Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.R.C. Mechelen R. Antwerp F.C.
2 2
22.07.1987 Plaats: Oskar Van Kesbeeckstadion

Scheidsrechter: Bosschaert
Toeschouwers: 1.200

Wedstrijdverslag

Na RC Mechelen - R Antwerp FC

RC Mechelen 2 - R Antwerp FC 2 (strafschoppen 1-3)

De beide teams, die nog niet in hun sterkste opstelling aantraden, brachten desondanks toch een erg attractieve wedstrijd met veel animo. R Antwerp FC kreeg over het geheel genomen de betere kansen (bron: onbekend - 23/07/1987).

Strafschoppen zijn er te veel aan voor moedig Racing

MECHELEN - Van een klasseverschil tussen de twee ploegen was aanvankelijk niet veel te merken. R Antwerp FC speelde voor het eerst met Jan Poortvliet en had het behoorlijk lastig met de Mechelse aanvallen. Het was dan ook niet toevallig dat de beste kans in het eerste half uur voor de de thuisploeg was.

Na 20 minuten speelde Goretti met een knap steekpasje Van Kets vrij, maar die mikte de bal centimeters naast de verste paal. R.A.F.C. was aan de partij begonnen met Pascal Plovie als libero en het duo Rudi Taeymans-Jan Poortvliet in mandekking. Na een halfuurtje corrigeerde George Kessler de opstelling en zette de Nederlander als laatste man. De bezoekers slaagden er evenwel nauwelijks in de Racing-verdediging te ontgrendelen. Alleen Rudi Smidts kreeg wat ruimte. Zijn schoten gingen over en naast.

Een vrijschop van Marc Van der Linden was ook niet van aard om doelman Pauwels in problemen te brengen. Meer gevaar was er aan de overkant. Marinelli bracht Leys oog in oog met doelman Wim De Coninck. De actie werd afgevlagd. Ook Van Kets kwam dreigen, maar vond de Antwerpdoelman niet in gebreke. Toch was het R.A.F.C. dat nog voor rust op winst kwam. Een glasheldere actie met Mark Van der Linden en Thierry Pister werd door laatstgenoemde met een harde knal besloten. Racing probeerde nog terug te slaan via Askraba en Claes, Wim De Coninck liet zich niet verrassen.

Ook na rust bleef Racing spelen voor wat het waard was en dat resulteerde rond het uur in het verdiende gelijkstellende doelpunt. Verbruggen, beste man op het veld, brak door op links en bediende Van Kets die knap controleerde en overhoeks binnenschoot. De vreugde van de thuisploeg was van korte duur. Geen twee minuten later stond R.A.F.C. immers weer op winst. De voor Francis Severyens ingekomen Harry Cnops benutte een aangeven van Frans van Rooij en liet doelman Pauwels geen kans.

R.A.F.C. kon nu rustiger voetballen. Frans van Rooij had nog graag een doelpuntje gescoord, maar zijn schot spatte via de paal buiten. Een tweede loeier ging voorlangs. Ook Horst Schlierer was gevaarlijk met een kopstoot die maar net buiten ging. Het pleit leek beslecht, maar twee minuten voor tijd kwam Racing een tweede keer langszij. Weer was het een knap doelpunt. De voorbereiding was van Leys en Goretti, invaller De Coninck tikte binnen. Frans Van Rooij kreeg in extremis nog een unieke kans om de winst vast te leggen, maar zijn schot ging over.

De gelijke stand was billijk na een boeiende partij. In het nemen van strafschoppen toonde R Antwerp FC zich de betere. Harry Cnops, doelman Wim De Coninck en Horst Schlierer scoorden. Mark Van der Linden raakte de paal. Voor Racing scoorde alleen Leys, terwijl Goretti en De Lamper hoog over schoten. Wim De Coninck stopte de penalty van Van Kets (Henk Van Nieuwenhove - GvA - 23/07/1987).

(bron: de pers - 23/07/1987)
 
Minuut per minuut
R Antwerp FC geplaatst na het nemen van strafschoppen (1-3)
(Bron: onbekend - 23/07/1987)
 

Statistieken

K.R.C. Mechelen R. Antwerp F.C.

Elftallen

Dirk Pauwels
Vincent Doms
Paul Op de Beeck
Ronny Claes
Verbruggen
Sinisa Askraba
Peter Cox
Silvano Goretti
Luc Leys
Salvino Marinelli
Patrick Van Kets
1 Wim De Coninck
2 Arek Klimas
5 Pascal Plovie
4 Rudi Taeymans
3 Rudi Smidts
6 Eric Reynders
7 Frans van Rooij
8 Jan Poortvliet
9 Thierry Pister
10 Marc Van der Linden
11 Cisse Severeyns

Wissels

58' Salvino Marinelli (uit)/
Jean-Pierre De Lamper (in)
 
75' Sinisa Askraba (uit)/
Stef De Coninck (in)
 
11 Cisse Severeyns (uit)/
12 Harry Cnops (in)
46'
 
9 Thierry Pister (uit)/
13 Horst-Werner Schlierer (in)
66'
 

Begin Match
      Thierry Pister
Sinisa Askraba      
      Jan Poortvliet
      Thierry Pister 0-1 38'
Ruststand 0-1
63' Patrick Van Kets 1-1      
      Harry Cnops 1-2 65'
89' Stef De Coninck 2-2      
90' Eindstand 2-2 90'
TERUG