeschouwers: 1.000

Wedstrijdverslag

Na IFK Malmö - R Antwerp FC

Sterke start van Nicky Schippers en Rudi Smidts

Ondanks de 5-0 nederlaag in de openngswedstrijd van de competitie om de Intertotocup, kwam het Antwerpgezelschap tevreden uit Zweden terug. "Men mag toch niet vergeten dat in Zweden de competitie momenteel halfweg is, zodat die jongens conditioneel zoveel verder staan," aldus Louis Wouters. "Vandaar dat we ons in de eerste plaats optrekken aan de sterke eerste helft die R Antwerp FC speelde. In die periode werden we alleen door onkans van een verdiend doelpunt gehouden. Vooral Mark Van der Linden was erg bedrijvig, maar de Merksemnaar kende met zijn schoten geen greintje meeval. Aan de overzijde had Magnusson die meeval wel."

"Dat is een echte klasbak, die trouwens aandachtig gevolgd wordt door waarnemers van enkele Italiaanse clubs. Die kerel blijft zeker niet in Zweden." Bij de andere uitblinkers in het Antwerpteam citeerde Louis Wouters ook Nicky Schippers en Rudi Smidts. Deze laatste gaat naar ons gevoelen weer een erg sterk seizoen tegemoet en dat moet voor hem de volledige doorbraak brengen. Voor Nicky Schippers, die alleen in de eerste helft tussen de palen stond en een goaltje moest toestaan, is deze positieve start ongetwijfeld erg belangrijk voor het zelfvertrouwen. R.A.F.C. speelde te Malmö nog zonder Rony Van Rethy, Piet Wildschut en Rudolf Wabra. Drie jongens die in normale omstandigheden ook komen aankloppen om bij de squad ingeschreven te worden (Georges Weymiens - D.N.G. - 2/07/1985).

Round-up oefencampagne '85 (1) - R Antwerp FC in de Zomerbeker (1)

In aanwezigheid van amper 1.000 toeschouwers, diende R Antwerp FC in het Zweedse Sjöbo tegen een imponerend en op competitie-ritme acteren IFK Malmö, in een zware nederlaag te berusten. Manmoedig verweer in de eerste helft, maar na slechts twee trainingsdagen was het resultaat niet meer dan logisch te noemen.

Een attente Nicky Schippers, die met enkele schitterende reflexen zijn debuut bij R.A.F.C. niet miste, Patrick Ipermans en Rudi Smidts in verdediging en een in de tweede lijn sterke Mark Van der Linden, lagen aan de basis van de voor de Great Old verdienstelijke 1-0 ruststand na een doelpunt van de talentrijke Magnusson (11').

Vlak na de hervatting kon Kevin Geudens, die Nicky Schippers verving, niet beletten dat Borg en Magnusson er binnen de minuut 3-0 van maakten. Meteen was de veer bij R.A.F.C. definitief gebroken. De Great Old ging helemaal door de knieën en Malmö toonde zich opmerkelijk met nog doelpunten voor Borg (71') en Magnusson (74'). De rood-witte spelers waren best tevreden dat er tijdens het slotkwartier geen verdere schendingen tot stand kwamen (Bob - Antwerp Clubblad-1 - 13/08/1985).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 02/07/1985)

Statistieken

IFK Malmö R. Antwerp F.C.

Elftallen

Magnusson
Borg
1 Nicky Schippers
2 Yves Vanderveeren
3 Danny Koekelcoren
9 Alex Verniers
4 Rudi Smidts
6 Ronny Prins
7 Patrick Ipermans
8 Eric Reynders
10 Marc Van der Linden
11 Harry Cnops
5 Albert Van den Bergh

Wissels

1 Nicky Schippers (uit)/
12 Paul Geudens (in)
46'
 
5 Albert Van den Bergh (uit)/
15 Cisse Severeyns (in)
50'
 

Begin Match
11' Magnusson 1-0      
Ruststand 1-0
47' Borg 2-0      
48' Magnusson 3-0      
71' Borg 4-0      
74' Magnusson 5-0      
90' Eindstand 5-0 90'
TERUG