Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.R.C. Mechelen
2 1
31.08.1988 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jean Gernay

Lijnrechters:
Peter Verstraeten - Jozef Leysen
Toeschouwers: 7.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KRC Mechelen

Racingkeeper Pauwels redt meubelfabriek

ANTWERPEN. - Drie keer was R Antwerp FC levensgevaarlijk geweest, de vierde keer was het raak. Tot grote onvrede van de thuisaanhang viel de bal echter dood achter de rug van Wim De Coninck. Luc Leys amper terug van lang weggeweest, benutte een verstandig aangeven van rechter flankverdediger Massagie. Hoe de Racingers twintig minuten stand konden houden, was een raadsel, indien daar niet opvallend werk werd geleverd door keeper Pauwels. Tot zes keer toe stopte de Racingdoelman met brio de Antwerpfurie. Frans van Rooij, erg gretig, probeerde alles en dat bleek nog te weinig. Ook Rony Van Rethy, Geert Emmerechts en Mark Van der Linden kregen Pauwels er niet onder.

Ondertussen regende het hoekschoppen ten voordele van de gastheren. Groen-wit kon aanvankelijk slechts één keer wat terugdoen toen Van Kets goed op weg leek om iets te forceren. Wim De Coninck demonstreerde een van zijn befaamde tussenspurtjes en weg was de kans. Nico Claesen maakte zijn prijs nog maar eens waar. De dankbrief werd naar het duo Pister-van Rooij verzonden. Gelijk. R Antwerp FC bleef onverminderd doorduwen. De kleine slordigheden werden graag weggedacht. De Bosuilen belaagden het doel van Pauwels alsof het een schietkraam was. Ralf Geilenkirchen zocht en vond met een heerlijke halve lob het verdiende succes.

Frans van Rooij, heer en meester op het middenveld, bekoorde tot aan de rust. Pauwels bleef echter de beste Mechelaar zodat ijverige Frans van Rooij en kanonnier Hans-Peter Lehnhoff zich de haren wel uit het hoofd konden rukken.

Geen nieuw spelbeeld na de verfrissing. H.-P. Lehnhoff, Zoef-Zoef de haas, liet onmiddellijk een serie tegenstrevers ter plekke en drukte ook vrij zorgvuldig af. Pauwels lag opnieuw rapper dan de wind plat, een verbijsterende reflex. De wedstrijd verslapte niet. De bezoekers aasden op een gelukkige counter. Zo won Leys het duel van Franky Dekenne waarop Van Kets in één tijd over de balk mikte. Frans van Rooij alleen voor Pauwels, Nico Claesen die na wat gestomp van De Bondt een strafschop eiste. Geen verlossende goal. Ook niet voor Franky Dekenne die een vrijschop van alweer Frans van Rooij op de paal deed afwijken. Op dat moment had George Kessler kapitein Mark Van der Linden al teruggeroepen om Dirk Goossens toe te laten zich op te warmen voor de volgende confrontaties.

Een klein gedeelte van het thuispubliek had zich op een schoonheidsfoutje laten betrappen. Het schampen aan het adres van de wat bleke aanvoerder was totaal misplaatst.
Doordat R.A.F.C. de gerustbrenger niet op het bord kreeg, bleef het een spannende zaak. Leys had nog een mooie omhaal in huis. Al wat op een tegenaanval leek, deed de Antwerpse supporters beven. H.-P. Lehnhoff en Frans van Rooij werden nog verdacht in buitenspelpositie betrapt. Rudi Smidts en Nico Claesen knalden om de feestelijkheden te besluiten hard tegen deklat en paal. Het was duidelijk dat Dirk Pauwels voor Mechelen meer dan de meubelen uit de brand had gehaald, hij redde naar ons gevoel een hele meubelfabriek (Roger Vlemings - GvA - 01/09/1988).

Retrospectieve Bob Crauwels (5)

In vergelijking met de vorige thuiswedstrijd, toen R Antwerp FC slechts tijdens de laatste 20 minuten met 4-0-cijfers de maat nam van een verdienstelijk KRC Genk, kon je de provinciale derby na afloop alleszins de 'antipode' noemen van het duel met de Limburgse fusieploeg.

Er kwamen 'slechts' 2-1 eindcijfers op het elektronische bord, maar zonder een sublieme Mechelse doelman Pauwels en onkans bij de afwerking, zou bijna zeker een 5 à 6-1 score niet eens overdreven zijn geweest.

Aanvankelijk kreeg de Great Old wel een koud stortbad vermits een onachtzaamheid in de verdediging al na vier minuten door Leys werd afgestraft (0-1). Voor de rest was het al R.A.F.C. wat de klok sloeg. In de 25e minuut devieerde Nico Claesen een uitgemeten voorzet van Frans van Rooij in doel (1-1). Negen minuten voor de rust nam de mee opgerukte Ralf Geilenkirchen een inworp van Hans-Peter Lehnhoff direct op de slof. De tot dan toe schitterende Pauwels was kansloos bij het verrassende afstandschot van de West-Duitser (2-1)!

Tijdens de tweede helft bleef R.A.F.C. doorlopend de dominerende partij, de beslissende 3-1 bleef evenwel uit! Ook tijdens de slotminuten toen beurtelings Rudi Smidts en Nico Claesen de staak viseerden. R.A.F.C. staat na vijf wedstrijden met 9 op 10 op de gedeelde 2e plaats op een punt van RSC Anderlecht (B.C. - Antwerp Clubblad-6 - 1/10/1988).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 01/09/1988)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.R.C. Mechelen

Elftallen

Wim De Coninck
Ralf Geilenkirchen
Franky Dekenne
Geert Emmerechts
Rudi Smidts
Rony Van Rethy
Thierry Pister
Frans van Rooij
Hans-Peter Lehnhoff
Marc Van der Linden
Nico Claesen
Luk Pauwels
Carl Massagie
Paul Van Nuffelen
Ronny Claes
Joop Lankhaar
Danny Caes
De Bondt
Uche
Luc Leys
Bruno Nijs
Patrick Van Kets

Wissels

60' Marc Van der Linden (uit)/
Dirk Goossens (in)
 
Uche (uit)/
Patrick Asselman (in)
46'
 

Begin Match
      Joop Lankhaar
      Luc Leys 0-1 4'
24' Nico Claesen 1-1      
35' Ralf Geilenkirchen 2-1      
Ruststand 2-1
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG