Reimond Van De Cotte - Hendrik Roox
Toeschouwers: 6.000

Na R Antwerp FC - Cercle Brugge KSV

Eindelijk weer op het zegepad

ANTWERPEN - De Brugse Sport Vereniging stuitte op de Bosuil op een gesurvolteerde thuisploeg die vast besloten was een einde te stellen aan een reeks van zes lamentabele wedstrijden. Tot overmaat van ramp kregen de groen-zwarten al in de eerste minuut een fameuze opdoffer te incasseren. Toen Arek Justek de eerste lokale aanval inzette, goochelde Ruud Kaiser de bal tot bij Paolo Lallo die met een laag strak schot invallersdoelman Decoussemaecker het nakijken gaf. Het duurde even voor de Bruggelingen van de schok bekomen waren.

Na een twintigtal minuten riposteerden zij toch aardig zodat Theo Custers zijn doelpaal nodig had om met de vingertoppen een schot van Wagner in hoekschop te verwerken. R.A.F.C. liet evenwel niet af. Ruud Kaiser meldde zich herhaaldelijk gevaarlijk, maar ging iets te veel op de persoonlijke toer. Dat belette hem evenwel niet om in de 35e minuut zijn ploeg naar 2-0 te tillen nadat Marc Steyaert het gemeten aangeven van Francis Goris gemist had. Net voordien had Dewaele de kans verbrod om een wending aan het verloop te geven. Hij zond een inzenden van Skov te overhaast boven het heiligdom van Theo Custers.

Na de rust herbegon R.A.F.C. met opvallend veel zegedrift. André Heerwegh en Marc Steyaert wisten echter niet dat kopbalspecialist Willy Geurts naar de invallers gezonden was. Dat belette de thuisploeg niet haar voorsprong aan te dikken. Toen Arek Justek in de 55e minuut een voorzet van Lallo meepikte, ging hij op kracht doorheen de bezoekende defensie om de stand op 3-0 te brengen. R.A.F.C. nam gas terug, zodat Cercle het middenveld kon veroveren. Dit leidde in de 73e minuut naar 3—1 toen Beheydt van dichtbij de voorzet van Skov kon verlengen.

R.A.F.C. redde dit weekend dus de eer voor het Antwerpse voetbal met een klinkende overwinning tegen Cercle Brugge KSV. De jonge Francis Goris was samen met Gaston Boeckstaens en Frank Mariman één van de uitblinkers. Theo Custers moest dus voor deze keer de spelbepalende figuur niet zijn (bron: onbekend - 18/02/1980).

Antwerp Clubblad noteerde (24)

Het was meer dan twee maanden geleden dat R Antwerp FC nog gewonnen had in competitieverband. De zege tegen de Bruggelingen kwam dus meer dan op zijn tijd. Ruud Kaiser had een groot aandeel in de overwinning. Al in de eerste minuut haalde hij de groen-zwarte verdediging zodanig uit elkaar, dat Paolo Lallo de kans kreeg om te scoren. Een halfuur later zorgde hij zelf voor nummer twee. Hij verlengde een gekraakt schot van Marc Steyaert in doel.

Een tiental minuten na de rust schudde Arek Justek plots een schitterende bevlieging uit zijn benen. Nadat hij een drietal tegenstrevers ter plaatse had gelaten, bracht hij de rood-witte kleuren op 3-0 voorsprong. In het laatste halfuur moesten de Bosuilen wat gas terug nemen. Beheydt profiteerde om de eer te redden (Antwerp Clubblad-17 - 02/05/1980).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 18/02/1980)

Dirk Beheydt

70' Ib Jacquet (uit)/
Gaston Van Camp (in)

Rudy Poorteman (uit)/
Grégorio Bahamonde (in)
80'

Soeren Skov (uit)/
Emmanuel Talloen (in)
83'

1' Paolo Lallo 1-0
35' Ruud Kaiser 2-0
Ruststand 2-0
55' Miroslaw Justek 3-0
      Dirk Beheydt 3-1 73'
90' Eindstand 3-1 90'