Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.V. Cercle Brugge
0 0
22.02.1997 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Andrť Collignon

Lijnrechters:
Patrick De Meulenaere - Yves Renard
Toeschouwers: 5.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - Cercle Brugge KSV

R Antwerp FC baalt om puntenverlies

DEURNE - General manager George Kessler noemde het een tegenvaller van formaat. In de kleedkamer hadden jongens als Rudi Smidts, Manu Karagiannis en Geert Emmerechts het over een gemiste kans. R Antwerp FC had de partij tegen hekkensluiter KSV Cercle Brugge op een scoreloos gelijkspel afgesloten. Alles wat rood-wit droeg, baalde. Weinig vreugde ook in het West-Vlaamse kamp. Het verworven punt hielp Cercle Brugge KSV geen stap verder in de strijd tegen de degradatie, wel integendeel. Door overwinningen van K Sint-Truidense VV, KFC Germinal Ekeren en KV Mechelen werd de kloof met het nummer derdelaatst tot tien punten uitgediept.

KSV Cercle Brugge was naar Deurne afgezakt met de intentie drie punten rijker te worden. "Want," zei Rudy Verkempinck, de trainer van de groenzwarte Bruggelingen, "we speelden met twee spitsen." De man vertelde er niet bij dat de negen andere Cerclisten in de buurt van de eigen grote rechthoek resideerden. Verkempinck was allicht vergeten dat wij de match hadden gezien. R.A.F.C. moest een muur slopen. Het begon aan de klus met hamer en breekijzer, maar had een drilboor nodig. Manu Karagiannis en Rudi Smidts gebruikten al hun kracht om het bouwwerk toch neer te halen. Zonder succes. De Bosuilen geraakten amper aan een doelkans.

Feys moest enkel met puik keeperswerk uitpakken toen Ivan Ilic tot tweemaal toe zwaar geschut bovenhaalde. Voetbal zou geen voetbal zijn als de ploeg, die zelden aan aanvallen toekwam niet nog bijna met de volle pot ging lopen. In de slotseconden trok Torma solo richting Ranko Stojic. Topschutter Torma plaatste de bal in de armen van de Antwerpdoelman. De Hongaar had voordien geen bal geraakt. Een, omdat hij gewoon zeer slap liep te ballen, en twee, omdat de heren Wim Kiekens en Geert Emmerechts de Brugse goalgetter keurig uit de buurt van de Antwerpgoal hielden.

Dribbelkoning Da Silva
"We hebben de traditie tegen", zei George Kessler na de wedstrijd. "Tegen Cercle winnen, is voor ons zeer moeilijk. Het ontbrak ons aan een speler die met een actie het verschil kon maken." Sandro Da Silva is normaal iemand die een wedstrijd in een flits kan beslissen. De Braziliaan begon goed, zette Feys twee keer aan het werk, maar zakte nadien volledig weg. Sandro deed wel van alles met de bal, maar zijn ondernemingen waren niet altijd even efficiŽnt. We zagen de middenvelder bijvoorbeeld achttien keer zichzelf, twaalfmaal een ploegmaat en vierentwintig keer een tegenstander dribbelen. Om maar te zeggen dat het R.A.F.C. aan inventiviteit ontbrak om dit Cercle-varkentje te wassen."

Misschien hadden de Bosuilen recht op meer dan een gelijkspel. De fout op Dragan Glogovac had door scheidsrechter Collignon met een strafschop bestraft kunnen worden. De arbiter floot niet. Collignon liet wel vijf minuten langer spelen en sloot Giovanni Dekeyser in die blessuretijd, na fout op Rudi Smidts, met een tweede gele kaart uit. De Antwerpspelers kregen van de Baas, in casu George Kessler, een compliment voor hun inzet en de opgebrachte concentratie. De Duitser is sterk in het verbergen van zijn ontgoocheling. Er wacht de Bosuilgroep nu twee uitwedstrijden, tegen KSC Lokeren en KAA Gent. "We recupereren Aleks Klak en Manu Godfroid", zei George Kessler nog.

"Misschien geraakt ook Cisse Severeyns tegen volgende zaterdag speelklaar." R.A.F.C. kan 'Cies' gebruiken. De spitsen die zaterdagavond op de Bosuilmat walsten, Ganiyu Owolabi en Bimbo Fatokun voetbalden, hoe raar dat ook mag klinken, bleek. In de marge van de wedstrijd kondigde Georg Kessler ook het prille vaderschap van Ganiyu Owolabi aan. Zijn aankondiging van het heuglijke nieuws was op zijn minst origineel te noemen. In het Kessleriaans: de vrouw van Ganiyu Owolabi is van een dochter 'ontbonden' (Luk De Ranter - GvA - 24/02/1997).

Retrospectieve door Walter

Tegen "het kleine Brugge" kon R Antwerp FC haar prima verrichting van een week eerder geen verlengstuk geven. Inzet en karakter waren er voldoende, maar het ontbrak de Great Old aan ideeŽn en penetratiekracht. Dan wordt het uiteraard moeilijk het spel te maken tegen een tegenstander die enkel aan verdedigen denkt. Het werd dus een saaie wedstrijd met heel weinig amusementswaarde.

Doelgevaar kwam er desondanks uitsluitend vanwege R.A.F.C. Sandro Da Silva en tweemaal Ivan Ilic kwamen het dichtst bij een doelpunt. Cercle Brugge KSV kon rekenen op een uitstekende doelman Feys. Alexander Klak moest bij rood-wit verstek laten gaan wegens griep, zijn vervanger Ranko Stojic kreeg niet eens de kans te laten zien dat hij ook een bal kan pakken (Walter Voet - Antwerp Clubblad-14 - 15/03/1997).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 24/02/1997)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.V. Cercle Brugge

Elftallen

1 Ranko Stojic
2 Ivan Ilic
3 Igor Nikolovski
4 Geert Emmerechts
6 Wim Kiekens
8 Dragan Glogovac
10 Sandro da Silva
7 Manu Karagiannis
5 Rudi Smidts (K)
9 Ganiyu Owolabi
11 William Verbeeck
1 Yves Feys (K)
6 Thierry Siquet
5 Wim Kooiman
4 Alex Camerman
3 Dominique Vanmaele
2 Bert Lamaire
16 Giovanni Dekeyser
8 BjŲrn Renty
11 Leandro Vilas Boas Simioni
14 Davy Cooreman
10 Gabor Torma

Wissels

60' 11 William Verbeeck (uit)/
14 Bimbo Fatokun (in)
 
11 Leandro Vilas Boas Simioni (uit)/
12 Joeri Sabbe (in)
46'
 
14 Davy Cooreman (uit)/
9 Anthony Annicaert (in)
75'
 

Begin Match
Geert Emmerechts      
Sandro da Silva      
      Giovanni Dekeyser 24'
      Bert Lamaire 25'
      Gabor Torma 40'
Ruststand 0-0
      Davy Cooreman 59'
      Giovanni Dekeyser 88'
95' Eindstand 0-0 95'
TERUG