Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.C. Lokeren
4 0
02.08.1987 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Frans Van Den Wyngaert
Toeschouwers: 10.000

Wedstrijdverslag

Na finale Trofee Ludo Coeck

R Antwerp FC wint trofee Ludo Coeck - Van Rooij dirigeert roodwit naar ruime zege

DEURNE - R Antwerp FC heeft met vlot voetbal de tweede editie van de Trofee Ludo Coeck naar zich toegehaald. Frans van Rooij dirigeerde roodwit naar een gemakkelijke zege tegen een ontgoochelend KSC Lokeren. Het spel van de jongens van Georg Kessler opent hoopvolle perspectieven voor de competitie. De Waaslanders zullen de komende maanden niet alleen hun drie aanwinsten, maar ook een goede Hoogenboom nodig hebben.

R Antwerp FC begon zwierig aan de eindstrijd. Frans van Rooij bedreigde Hoogenboom al vroeg in de match. Een volley van Harry Cnops ging maar net over. De mooiste aanval van de eerste periode kwam er even voor het kwartier. Harry Cnops en Arek Klimas voerden een dubbelpas uit, Thierry Pister kopte de wenkende kans evenwel naast het doel. KSC Lokeren dat zaterdagavond al een wedstrijd afgewerkt had en zijn aanwinsten Degreef, Meszaros en Timoumi miste, leek geen kans te maken tot Somers een knappe combinatie opzette met Verheughe. Bruno Versavel zag het schot door Wim De Coninck gekeerd.

Net nadien trof Verheughe de paal. Wim De Coninck stopte de rebound van Schoofs. De thuisploeg nam de verwittiging ernstig en sloeg toe via Mark Van der Linden nadat Hoogenboom een schot van Frans van Rooij had gelost. Rood-wit nam gas terug, maar duwde in het zicht van de rust opnieuw op het pedaal. Hoogenboom liet zich vanop 30 meter verrassen door een vrij onschuldig schot van Frans van Rooij. Naudts haalde nog een poging van Thierry Pister van de doellijn.

Na de rust ging Hoogenboom nog maar eens in de fout bij een schot van Thierry Pister. De spanning was weg en de partij doofde uit. Wim De Coninck mocht zich onderscheiden op een poging van Schoofs. Het was R.A.F.C. dat rustig dominerend nog verder uitliep. Harry Cnops legde met een knappe volley de 4-0 eindcijfers vast (F.C. - bron: onbekend - 3/08/1987).

(bron: de pers - 03/08/1987)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.C. Lokeren

Elftallen

1 Wim De Coninck
4 Pascal Plovie
2 Yves Vanderveeren
3 Rudi Taeymans
5 Frank Mariman
6 Arek Klimas
8 Jan Poortvliet
7 Frans van Rooij
9 Thierry Pister
10 Marc Van der Linden (K)
11 Harry Cnops
1 Bob Hoogenboom
3 Johan Schoofs
13 Ronny Laroy
8 Ronald Somers (K)
11 Patrick Van Veirdeghem
7 Dimitri M´Buyu
6 Patrick Naudts
5 Bruno Versavel
16 Didier Verheughe
10 Patrick Versavel
15 Angelo Nijskens

Wissels

76' 11 Harry Cnops (uit)/
14 Cisse Severeyns (in)
 
16 Didier Verheughe (uit)/
4 Erwin Palmers (in)
60'
 
3 Johan Schoofs (uit)/
2 Dirk De Wachter (in)
77'
 

Begin Match
24' Yves Vanderveeren 1-0      
37' Frans van Rooij 2-0      
Ruststand 2-0
55' Thierry Pister 3-0      
71' Marc Van der Linden 4-0      
90' Eindstand 4-0 90'
TERUG