Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R.W.D.Molenbeek R. Antwerp F.C.
1 1
27.09.1987 Plaats: Edmond Machtensstadion

Scheidsrechter: Alexis Ponnet

Lijnrechters:
Jean-Pierre Wautelet - Aimť Billen
Toeschouwers: 7.500

Wedstrijdverslag

Na RWDM - R Antwerp FC

Punt te grabbel gegooid

MOLENBEEK - Na het verdienstelijke gelijkspel bij RWDM, traditioneel een boeman voor de rood-witten, heeft R Antwerp FC moeten afhaken bij het leidersduo in de rangschikking. R.A.F.C. leider af dus en met de voetjes terug op de grond. Die bodem blijft nochtans steeds een plaatsje in de top van de rangschikking. Bovendien zijn er serieuze redenen om aan te nemen dat de rood-witten zich daar voor langere tijd zullen kunnen handhaven.

Een groot lichtpunt was alvast het debuut van de West-Duitse aanwinst Hans-Peter Lehnhoff, die ondanks een duidelijk gemis aan wedstrijdritme al een opgemerkte partij afleverde. Hij liet er niet de minste twijfel over bestaan dat hij voor dit R.A.F.C. een gevoelige versterking betekent. H.-P. had trouwens niet alleen een belangrijke voet in het doelpunt dat de bezoekers na 35 minuten op voorsprong bracht, vanop de rechterflank zorgde de sierlijke en tegelijk krachtige voetballer nog voor een drietal andere doelrijpe voorzetten die echter niet verzilverd werden. Dat gebrek aan afwerking, samen met het kranige verweer van de thuisploeg die het met veel minder talent moet stellen, maakte dat de puntendeling na het eindsignaal niet eens onbillijk genoemd kon worden. Al betekende ze voor R.A.F.C. dit keer een verloren in de plaats van een gewonnen punt.

Slechts in de aanvangsfase van de wedstrijd was het RWDM gegeven zijn tegenstrever gedurende een tiental minuten terug te duwen. Voor het overige was er een onmiskenbaar overwicht van de Antwerpenaars bij wie topschutter Cisse Severeyns dit keer onzichtbaar bleef. Zulks kan dus niet gezegd worden van H.-P. Lehnhoff. Hij schilderde al na vijf minuten bij de eerste rood-witte uitbraak een prachtige voorzet op het hoofd van Thierry Pister die echter slordig naast kopte. Als R.A.F.C. voor gevaar zorgde, gebeurde dat trouwens meestal vanop rechts. Zo kwam trouwens ook de openiingstreffer tot stand. Yves Vanderveeren stuurde zijn nieuwe ploegmakker weg, die zette opnieuw gemeten voor en Mark Van der Linden liet zien hoe je wel met het hoofd kan scoren.

Zonder echt goed te spelen lukte de Antwerpaanvoerder even later ei zo na een tweede doelpunt. Een juweeltje van een vrije trap bostste echter tegen de onderkant van de lat terug het veld in. Daar had de wedstrijd beslist kunnen zijn. In de plaats van 0-2 werd het in de laatste seconden van de eerste periode echter onverwacht 1-1. Een onoordeelkundig opgezette buitenspelval bracht Bouwmeester helemaal vrij in de rechthoek. Wim De Coninck was volledig verrast door de halfzachte bal die via de binnenkant van de paal in doel verdween.

Kwalitatief stond de tweede speelhelft op een hoger peil. Er werd vooral vinniger gespeeld en de beste kansen waren alweer voor R.A.F.C. Zo bewees de onvolprezen Frans van Rooij nogmaals zijn heerlijke traptechniek. Hij joeg de schuine vrije trap vanop wel 25 meter echter tegen het kruishout. Ook Thierry Pister en Mark Van der Linden faalden nog een keer met het hoofd. Zo bleven de bordjes uiteindelijk in evenwicht. Een stand van zaken waarmee de Brusselaars duidelijk meer tevreden mochten zijn dan R.A.F.C., dat zondag ťťn van zijn mindere verrichtingen van de competitie afleverde (Luk Luyten - GvA - 28/09/1987).

George Kessler, discipline, weet je wel

"Royal Antwerp Football Club creŽerde in het Antwerpse een nieuwe voetbalsfeer. K Beerschot VAV kan daarvan mee profiteren. Hun prestatie tegen R Standard CL draagt ertoe bij dat de derby van zondag nog meer in de belangstelling komt. Wij zullen proberen te bewijzen dat R Antwerp FC nummer een in de Metropool blijft. KBVAV ging gelukkig winnen tegen KSV Cercle Brugge en het scoorde vlot tegen R Standard CL, omdat die ploeg er na de rust een puinhoop van maakte. Zodoende zijn onze collega's tot op drie punten van ons genaderd. De derby kan alle kanten uit. Zoals ik die Lutonadio bezig zag, staat er ons wel wat te wachten. We zijn goed gewapend."

George Kessler zit er ontspannen bij. Hij weet voldoende, hij brengt het over op de groep, de rest moet op het veld gebeuren. Veel vraagtekens zijn er niet. Voor de scouting kan de A.D. steeds op Kamiel Van Damme, Jef Simocovic en Danny Koekelcoren rekenen. "Ik ken KBVAV. Het kan niet anders dan een prima wedstrijd worden. De twee elftallen zullen op jacht gaan naar winst. Beide ploegen zijn aanvallend ingesteld en er is voldoende talent aanwezig opdat een of ander individueel hoogstandje het resultaat kan bepalen. Het zal er op aankomen de kansen te verzilveren. Ik heb het er nog met Thierry Pister over gehad, een speler mag niet schrikken als hij een kans voor de voeten krijgt, hij moet er gebruik van maken. Discipline, weet je web (R.V. - bron: onbekend - 28/09/1987)."

(bron: GvA - 28/09/1987)

Statistieken

R.W.D.Molenbeek R. Antwerp F.C.

Elftallen

Bruno Taverne
Rudi Cossey
Dirk De Vriese
Robert Gijbels
Marc Trigaux
Patrick Thairet
Jaak Edelbloedt
Marc De Buyser
Hans Bouwmeester
Didier Kobla
Wim Kiekens
1 Wim De Coninck
2 Yves Vanderveeren
4 Pascal Plovie
3 Rudi Smidts
5 Frank Mariman
6 Hans-Peter Lehnhoff
7 Frans van Rooij
8 Jan Poortvliet
9 Thierry Pister
10 Marc Van der Linden
11 Cisse Severeyns

Wissels

65' Marc De Buyser (uit)/
Luc Van Walleghem (in)
 
11 Cisse Severeyns (uit)/
12 Harry Cnops (in)
65'
 

Begin Match
      Yves Vanderveeren
Dirk De Vriese      
      Marc Van der Linden 0-1 35'
44' Hans Bouwmeester 1-1      
Ruststand 1-1
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG