Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Beringen F.C.
2 2
09.11.1980 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Sebastien Cocaiko

Lijnrechters:
Raymond Van De Cotte - Chouffart
Toeschouwers: 6000

Wedstrijdverslag

Na K Beringen FC - R Antwerp FC

Tweemaal Swinnen, maar het orgelpunt ontbreekt

Zowat 6000 toeschouwers lieten vrouw, man of kinderen in de steek om zondag op de Bosuil de verdere opgang van R Antwerp FC mee te beleven. K Beringen FC was immers zomaar te pakken in de rush hogerop. Het eerste kwartier was echter nog niet helemaal vol of de Limburgers kwamen al op voorsprong. Russo stak op rechts door naar Geurts en die zwiepte de bal hoog in het strafschopgebied. Theo Custers ging richting bal, bedacht zich halfweg en dus was het voor Swinnen een koud kunstje om de bal in het doel te knikken. Daar stond R.A.F.C.

Alleen Sandor Müller en Leo Vander Elst probeerden er wat van te maken, maar van enige gebondenheid in de acties was geen sprake. De Limburgers van hun kant wisten blijkbaar niet al te best wat aanvangen met die onverwachte voorsprong. Zo evolueerde dit gebeuren in de top van het voetbal naar een schriel vertoon. De match werd evenwel gered door Leo Vander Elst, die net voor het halfuur een vrijschop voorbij Schubert bliksemde. De goal schudde de thuisspelers wakker. In het derde kwartier werd het bezoekend team weggedrukt op kracht en overgave, combineren was er niet helemaal bij en ideeën ontbraken.

Een mislukte terugspeelbal van Danny Koekelcoren, onbestaande tegen Swinnen in de kopduels, liet de spits luttele minuten na de rust toe zijn team voor de tweede keer op voorsprong te knallen. Het doelpunt werkte als de gekleurde lap op de stier, waardoor alles bij R.A.F.C. in het offensief werd gesmeten. Ordeloos, dat wel. Het liet K Beringen FC toe gepast te counteren. Met uitblinkers als Russo en Vanarwegen, goed bijgestaan door Geurts en Geypen, hadden de Limburgers daar ook de spelers voor. Bbest voor de thuisploeg dat Johnny Velkeneers oed bij de zaak was en verder onheil kon voorkomen.

De Antwerpverdediger werd daarbij geholpen door Geypen, die halfweg die tweede helft een droompas van Swinnen naar de wolken mikte. Missen was hier duidelijk moeilijker dan scoren... Nauwelijks twee minuten na de misser, scoorde Ruud Kaiser de gelijkmaker na een erg verwarde fase voor Schubert. De thuisploeg bleef knokken, maar sleurde ei zo na ook nog winst uit dit duel. Scheidsrechter Cokaiko weigerde de treffer van Laszlo Fazekas te valideren, nadat de grensrechter nochtans al onderweg was naar de middenlijn. Protesten van Patrick Ipermans en Sandor Müller hielpen geen zier. In deze sportieve wedstrijd toonde Cokaiko de gele kaart aan Cornelissen (fout op Fazekas), Geurts (spelbederf) en Nand Geypen (fout op Kaiser) (Georges Weymiens - D.N.G. - 12/11/1980).

(12/11/1980)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Beringen F.C.

Elftallen

Theo Custers
Gaston Boeckstaens
Danny Koekelcoren
Johny Velkeneers
Frank Mariman
Sándor Müller
Leo Van der Elst
Patrick Ipermans
Laszlo Fazekas
Gaston Van Camp
Ruud Kaiser
Gunther Schubert
De Greef
Ronny Van Rethy
Alex Verniers
Cornelissen
Johan Vanarwegen
Ludo Geurts
Scheen
Fernand Geypen
Paolo Russo
Guido Swinnen

Wissels

60' Danny Koekelcoren (uit)/
André Heerwegh (in)
 
Scheen (uit)/
Tony Geypen (in)
72'
 

Begin Match
      Cornelissen
      Ludo Geurts
      Fernand Geypen
      Guido Swinnen 0-1 12'
29' Leo Van der Elst 1-1      
Ruststand 1-1
      Guido Swinnen 1-2 49'
70' Ruud Kaiser 2-2      
90' Eindstand 2-2 90'
TERUG