Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.R.C. Genk R. Antwerp F.C.
3 0
12.04.1997 Plaats: Thyl Gyselinckstadion

Scheidsrechter: Marc Hanssens

Lijnrechters:
Stany Op De Beeck - Johnny LadriŤre
Toeschouwers: 9.000

Wedstrijdverslag

Na KRC Genk - R Antwerp FC

Great Old krijgt koekje van eigen deeg

WATERSCHEI - Nadat R Antwerp FC in de heenronde KRC Genk oververdiend met zware 4-0 cijfers in de pan had gehakt, kregen de rood-witten nu een koekje van eigen deeg. KRC Genk speelde zijn beste thuiswedstrijd van het seizoen en de Great Old heeft dat geweten. Delbroek opende al snel de score, Bukalski en uitblinker Peeters zetten de kroon op het werk. R.A.F.C., na de uitsluiting van Manu Godfroid meer dan een helft met tien, kon door het verlies van de 'Europese concurrenten' KFC Lommel, KRC Harelbeke en R Standard CL de schade beperken.

R.A.F.C. startte zonder de geblesseerden Aleks Klak, Geert Emmerechts en Goran Makaev. Wim Kiekens en Manu Karagiannis ontbraken wegens schorsing. Vooral de Limburgse middenvelder werd erg gemist. "Ik wil de afwezigheid van die jongens zeker niet als een excuus inroepen", zei algemeen directeur George Kessler. "Je kan niet aan het feit voorbij dat Aleks Klak een leider in de verdediging is en dat Manu Karagiannis, Wim Kiekens en Geert Emmerechts spelbepalende figuren zijn. Met hen erbij zouden we 'strenger' gevoetbald hebben."

KRC Genk met Vangronsveld als vervanger was van de geblesseerde Oyen, opende dartel. Verdediger Delbroek pegelde de bal na nauwelijks vier minuten in het kruis. Hiermee had hij zijn gemiddelde opnieuw beet. Delbroek scoorde ook vorig seizoen eenmaal. Racing op rozen. De Limburgers bleven vlot combineren, maar verdere averij liep de rood-witte schuit voorlopig niet op. Op een ogenblik dat R.A.F.C. duidelijk beter in match zat en het na handspel van Kimoni een strafschop ontzegd werd, liepen Rudi Smidts en co tegen de 2-0 aan.

Een kopslag van Strupar werd afgeblokt. De Pool Bukalski, vorige week tegen Cercle Brugge ook al tweemaal aan het kanon, knalde de rebound tegen de touwen. Luttele seconden later moest R.A.F.C. met tien verder. Manu Godfroid verloor een duel van Peeters en revancheerde zich. Scheidsrechter Hanssens twijfelde niet. De pijp van de Great Old was uit. De Genkse uitblinker Peeters kon in de slotfase na een mooie soloren de cijfers nog wat meer glans geven. KRC Genk heeft na deze zege bijna aansluiting gevonden bij de top-acht.

Voor R.A.F.C. had de dag slechter gekund. Ook KFC Lommel, KRC Harelbeke en R Standard CL in strijd de vijfde stek, legden het bijltje erbij neer.

"Uitstekende zaak kunnen doen"
Antwerpspits Cisse Severeyns beleefde op het veld van KRC Genk niet echt een avondje om lang in het geheugen te prenten. "We hebben het de hele wedstrijd door erg moeilijk gehad. Halfweg de eerste periode kenden we een opflakkering, maar net op dat ogenblik liepen we tegen de 2-0 aan. Toen was de match gespeeld, zeker als je dan ook nog met tien tegen elf verder moet. In de tweede helft leek de druk van KRC Genk misschien iets minder, maar ook dan hebben we afgezien."

"Zelf kende ik ook niet het leukste avondje met Kimoni aan mijn zij. In de lucht kon ik nog enkele malen een duel winnen. Over de grond was hij allesoverheersend. Door het verlies van onze concurrenten voor de vijfde stek, met name K Lommselse SK, KRC Harelbeke en R Standard CL, hadden we een uitstekende zaak kunnen doen. Ik wist vooraf dat het met het programma dat ons nog restte, erg moeilijk zou worden om die vijfde plaats te pakken. Vijftien op vijftien was eigenlijk een noodzaak (Marc Dedroog - GvA - 14/04/1997)."

(bron: de pers - 14/04/1997)

Statistieken

K.R.C. Genk R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Istvan Brockhouser
5 Wilfried Delbroek
6 Domenico Olivieri (K)
3 DaniŽl Kimoni
4 Marc Van Gronsveld
2 Jacky Peeters
8 Philipppe Clement
7 Krzystof Bukalski
11 Stijn Haeldermans
9 Branko Strupar
12 Bart Goor
1 Ranko Stojic
7 Ivan Ilic
2 Johan Mucher
3 Igor Nikolovski
4 Rudi Taeymans
11 William Verbeeck
10 Sandro da Silva
6 Dragan Glogovac
5 Rudi Smidts (K)
9 Cisse Severeyns
8 Manu Godfroid

Wissels

84' 2 Jacky Peeters (uit)/
15 David Crv (in)
 
85' 8 Philipppe Clement (uit)/
10 Sretko Vuksanovic (in)
 
88' 7 Krzystof Bukalski (uit)/
14 Souleymane Oulare (in)
 
10 Sandro da Silva (uit)/
15 Sinisa Koncalovic (in)
46'
 
6 Dragan Glogovac (uit)/
12 Bimbo Fatokun (in)
46'
 
15 Sinisa Koncalovic (uit)/
14 Ganiyu Owolabi (in)
73'
 

Begin Match
4' Wilfried Delbroek 1-0      
28' Marc Van Gronsveld      
41' Krzystof Bukalski 2-0      
      Manu Godfroid 42'
Ruststand 2-0
      Ganiyu Owolabi 80'
82' Jacky Peeters 3-0      
90' Eindstand 3-0 90'
TERUG