26.07.1988 Plaats: Bosuilstadion
Toeschouwers: 2.500

Na R Antwerp FC - Panathinaikos Athene
Sterke prestatie

De thuisploeg, veel beter op dreef dan tegen Dynamo Boekarest, kwam vroeg op voorsprong via een strafschop van Mark Van der Linden, nadat Dirk Goossens was neergelegd. Na de uitsluiting van Batsmilas wegens een vuistslag naar Franky Dekenne, kon R Antwerp FC eerder gemakkelijk uitlopen naar een 4-0 ruststand. Mark Van der Linden scoorde opnieuw vanop de stip, Thierry Pister dikte aan na een uitbraak van Geert Emmerechts. Dirk Goossens zorgde voor nummer vier, vlak voor de pauze.

Gedragen door een knap spelende Frans van Rooij zette de Great Old in de tweede periode het doelpuntenfestival verder. Met doelpunten van Ralf Geilenkirchen, Patrick Schrooten, Thierry Pister en een tegentreffer van Saravakos werd het tenslotte een ongebruikelijke 7-1 eindstand na een wedstrijd die nooit echt een duel was (GvA - 27/07/1988).

Round-up oefencampagne 1988-'89 (7)

Voetbal is een onberekenbare sport! Zo zwak R Antwerp FC presteerde tegen het weliswaar supersterke Dynamo Boekarest, zo overtuigend kwam de Great Old voor de dag tegen het nochtans evenmin te onderschatten Panathinaikos Athene.

De Grieken konden wel verzachtende omstandigheden inroepen, vermits ze het al vanaf de 20e minuut bij een 1-0 achterstand, het verder met z'n tienen moesten rooien ingevolge de terechte uitsluiting van Batsinilas na een elleboogstoot aan Franky Dekenne.

Met twee strafschoppen, feilloos omgezet door Mark Van der Linden, een inlegger van Thierry Pister (op voorzet van Geert Emmerechts) en een mooie treffer van Dirk Goossens (op aangeven van Patrick Schrooten), wees het elektronische bord bij de rust al 4-0 aan.

De tweede helft bleef R.A.F.C. met mooie aanvalsacties de betere ploeg. In de 54e minuut maakte Ralf Geilenkirchen, na mooi voorbereidend werk van Mark Van der Linden, er 5-0 van. Saravakos milderde. Dank zij doelpunten van Patrick Schrooten (voorzet van Ralf Geilenkirchen met het hoofd verlengd) en Mark Van der Linden (op voorzet van Thierry Pister) werden de niet eens overdreven 7-1 eindcijfers in de 69e minuut bereikt (B.C. - Antwerp Clubblad-1 - 13/08/1988).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 27/07/1988)

Chris Kalantzis

73' Rudi Smidts (uit)/
Rudi Taeymans (in)

73' Patrick Schrooten (uit)/
Kurt Van Looveren (in)

83' Geert Emmerechts (uit)/
Horst-Werner Schlierer (in)

Icolef (uit)/
Vlachsi (in)
50'

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 599

Christiodolov (uit)/

Georgamlis (in)
56'

Nilsen (uit)/

Rocha (in)
70'

6' Mark Van der Linden
(penalty) 1-0

Batsinilas 20'
24' Mark Van der Linden
(penalty) 2-0

38' Thierry Pister 3-0
43' Dirk Goossens 4-0
Ruststand 4-0
51' Ralf Geilenkirchen 5-0
      Saravakos 5-1 54'
56' Patrick Schrooten 6-1
70' Mark Van der Linden 7-1
90' Eindstand 7-1 90'