Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.W.D.Molenbeek
3 2
16.11.1996 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: André Collignon

Lijnrechters:
Marcel Mallach - Leon Franken
Toeschouwers: 5.000

Wedstrijdverslag

Toch nog bingo dankzij Bimbo

Toch nog bingo dankzij Bimbo

Deurne - De Great Old geeft geschenken en komt dan op karakter terug en wint zo de meeste van haar wedstrijden. Tegen het klassiek defensief ingestelde RWD Molenbeek deelden de rood-witten eerst geschenken uit. Waar de voorbije seizoenen achterstand meestal gelijk stond aan een nederlaag, wordt zo'n situatie thans glansrijk rechtgezet. Manu Godfroid en Igor Nikolovski brachten hun ploeg opnieuw langszij. Via de laattijdig ingekomen Bimbo Fatokun werd het uiteindelijk nog bingo voor de Bosuilen.

Het zat R Antwerp FC in de eerste helft bepaald niet mee. Na amper elf minuten verloor het al Manu Karagiannis. Een achteruitspelen van Sandro Da Silva werd door Pierre onderschept. De RWDM-aanvaller ontweek Igor Nikolovski, maar werd door Manu Karagiannis nog net van een schietkans gehouden. Bij deze tackle verdraaide de Limburger zich de rechterknie. Op een draagberrie verliet hij het terrein en steunend op krukken volgde hij de tweede helft vanuit de lokale dug-out. Net voor het halfuur ging doelman Aleks Klak onder een inzenden van Pierre door. Grujic legde terug tot bij Camus en het stond 0-1. Amper vijf minuten later verkeek Igor Nikolovski zich op Pierre, die de bal vervolgens netjes onder het lichaam van Aleks Klak schoof en de bezoekers schijnbaar op rozen zette.

Gelukkig kon R.A.F.C. nog voor de rust milderen toen een center van William Verbeeck door Manu Godfroid in het dak van het doel werd gekopt. Doordat de thuisploeg ook na de pauze snel succes kende na een cornbinatie Severeyns-Nikolovski, verdwenen plots de donkere wolken die zich boven de Bosuil hadden samengepakt. De rood-witten gingen rustig op hun elan door. Een verre bal van Sandro Da Silva trof echter de deklat. Een vrijschop van William Verbeeck de paal. Toch zou het ultra-defensieve en vaak uitdagende voetbal van de Molenbekenaars nog afgestraft worden toen de ingebrachte Bimbo Fatokun op aangeven van Manu Godfroid kon binnenknikken.

Trainersdispuut
"Ik kan moeilijk geloven dat we deze match nog verloren", wist René Vandereycken achteraf te vertellen, nadat hij zich reeds lichtelijk had geërgerd, omdat George Kessler met een vijftal minuten vertraging op de persconferentie was verschenen. De frustraties van de RWDM-trainer kwamen echter pas goed boven toen hij meende te hebben verstaan dat de 'general manager' zich smalend zou hebben uitgelaten over de door Molenbeek gehanteerde tactiek, daar waar George Kessler integendeel expliciet had gezegd dat iedere trainer het recht heeft vanuit een verdedigend concept te voetballen en dat de tegenpartij daar maar een antwoord moet op vinden. De aanvankelijk vriendelijke toon van het gesprek met de beide trainers explodeerde in een heftig dispuut.

"Als jij vindt dat RWDM verdedigend heeft gespeeld, hoe zat het dan met R.A.F.C. dat voor eigen publiek met één spits aan de match begon. Ik ben het beu dat men mijn ploeg elke week opnieuw in een slecht daglicht stelt", fulmineerde de bezoekende trainer. "Ik heb jou en je elftal geen enkel verwijt gemaakt", repliceerde George Kessler kordaat, waarop Vandereycken het woord 'onbeschoft' in de mond nam omdat hij zijn verhaal niet had mogen afmaken. De afstandelijke manier waarop beide mannen tenslotte afscheid namen, sprak boekdelen. "Och, die man is vooringenomen of wel ziet hij niet wat er op het veld gebeurt", gaf George Kessler de aanwezigen nog na (Jan Claessens - GvA - 18/11/1996).

(bron: de pers - 18/11/1996)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.W.D.Molenbeek

Elftallen

1 Aleksander Klak
2 Johan Mucher
3 Igor Nikolovski
4 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts (K)
6 William Verbeeck
7 Manu Karagiannis
10 Sandro da Silva
11 Dragan Glogovac
8 Manu Godfroid
9 Cisse Severeyns
1 Dirk Rosez
5 Spira Grujic
3 Daniël Nassen
10 Guy Vandersmissen (K)
15 Steve Laeremans
4 Daniël Camus
7 Gunther Jacob
18 Stéphane Demets
14 Samuel Kingsley
20 Frédéric Pierre
13 Alan Haydock

Wissels

15' 7 Manu Karagiannis (uit)/
12 Gouram Makaev (in)
 
74' 10 Sandro da Silva (uit)/
14 Bimbo Fatokun (in)
 
88' 12 Gouram Makaev (uit)/
15 Sinisa Koncalovic (in)
 
13 Alan Haydock (uit)/
16 Jouri Vergueitchik (in)
70'
 
4 Daniël Camus (uit)/
9 Kal Nyyssönen (in)
80'
 
18 Stéphane Demets (uit)/
17 Joseph Obenwa (in)
85'
 

Begin Match
      Daniël Camus 0-1 29'
      Frédéric Pierre 0-2 34'
38' Manu Godfroid 1-2      
38' Dragan Glogovac      
Ruststand 1-2
53' Igor Nikolovski 2-2      
58' Geert Emmerechts      
      Stéphane Demets 60'
      Frédéric Pierre 62'
85' Bimbo Fatokun 3-2      
90' Eindstand 3-2 90'
TERUG