Scheidsrechter: Hans
Toeschouwers: 2.600

Na R Antwerp FC - TJ Ruda Hvezda Cheb

Sober en efficiënt

R Antwerp FC is er zaterdagavond in geslaagd voor 2.600 toeschouwers een partijtje attractief voetbal weg te geven. Meer dan eens moesten de Tsjechen uit Karlovy Vary zich neerleggen bij de Antwerpcombinaties, opgezet vanuit een ijzersterke achterlijn, die meestal uitmondden bij Alex Czerniatinsky. Hij bewees heel wat meer te zijn dan een degelijke spits. Laszlo Fazekas toonde dat z'n achterstand op conditioneel vlak praktisch volledig werd weggewerkt.

Na een kwartier spel resulteerde het combinatiespel van rood-wit in een erg fraai doelpunt van testspeler Christian Kullik. Gaston Boeckstaens zond in, Laszlo Fazekas controleerde de bal, kopte terug op Kullik, die voor een eerste maal zijn prachtige traptechniek demonstreerde (1-0). Toen begon R.A.F.C. aan haar totaaloffensief met Alex Czerniatinsky in de hoofdrol. Nadat hij in de 27e en 31e minuut tweemaal op Chebdoelman Lavicka was gebotst, slaagde hij er in de 36e minuut in zijn doelpuntenhonger toch te stillen. André Heerwegh speelde Christian Kullik aan, die op zijn beurt Alex Czerniatinsky in schietpositie bracht (2-0). De Tsjechen probeerden via Petzela, Lindenthal vn Siva terug te slaan. Telkens opnieuw werden hun acties onderbroken door het uitstekende werk van Patrick Ipermans, André Heerwegh, Raymond Jaspers en vooral Frank Mariman.

De tweede helft begon al even fraai toen na amper vier minuten de Nederlander Pattinama, een stuk beter dan vorige week, een dieptepas weggaf aan Alex Czerniatinsky die doelman Lavicka omspeelde en via de paal de bal in het doel deed belanden (3-0). Vervolgens moest het publiek wachten tot de 20e minuut om opnieuw spektakel in de negatieve zin te krijgen, met gele kaarten voor Siva na een halve moordaanslag op Laszlo Fazekas en voor Leo Van der Elst na het maken van veelbetekenende gebaren die bij scheidsrechter Hans niet in de smaak vielen. In de 26e minuut omspeelde Alex Czerniatinsky voor de zoveelste maal de helft van de Tsjechische verdediging en niet-egoïstisch, bereikte hij Laszlo Fazekas die onverbiddellijk besloot (4-0). In de dertigste minuut sloegen de Tsjechen terug via Petzela op die éne keer dat de nochtans goedwerkende Antwerpbuitenspelval niet dichtklapte.

De Great Old bewees dat er de laatste weken hard gewerkt werd en dat de toekomst er gezond uitziet (Francis De Witte - GvA - 20/07/1981).

Petzela

57' Tonnie Pattinama (uit)/
Christian Labarbe (in)

68' Leo Van der Elst (uit)/
Francis Goris (in)

82' Ratko Svilar (uit)/
Danny Dieltiens (in)

15' Christian Kulik 1-0
36' Alex Czerniatynski 2-0
Ruststand 2-0
49' Alex Czerniatynski 3-0
      Siva 65'
65' Leo Van der Elst
71' Laszlo Fazekas 4-0
      Petzela 4-1 75'
90' Eindstand 4-1 90'