Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Gremio Porto Alegre
2 2
12.08.1987 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Paul Soenens

Lijnrechters:
Devos - Peeters
Toeschouwers: 1.750

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - Gremio Porto Alegre

Goochelaars liepen in eigen rangen

Na een korte inleidende demonstratie van Grêmio pakten de voor de gelegenheid in het geel uitgedoste roodwitten de wedstrijd stevig in handen en tikten de bal snel en precies door de Braziliaanse rangen. Ze vergaten echter voldoende scherpte in de frontlijn te leggen. Dat er bij de rust nog 0-0 op het bord stond was te wijten aan een geweigerde strafschop na fout op Yves Vanderveeren alsook de onpreciesheid waarmee Frans van Rooij en Francis Severeyns zware schoten naast het doelvlak vuurden.

Vrij vlug na rust kreeg het uitstekend Antwerps voetbalwerk resultaat. Frans van Rooij stuurde een bliksemschicht van een vrijschop na een verdachte overtreding rond het strafschopgebied, in de bovenhoek. Even later bood de Nederlander zijn ploegmaat Francis Severeyns de kans om met een technisch hoogstandje de 2-0 op het bord te brengen. Grêmio scoorde tegen langs Freitas. Nadat Astengo werd uitgesloten voor een zware fout op Frans van Rooij kwamen de geprikkelde Brazilianen zowaar meer in de match. Dat leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker langs De Lima.

Goochelaars
Een heerlijk potje voetbal op het Antwerpse groene laken. De meeste Braziliaanse nummertjes werden door de thuisploeg ineen geknutseld. Alleen scheidsrechter Soenens, die bij twee duidelijke strafschoppen het fluitje onberoerd liet, hield de Kesslerformatie van een oververdiende zege. Frans van Rooij en Mark Van der Linden demonstreerden grote klasse. Arek Klimas, onlangs nog de zwakste schakel tegen KFC Germinal Ekeren, zorgde dit keer mee voor het spektakel. Jan Poortvliet organiseerde en commandeerde centraal in het middenveld. Er waren geen goochelmogelijkheden voor de vaardige Zuid-Amerikanen. Opvallend was dat R.A.F.C. ondanks twee tegendoelpunten, de betere en meest strijdvaardige ploeg bleef.

Er kwamen helaas te weinig toeschouwers naar deze voetbalhappening afgezakt, de organisatie verdiende beter. Het publiek bleef na afloop recht op de benen en beloonde de jongens met een oorverdovend en langdurig applaus. Het is haast ondenkbaar dat dit R Antwerp FC slordig door de komende competitie zou stappen. Yves Vanderveeren deed het gemor voor het verlies van Berry Van Aerle verstommen en de sterke Pascal Plovie redde het achteraan met de rustige Frank Mariman. Wim De Coninck ten slotte straalt gretigheid en zelfvertrouw/n uit tussen de palen. Het was grote 'stoef' bij R.A.F.C. (G.W. en R.V. - bron: onbekend - 13/08/1987).

(bron: de pers - 13/08/1987)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Gremio Porto Alegre

Elftallen

1 Wim De Coninck
2 Yves Vanderveeren
4 Pascal Plovie
5 Frank Mariman
3 Rudi Smidts
6 Arek Klimas
7 Frans van Rooij
8 Jan Poortvliet
9 Thierry Pister
10 Mark Van der Linden
11 Cisse Severeyns
1 Gerardo Matos
2 Carlos Oliveira
3 Fernando Astengo
4 Casemiro Mior
6 Luiz Lima
8 Cristovao Dos Santos
9 Adesvardo De Lima
10 Paulo Bonamigo
11 Jorge Veras
14 Darci Simon
16 Claudio Freitas

Wissels

63' 11 Cisse Severeyns (uit)/
16 Harry Cnops (in)
 
63' 9 Thierry Pister (uit)/
13 Eric Reynders (in)
 

Begin Match
Ruststand 0-0
50' Frans van Rooij 1-0      
53' Cisse Severeyns 2-0      
      Claudio Freitas 2-1 56'
      Fernando Astengo 72'
      Adesvardo De Lima 2-2 75'
90' Eindstand 2-2 90'
TERUG