Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.A. Gent
0 0
17.10.1987 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: René Thirion

Lijnrechters:
Luc Matthys - Livinus Gerits
Toeschouwers: 10.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KAA Gent

Niet alle weken kermis

Bosuil - Hans-Peter Lehnhoff, ook zaterdag eerder een snelle loper dan een groot voetballer, is een eerlijke jongen. Dat bewees hij, toen René Thirion - hoe mag zo'n man in 's hemelsnaam scheidsrechter zijn in eerste klasse ? - in de 89e minuut vanop zeker 35 meter strafschop floot voor de loepzuivere sliding waarmee René Van der Eycken de bal weggleed voor Harry Cnops. H.-P. Lehnhoff nam het cadeau niet te baat. Vanop elf meter schoot hij tegen de reclamepanelen.

Het zou wraakroepend zijn geweest voor de bezoekers, mochten ze via die ingebeelde penalty een punt zijn kwijtgeraakt. Daar had R Antwerp FC geen boodschap aan. H.-P. Lehnhoff trapte de bal vanzelfsprekend niet met opzet naast. Alleen: zijn laatste gestuntel was erg treffend voor wat rood-wit voordien te zien had gegeven. Het was zaterdagavond aan de Bosuil inderdaad al vlug merkbaar, dat het er niet alle matchen kermis kan zijn. Als KBVAV voor 14 dagen mooi had meegewerkt om een voetbalfeestje te bouwen, dan weigerde hekkensluiter KAA Gent dat pertinent na te volgen.

Met Van der Eycken als tergende maar beslist wel zeer efficiënte libero en met verder nog een stuk of wat jongens die goed weten hoe een tegenstander uit z'n ritme gehaald dient te worden, sloot KAA Gent resoluut elke sluipweg richting Laurijssen af. Criel hield Cisse Severeyns goed uit de match. De laatste A-voorzet kwam vaak net iets te laat. Er werd veel te weinig druk uitgeoefend. Laurijssen kwam dan ook maar zelden in de problemen. Alleen toen een kopbal van Mark Van der Linden de bovenkant van de dwarslat raakte en bij een schot van Rony Van Rethy konden de 10.000 even hopen op een feestje.

Ook na de pauze was er dat slechts even bij. George Kessler had z'n mannen duidelijk de levieten gespeld. En dus maakte R.A.F.C. nu wél tempo. Laurijssen gaf geen krimp bij een afgeweken schot van Mark Van der Linden en ook H.-P. Lehnhoff alleen door, knalde pardoes op de Gentse doelman. Ook toen Dauwe de bal in de voet van Frans van Rooij legde en die staalhard uithaalde, wierp Laurijssen zich in de goede richting. Toen al begon men te voelen, dat de 0-0 maar moeilijk van het bord zou geraken. Bijna gebeurde het tóch nog. Eerst echter aan de minst verwachte kant!

Bij één der uiterst schaarse tegenstoten liep Van Mierlo Rudi Smidts als een TGV voorbij. Raeven kreeg een droomvoorzet, Wim De Coninck was grote klasse. Hij tipte de bal toch nog naar de buitenkant van de paal. Daarna was er na een bitsig intermezzo met Frank Mariman en Ruzic heel even in een niet zo mooie rol, dus nog die 'strafschop'. De man van het scorebord zag zichzelf toch nog werk krijgen, maar H.-P. Lehnhoff bespaarde hem dat (André Putzeijs - bron: onbekend - 19/10/1987).

(bron: onbekend - 19/10/1987)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.A. Gent

Elftallen

1 Wim De Coninck
2 Rony Van Rethy
4 Pascal Plovie
5 Frank Mariman
3 Rudi Smidts
6 Hans-Peter Lehnhoff
7 Frans van Rooij
8 Jan Poortvliet
9 Thierry Pister
10 Marc Van der Linden
11 Cisse Severeyns
André Lauryssen
Dirk Van der Beken
René Van der Eycken
Luc Criel
Laurent Dauwe
Benny De Kneef
Milan Ruzic
René Verheyen
Roger Raeven
Toine Van Mierlo
Ronny Martens

Wissels

67' 11 Cisse Severeyns (uit)/
12 Harry Cnops (in)
 
Ronny Martens (uit)/
Eddy Voordeckers (in)
75'
 
Roger Raeven (uit)/
Frank Nollet (in)
89'
 

Begin Match
      Luc Criel
Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG