Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.C. Lokeren
0 1
12.04.1981 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Louis Delsemme

Lijnrechters:
Christian Modave - Leopold Copine
Toeschouwers: 11000

Wedstrijdverslag

Na KSC Lokeren - R Antwerp FC

De Schrijver scoort via het lichaam van Patrick Ipermans

"Heb je gemerkt hoe die man naar de bank keek nadat hij dat doelpunt had gescoord? Ik heb me weer een keer laten beetnemen. Ik moet daar een van de volgende dagen mee aan tafel om over een contractverlenging te praten. Ik had dat echter vorige week moeten doen, want De Schrijver zal nu nogal met dat goaltje schermen..." Aan het woord was uiteraard manager Alois Derijcker, altijd goed voor wat humoristische commentaar en dat mocht best na het voetbalpartijtje dal R Antwerp FC en KSC Lokeren hadden opgediend.

Dat de wedstrijd, toch van belang met het oog op Europees bekervoetbal, niet de minste spektakelwaarde had, moest worden toegeschreven aan diverse factoren. In de eerste plaats was er de onmacht bij de thuisploeg om een ritme te ontwikkelen dat de Oost-Vlamingen in moeilijkheden kon brengen. Er was weliswaar veel goede wil bij de Bosuilen, er werd hard gewerkt en gezweet, maar uiteindelijk leidde dat tot niet veel uitgespeelde doelkansen. In de tweede plaats was er de weigering van KSC Lokeren om voor speKtakel te zorgen. Met Lato, Larsen, Mommens en Verheyen is de ploeg nochtans gewapend om het bij elke gelegenheid over een offensieve boeg te gooien.

R Antwerp FC was meest in balbezit, maar steevast werd daarbij naar Laszlo Fazekas gezocht. De Hongaar kwam er niet helemaal aan te pas tegen Dalving, die geen hinder meer ondervond van de hersenschudding die hij vorige week opliep en waardoor hij de training diende te missen. Laszlo Fazekas beging trouwens een groter aantal overtredingen dan zijn directe opponent. Gaston Van Camp vóór de rust, noch Harry Cnops erna, konden zich doorzetten. De hoge ballen die in de buurt van Hoogenboom werden gezwiept leverden geen problemen op voor het duo De Schrijver-Dalving,bijgestaan door Verbruggen, Verheyen en Snelders, die op 'zijn Bosuil' enorm veel loopwerk verzette.

De beste man liep met Frank Mariman wel bij de thuisploeg, maar ook hij kon niet verhinderen dat een dom doelpunt uiteindelijk over winst en verlies zou beslissen. Een ver schot van De Schrijver leek makkelijk te pakken voor Ratko Svilar, al sloeg dat probeersel via de rug van Patrick Ipermans in de andere hoek van het Antwerpdoel. De wedstrijd zat goed in het derde kwartier en het werd voor R.A.F.C. dan al een hopeloze zaak. Rood-wit, nu al voor de vierde opeenvolgende competitiewedstrijd zonder doelpunt, ging nadrukkelijker balbezit opeisen, maar het brave middenveldgetik, waarbij alle inspiratie en snelheid zoek
bleef, maakte het KSC Lokeren helmaal niet moeilijk.

Het waren de wit-geel-zwarten die met counters langs Lato en Larsen nog dicht bij een tweede treffer kwamen. Aan dit brave treffen hielden uiteindelijk twee spelers de gele kaart over. Doelman Hoogenboom werd geboekt, omdat hij een bal hoog in de tribunes trapte wanneer hij het niet eens was met Delsemme. Leo Van der Elst kreeg de kaart te zien na een zware overtreding op Verbruggen, die zelf voordien ook niet spaarzaam met de zware tackels had uitgepakt (Georges Weymiens - D.N.G. - 13/04/1981).

Jubileumjaar in 34 afleveringen (29)

Ondanks het schitterende vertoon dat Frank Mariman opvoerde kon R Antwerp FC de Waaslanders niet over de knie leggen. Het werd dan ook een erg middelmatige wedstrijd zonder veel opwinding. Mogelijk ook zonder doelpunten, ware het niet voor het been van Patrick Ipermans.

Inderdaad toen in de 38e minuut Verheyen een vrijschop kort tot bij De Schrijver tikte knalde de Lokerenaar van ver naar doel waar Ratko Svilar verrast werd door de stuiter die de bal via het been van Patrick Ipermans waardoor de Antwerpdoelman kansloos geklopt werd.

Gedurende de hele tweede helft vochten de roodwitte jongens moedig om aan de gelijkmaker te geraken, maar het gebrek aan afwerking was eens te meer schrijnend. Al bij al was de overwinning van de bezoekers toch wel gevleid, maar in voetbal tellen nu eenmaal de doelpunten om het resultaat te bepalen (Antwerp Clubblad-17 - 17/05/1981).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 13/04/1981)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.C. Lokeren

Elftallen

Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
Danny Koekelcoren
Johny Velkeneers
Frank Mariman
Sándor Müller
Leo Van der Elst
Patrick Ipermans
Gunter Van Eyck
Gaston Van Camp
Laszlo Fazekas
Bob Hoogenboom
Marc Verbruggen
Bob Dalving
Eddy Snelders
Maurits De Schrijver
Raymond Mommens
René Verheyen
Ronny Laroy
Karoly Dobias
Grzegorz Lato
Preben Larsen

Wissels

46' Gaston Van Camp (uit)/
Harry Cnops (in)
 
79' Sándor Müller (uit)/
Francis Goris (in)
 
Preben Larsen (uit)/
Arnor Gudjohnsen (in)
89'
 

Begin Match
      Bob Hoogenboom
Leo Van der Elst      
      Maurits De Schrijver 0-1 37'
Ruststand 0-1
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG