Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.A. Gent R. Antwerp F.C.
0 0
08.03.1997 Plaats: Ottenstadion

Scheidsrechter: Luc Melotte

Lijnrechters:
Marc Van Den Broeck - Philip De Lille
Toeschouwers: 7.000

Wedstrijdverslag

Na KAA Gent - R Antwerp FC

Rood-witte organisatie staat op punt

GENT - De organisatie van R Antwerp FC staat op punt. Het bewijs werd zaterdagavond in Gent geleverd. De heren Bosuilverdedigers gaven in negentig minuten voetbal slechts een kans weg. Martens kon niet scoren, zodat de defensieve nul bij rood-wit voor de derde opeenvolgende keer op het bord bleef. Jbari kwam nooit los van Geert Emmerechts. Rudi Smidts ving Barka op. Ivan Ilic stopte Martens af. Wim Kiekens hield Nivaldo tegen. Igor Nikolovski heerste als een keizer achter zijn defensie. Doelman Aleks Klak stond er werkloos bij. Hij zag dat het goed was. "De discipline in de ploeg was perfect", concludeerde Ratko Svilar achteraf. Ratko Svilar was jarenlang keeper. Hij weet hoe belangrijk een stevige verdediging voor een ploeg is.

Voor spektakel moesten de voetballiefhebbers niet in het Ottenstadion zijn. Veel gedraaf werd gekoppeld aan onprecies passenspel. Technische hoogstandjes kwamen er enkel van Cisse Severeyns en Sandro Da Silva. De kansen waren schaars. R Antwerp FC geraakte met Ivan Ilic, Igor Nikolovski, Manu Godfroid, Cisse Severeyns en Wim Kiekens vijf keer in de buurt van Vasov. Alleen Martens zag Aleks Klak van dichtbij. Het Gentse groepje van Lei Clijsters toonde veel inzet en enthousiasme. Een gegeven dat de trainer en de bestuurders van de Buffalo's tevreden stemde. Clijsters kieperde het wierookvat over de hoofden van Herreman en co leeg, voorzitter Van Milders stopte zijn spelers prompt een extra premie toe. Dat blauw-wit voetballend amper iets te bieden had, werd met graagte door de vingers gezien.

Het punt dat tegen R.A.F.C. werd veroverd, was er met het oog op het behoud in eerste rationale, van goudwaarde, zo werd onder andere door Clijsters gesteld. "Ik weet dat het geen goede wedstrijd was, maar we zorgden wel voor een match met een hart", zei de Gentse trainer. "We hebben de middelen niet om schitterend voetbal te brengen. R.A.F.C. is een goede ploeg. We zijn blij met dit gelijkspel. Hopelijk keert het vertrouwen nu terug." De negativisten werden meteen wandelen gestuurd.

Ivan Ilic treedt op voorgrond
Ivan Ilic wordt stilaan een belangrijke schakel in het Antwerpgeheel. De verdediger kan meer dan de bal van de tegenstander afpakken. Hij voetbalt uit, schuift in, schiet hard en vrij precies op doel,... Al in de eerste minuut had hij de openingstreffer aan de voet. Hij betrok Cisse Severeyns in de aanval. Cisse legde keurig terug. Het afwerken wilde niet lukken. Savic pakte de geplaatste bal van de ServiŽr. De acties van achteren uit gaven R.A.F.C. meer offensieve impulsen dan hun tegenstander. Igor Nikolovski verliet veelvuldig zijn libero-stek. Verder dan de grote rechthoek van KAA Gent geraakte hij niet.

"Voor de wedstrijd wilden we tekenen voor een punt", zei de door Georg Kessler op de persconferentie afgevaardigde Antwerptrainer Ratko Svilar nog. "Nu overheerst het gevoel dat we de drie punten moesten pakken. De ploeg groeit nog altijd: geen onbelangrijke vaststelling in deze fase van de competitie." We zijn mee met Ratko Svilar. R.A.F.C. blijft in de buurt van de vijfde plaats hangen, denkt voluit Europees. De wedstrijden die in de volgende weken volgen, kunnen richtinggevend zijn. Zaterdag komt KRC Harelbeke op bezoek in Deurne, een week later trekt rood-wit naar K Lierse SK. Vier op zes zal nodig zijn om de Europese rol niet te lossen (Luk De Ranter - GvA - 10/03/1997).

Retrospectieve door Walter

In het Ottenstadion hield R Antwerp FC voor de derde opeenvolgende week de nul op het bord. Daannee was dan het beste gezegd. Er waren nogal wat spelers bij die hun niveau van de voorgaande wedstrijden niet haalden en dus mocht rood-wit in feite niet ontevreden zijn met het veroverde punt.

Het had nochtans anders kunnen lopen. In de eerste minuut miste R.A.F.C. dť kans van de match. Ivan Ilic brak uit, hij bediende Severeyns, maar was dan zo verrast dat de Cisse zelf niet besloot, dat zijn eigen schot niets voorstelde. "Zo'n kans krijgen ze niet meer", hoorden we iemand zeggen. En gelijk had hij (Walter Voet - Antwerp Clubblad-14 - 15/03/1997)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 10/03/1997)

Statistieken

K.A.A. Gent R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Zoran Savic
2 Axel Smeets
5 Edin Ramcic
17 Thomas Vasov
14 Tony Herreman (K)
16 Lima Vierira Nivaldo
8 Mohammed Barka
10 Gunter Demeyer
6 Dirk Vangronsveld
18 Nordin Jbari
9 Sandy Martens
1 Aleksander Klak
2 Ivan Ilic
3 Igor Nikolovski
4 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts (K)
6 Dragan Glogovac
7 Manu Karagiannis
8 Manu Godfroid
11 Wim Kiekens
10 Sandro da Silva
9 Cisse Severeyns

Wissels

46' 17 Thomas Vasov (uit)/
13 Steve De Groote (in)
 
46' 2 Axel Smeets (uit)/
19 Valery Ntamag Manop (in)
 
75' 19 Valery Ntamag Manop (uit)/
4 Nico Vanderdonck (in)
 
8 Manu Godfroid (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
65'
 

Begin Match
24' Thomas Vasov      
Ruststand 0-0
      Ivan Ilic 78'
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG