Luc Mercier - Jacques Loiseau
Toeschouwers: 8000

Na R Antwerp FC - RWDM

Zonder fut geen punten

ANTWERPEN — Tegen een futloos R Antwerp FC heeft RWDM het niet lastig gehad om het laken naar zich toe te trekken. De Brusselaars moesten zelden diep in de reserves putten en deden het dan ook rustig aan met enkele zuinige aanvalsacties, ruimschoots volstonden om de overwinning veilig te stellen.

R.A.F.C. bleek vooral in het middenveld niet in staat om de voet dwars te zetten, zodat de bezoekers zelden voor moeilijke problemen werden geplaatst. Misschien woog de opgelegde afwezigheid van Theo Custers zwaar op de rood-witte ploeg, een excuus was dit nauwelijks. Vervanger Danny Dieltiens leverde een goede wedstrijd af. Hij had absoluut geen schuld aan de doelpunten. Met enkele gepaste tussenkomsten behoedde hij zijn ploeg voor een vroege achterstand. Eerst redde hij een schot van Bonsink met de voet, daarna kwam hij gepast tussen om een gevaarlijke Brusselse aanval te verijdelen.

In de 27e minuut werd hij wel door een lobbal van Dardenne gevloerd, maar toen kon de toesnellende Danny Koekelcoren op de lijn redding brengen. Waren de Brusselse aanvallen niet bijzonder scherp, aan de overzijde was dat nog veel minder het geval, omdat Laszlo Fazekas door zijn eigen maats als het ware afgezonderd werd. Drie minuten voor rust kregen de Brusselaars hun voorsprong, zij het met medewerking van Patrick lpermans die een door Dardenne getrapte hoekschop met het hoofd in de verste hoek van zijn eigen doel verwerkte.

Amper zes minuten na de herneming werd het pleit definitief beslecht. Toen Dardenne door Bonsink afgezonderd werd, aarzelde hij niet om de kans te verzilveren (0-2). De thuisploeg drumde in de richting van Ruiter, maar echt gevaar ontstond daar zelden. Enkel Sandor Müller kreeg een echte kans, nadat Harry Cnops uit een verre pas van Leo Van der Elst de bal van dichtbij aangaf. De Hongaar knoeide te lang zodat de voor R.A.F.C. nodige aansluitingstreffer niet op het bord kwam. Daarmee was het Antwerplied uitgezongen. Desaeyere hoefde niet groots te spelen om zijn vroegere maats op afstand te houden.

Gelukkig voor R.A.F.C. bleef Jansen aan de overzijde bepaald ondermaats bleef en enkele kansen verkwanselde die mogelijkheden inhielden voor RWDM om een hogere score te bereiken (Rik Schepers - 8/09/1980).

Jubileumjaar in 34 afleveringen (3)

De pandoering van vier dagen eerder in het Astridpark leek nog bijzonder zwaar op de maag te liggen, want de Bosuilen brachten er omzeggens niets van terecht. Daarenboven zat de technische staf opgezadeld met een conflict met Theo Custers, zodat de 'spirit' helemaal uit de ploeg verdwenen leek.

Het sterk Brusselse middenveld met Boskamp als veldheer, zette de wedstrijd volledig naar eigen hand. Tot overmaat van ramp scoorde Patrick Ipermans vlak voor de rust tegen eigen ploeg uit een hoekschop van Dardenne. Alle illusies leken daarmee meteen vervlogen.

Zes minuten na de herneming voltrok Dardenne het vonnis definitief. Debutant Danny Dieltiens behoedde zijn ploeg voor een nog zwaardere cijfers met enkele puike tussenkomsten. Aan de overzijde werd het zonnebad van Jan Ruiter slechts op het einde enigszins verstoord door een paar schuchtere pogingen van Sándor Muller en Laszlo Fazekas (Antwerp Clubblad-5 - 9/11/1980).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 08/09/1980)

Robbie De Kip

66' Patrick Ipermans (uit)/
Danny Bonne (in)

85' Gaston Boeckstaens (uit)/
André Heerwegh (in)

Guy Dardenne (uit)/
Edy De Bolle (in)
57'

Patrick Ipermans (own-goal)
Ruststand 0-2
49' Patrick Ipermans
      Edy De Bolle 61'
      Maurice Martens 79'
90' Eindstand 0-2 90'