Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Beringen F.C.
4 0
09.12.1979 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Alphonse Constantin

Lijnrechters:
Albert Verburgh - Albert Beeckman
Toeschouwers: 7.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - Beringen FC

Met Willy Geurts als stormram

ANTWERPEN (van onze medewerker) - De oprukkende falanx van de Bosuil heeft K Beringen FC gewoon kansloos gelaten. Nadat de Limburgers in de eerste helft zwaar belegerd werden, stuikte de vesting na de rust als een kaartenhuisje in elkaar. De gang van zaken greep de rood-witte aanhang zodanig aan dat niinuten voor het einde de zegeliederen over het zwaar belegerd veld schalden. Toen Geurts seconden voor het einde (zijn doelpunt) scoorde brak de euforie helemaal los met Willy als de bezongen held. Uitgespeeld door een knap acterende jonge ploeg toonde Willy Geurts zich weer als de bomber die met een ongebreidelde inzet het ploegbeeld tekende van een strijdlustig elftal.

De gemotiveerde thuisploeg trok na de aftrap alle registers open, maar het gewaarshuwde K Beringen FC hield stand dankzij een goed georganiseerde afweer terwijl Van Moer als verbindingsman nuttig en intelligent werk afleverde. Dat had tot gevolg dat R.A.F.C. domineerde, maar heel wat last ondervond van de Limburgse buitenspelval, bij momenten gras moest terugnemen om de uitvallen van de bezoekers te neutraliseren. Een kei van Bone op de vuist van Theo Custers en een solo van Anrath die voorbij onze nationale portier geraakte, maar naast besloot wegens hinder van Mariman, hielden waarschuwingen in dat K Beringen FC niet over zich heen zou laten lopen. Net voor de koffie kogelde Gaston Boeckstaens rakelings naast. K Beringen FC had meeval toen kopballen van Willy Geurts en André Heerwegh op de doellijn bleven hangen op een rood-zwart been.

Na de herneming had men even de indruk dat de tweede helft een herhaling zou worden van voordien. Bone en de ingekomen Verniers braken dadelijk uit. Dan kwam het moment van R.A.F.C. In de 55e minuut bereidde Willy Geurts het doelpunt voor, via de paal en de rug van de verward tussenkomende Franssen, ingeschoten door Paztrick Ipermans. Twee minuten later zette Leo Van der Elst het aangeslagen K Beringen FC KO met een machtig doelpunt na een soloren die mogelijk werd gemaakt dankzij eeg dieptepas van Ruud Kaiser. De Limburgers waren hiermee definitief het noorden kwijt. Ze werden verplicht achter een spookbal aan te jagen die moeiteloos doorheen de rood-witte rangen getikt werd. Doelman Franssen was voortdurend de val nabij, terwijl K Beringen FC slechts sporadisch repliceerde. Theo Custers moest schoten van Geypen en Bone uit zijn doelvlak te houden.

Nadat De Greef in extremis gered had voor Ruud Kaiser kreeg K Beringen FC in de laatste tien minuten nog twee doelpunten te slikken. Het eerste daarvan werd in de 80e minuut in elkaar gestoken door Frank Mariman die zo handig manoevreerde dat Eddy Snelders van dichtbij raak kon treffen. Daarna ontketende Willy Geurts nog een formidabel eindoffensief dat in de allerlaatste minuut door hem bekroond werd. Toen Frank Mariman voor doel plaatste, rolde ijzeren Willy de hele bezoekende verdediging op en ging met bal en al het doel in (Rik Schepers - GvA - 10/12/1979).

Antwerp Clubblad noteerde (13)

Met een schitterende prestatie en een korf vol doelpunten heeft R Antwerp FC 1979 op een waardige manier afgesloten. Weliswaar kon FC Beringen onder impuls van Van Moer tot de rust standhouden, maar na de herneming speelde de 'Great Young' zo'n jeugdig overrompelend voetbal dat de Mijnploeg er totaal bij ten onder ging.

In de 54e minuut ging een schot van Patrick Ipermans langs de paal en de rug van Fransen tegen de netten. Drie minuten later besloot Leo Van der Elst een machtige aanval met een staalhard schot en meteen was FC Beringen uitgeteld. In de 81e minuut scoorde Eddy Snelders nummer drie. Pas in de allerlaatste minuut was het eindelijk aan 'man van de wedstrijd' Willy Geurts om zijn doelpunt te scoren. De spits was toen zo vastbesloten raak te treffen fiat hij niet alleen de bal maar ook de hele Beringse verdediging in het doel kegelde.

Meteen streek R.A.F.C. niet alleen een verdiende winstpremie op, maar na het hartverwarmende voetbal dat de ploeg de laatste weken vertoonde,kan de club op een knappe terugronde beginnen hopen (Antwerp Clubblad-10 - 6/01/1980).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 10/12/1979)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Beringen F.C.

Elftallen

Theo Custers
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Marc Steyaert
Frank Mariman
Leo Van der Elst
Eddy Snelders
Paolo Lallo
Patrick Ipermans
Willy Geurts
Ruud Kaiser
Herman Franssen
Tony Geypen
André Scheen
Walter De Greef
Marc Rogiers
Fernand Geypen
Wilfried Van Moer
Johan Vanarwegen
Klaus Amrath
Klaus-Dieter Bone
Guy François

Wissels

Klaus Amrath (uit)/
Alex Verniers (in)
46'
 
Herman Franssen (uit)/
Jaak Bollen (in)
90'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
55' Patrick Ipermans 1-0      
57' Leo Van der Elst 2-0      
80' Eddy Snelders 3-0      
89' Willy Geurts 4-0      
90' Eindstand 4-0 90'
TERUG