Francis Arvent - Albert Beeckman
Toeschouwers: 6000

Na KFC Winterslag - R Antwerp FC

De jeugd en Laszlo Fazekas

GENK — R Antwerp FC heeft dankzij haar jeugdige talenten en Laszlo Fazekas een verdiende tweede uitoverwinning in de wacht gesleept, tegen een overhaast en met vlagen slordig spelend FC Winterslag. De wedstrijd startte veelbelovend, maar deemsterde weg in een futloos vertoon.

Van Woerkum kreeg in de aanvangsminuten twee fraaie kansen. De eerste strandde op de vingertoppen van een uitstekend spelende doelman Ratko Svilar, de tweede werd door André Heerwegh in extremis verijdeld. Toen kwam R.A.F.C. in de match via de routinerijke,
Laszlo Fazekas. Een kort getrapte vrijschop belandde bij Danny Bonne, die de bal over een tros van spelers naar de tweede paal zond. Gaston Van Camp kopte eerst tegen de dwarsligger, Sandor Muller velde met een kleine tik op de terugkaatsende bal het vonnis (0-1).

Vlak na de rust kwam de thuisploeg langszij. Weis verlengde een voorzet van Pierre Denier met een fraaie lob in doel. Winterslag FC liep na de treffer storm op het Antwerpdoel. Veel gevaar brachten die acties niet mee. Integendeel, in de Limburgse verdediging vielen grote gaten en daar profiteerde André Heerwegh van om na een aarzeling van De Bree zijn ploeg op voorsprong te koppen (1-2). Winterslag FC bleef drukken, ongecoördineerd en stuntelig. Ratko Svilar, die gisteren buitengewoon zeker keepte, kreeg toch nog wat werk op te knappen. Zo moest hij een vrije trap van Van Woerkum in hoekschop duwen. Iedereen bij Winterslag FC trok mee in de aanval, maar in de laatste minuut verzekerde LaszloFazekas, de beste man op het veld, de Antwerpzege (bron: onbekend - 15/12/1980).

Jubileumjaar in 34 afleveringen (16)

Opnieuw een spetterende uitzege van de rood-witte kleuren dank zij een collectief sterke verrichting waarin Ratko Svilar alweer een ruim aandeel had. Toen in de 6e minuut Van Woerkum alleen op het Antwerpdoel afrende, zuiverde doelman Ratko Svilar als een panter de bal uit de fatale baan. Dit sterkte blijkbaar het zelfvertrouwen van de veldspelers die zowel voor- als achteraan steeds numeriek in de meerderheid waren. In de 32e minuut leidde dit tot voorsprong langs Sandór Muller die met het hoofd binnen duwde nadat Gaston Van Camp de lat had getroffen.

Direct na de rust hingen de bordjes opnieuw gelijk door toedoen van Weiss. In de 64e minuut bracht André Heerwegh de roodwitte kleuren weer op voorsprong met het hoofd. De lokalen speelden dan alles op alles maar kregen de kous over het hoofd. De door in de laatste minuut ingehaalde Harry Cnops stuurde de alleenstaande Fazekas weg en die faalde niet: 1-3 (Antwerp Clubblad-9 - 11/1/1981).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 15/12/1980)

Gaston Van Camp

78' Houben (uit)/
Thys (in)

0 Sándor Müller (uit)/
Danny Koekelcoren (in)
86'

0 Patrick Ipermans (uit)/
Harry Cnops (in)
89'

Sándor Müller 0-1 32'
      Francis Goris 37'
Ruststand 0-1
46' Carlo Weiss 1-1
      André Heerwegh 1-2 64'
70' Carlo Weiss
      Laszlo Fazekas 1-3 89'
90' Eindstand 1-3 90'