Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.
1 2
05.04.1997 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Eddy Vermeirsch

Lijnrechters:
Paul Wuyts - Rudi Cammerman
Toeschouwers: 4.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - K. Sint-Truidense VV

"R Antwerp FC mist scorend vermogen" (G. Kessler)

DEURNE - STVV-trainer Guy Mangelschots vond het jammer dat spelmaker Wuyts tijdens de opwarming moest afhaken. Goed negentig minuten later was dat leed vergeten. Vervanger Morhaye had zich ontpopt tot beste speler tussen de lijnen. Diens werkkracht, ook terug te vinden bij zijn vrij agressieve makkers, stak schrijnend of tegen de laksheid van het Antwerpteam. Daar predikten de even ijverige als krikkele Manu Karagiannis en de niet altijd goed geïnspireerde, maar wel hardwerkende Rudi Smidts in de woestijn. "Ontoelaatbaar, als je ziet hoe sommige jongens gewoon op een bal stonden te wachten", zei Antwerptrainer Ratko Svilar, die zonder namen te noemen heerschappen van het slag Ganiyu Owolabi en Glogovac bedoelde. "We weten wat ons te doen staat", orakelde big chief George Kessler. "R.A.F.C. mist scorend vermogen, zowel in de voorste lijn als in de tweede lijn."

Karagiannis trapt in de val
Cisse Severeyns heeft dit jaar nog niet gescoord en toch was zijn afwezigheid duidelijk merkbaar. De aanspeelbaarheid van de naar voren geschoven William Verbeeck en Ganiyu Owolabi liet te wensen over. Niemand van de roodwitten leek in staat gaten te trekken. De fruittelers spaarden geen been van de vijand. Karagiannis werd een keer of vier onder het gras of richting zonsondergang getrapt. Manu liet zich daardoor dermate nerveus maken dat hij als beste Antwerp-vertegenwoordiger met zijn voortdurend gemekker tegen de scheidsrechter zelf een schaduw over zijn prestatie drapeerde. Achteraan vlotte het helemaal niet bij de thuisploeg. Igor Nikolovski gaf een heuse imitatie van een pannenkoek ten beste (na een midweekwedstrijd met zijn nationale ploeg is hij telkens minder", zei Georg Kessler) en hij miste bovendien de geblesseerde Geert Emmerechts als buffer.

Geen wit konijn
Het gepingel werkte de plaatselijke aanhangers op de zenuwen. Naast Igor Nikolovski deed ook Sandro Da Silva zijn duit in het zakje. Je kon de jongens best vergelijken met een goochelaar die in plaats van een vrolijk wit konijn een dode zwarte kat uit de hoge hoed haalt. Lof voor de inspanningen van de Truienaars. De Limburgers liepen zich zonder adem, met Voets op de rechterflank als voorbeeld. De intipper van Kaliciak, op aangeven van Dierickx, bracht S.T.V.V. op voorsprong. Na de rust plaatste Morhaye het orgelpunt op zijn partituur. Manu Karagiannis, in de slotseconden uitgesloten, kreeg er voor de Great Old een voorbij Velkeneers. Het Europese voetbal dat een paar weken geleden nog naar R.A.F.C. knipoogde, heeft het hoofd gewend. De kloof met vierde gerangschikte RSC Anderlecht bedraagt zeven punten (Roger Vlemings - GvA - 5/04/1997).

(bron: de pers - 05/04/1997)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.

Elftallen

1 Ranko Stojic
2 Ivan Ilic
3 Igor Nikolovski
4 Wim Kiekens
5 Rudi Smidts (K)
6 Dragan Glogovac
7 Manu Karagiannis
8 Manu Godfroid
11 William Verbeeck
10 Sandro da Silva
9 Ganiyu Owolabi
1 Roland Velkeneers
4 Peter Voets
6 Steven Nijs
3 Rudi Ducolombier
5 Tibor Balog
17 René Petersen
15 Erwin Coenen (K)
14 Eddy Dierckx
16 Patrick Teppers
18 Kurt Morhaye
12 Gregorz Kaliciak

Wissels

46' 6 Dragan Glogovac (uit)/
14 Bimbo Fatokun (in)
 
46' 9 Ganiyu Owolabi (uit)/
15 Gouram Makaev (in)
 
17 René Petersen (uit)/
2 Johan Driesen (in)
70'
 
12 Gregorz Kaliciak (uit)/
8 Nico Curto (in)
85'
 

Begin Match
      René Petersen 6'
      Gregorz Kaliciak 0-1 19'
25' Manu Karagiannis      
Ruststand 0-1
      Kurt Morhaye 0-2 68'
      Peter Voets 70'
      Johan Driesen 75'
76' Manu Karagiannis 1-2      
      Patrick Teppers 76'
89' Manu Karagiannis      
90' Eindstand 1-2 90'
TERUG