09.11.1996 Plaats: Stade Maurice Dufrasne

Willy Van Driessche - Alberto Castelli
Toeschouwers: 15.000

Na R Standard CL - R Antwerp FC

Kessler is alleen boos op Daerden

Leider R Standard CL behaalde een te ruime zege tegen een mentaal sterk R Antwerp FC. In een aangename, temporijke wedstrijd vormden de uitsluiting van Rudi Taeymans en een zeldzame blunder van doelman Aleks Klak het breekpunt voor de bezoekers.

Na een gelijkopgaand eerste kwartier namen de Rouches het initiatief en bleven verdragende Antwerpse tegenaanvallen uit. Rudi Taeymans, voor de derde keer aan de aftrap, moest bij zijn vorige verschijningen na een helft plaats ruimen en raakte zaterdag slechts 44 minuten ver. Scheidsrechter Vandevenne, meestal consequent maar soms lichtvaardig fluitend, toonde hem een tweede keer geel na een overtreding op Thijs. Aleks Klak hield R Antwerp FC overeind met knappe reddingen op pogingen van uitblinker Wamberto en een knal van De Condé, maar kon niet verhinderen dat zijn tot tien man herleidde ploeg toch onderuitging.

Luttele minuten nadat Miceli het dominerende R Standard CL met een laag schot op voorsprong bracht, liet de Pool een voorzet van Lawaree door de uitgestoken handen glippen. De blunder van het jaar. De doodsteek voor de Sinjoren. Nadien trokken die met een bewonderenswaardige instelling op zoek naar meer. Maes, die Cisse Severeyns al met een beenreflex van succes hield, ranselde ook een vrijschop van Manu Karagiannis uit doel. De thuisploeg benutte de door de aanvallende bezoekers geboden ruimte optimaal. Wamberto trof wel de paal maar invallers Houlmont en Kubica maakten het Luikse feestje compleet.

"Kwestie van beleefdheid"
George Kessler toonde zich in een zeer boze gedaante op Sclessin, maar niet ten opzichte van zijn spelers. "Ik ben niet ondersteboven van die 4-0, want conditioneel en mentaal lijken mijn spelers in orde. Alleen schonken ze te veel kansen weg", gaf hij de journalisten mee. Toen Standard-trainer Jos Daerden het perszaaltje binnenwandelde, stond George Kessler eensklaps op, zei gauw "Ik wens R Standard CL succes" en stormde langs de verbouwereerde Daerden buiten met de woorden "als hij me voor de match niet ziet, dan ik hem ook niet nadien". Bleek dat het de Antwerpmanager hoog zat dat Daerden hem voor de wedstrijd niet had gegroet.

"Een kwestie van beleefdheid. Als ik iemand wil zien, vind ik die toch? Als ik op Real Madrid kom, zoeken ze mij ook eerst op", mokte George Kessler minuten later nog. "Ik doe dat altijd. Als dat hier niet het geval is, moeten ze het maar leren." Daerden trok nog naar de Antwerpkleedkamer om zich te verontschuldigen, maar Geroge Kessler bleek niet in te tomen. "Ik bepaal het moment, nu moet hij niet afkomen." Sir George achtte Daerden geen blik waardig en wandelde weg (Koen Van Den Daele - GvA - 12/11/1996).

11 Gouram Makaev

75' 19 Raphael Miceli (uit)/
21 Hervé Houlmont (in)

81' 12 Axel Lawaree (uit)/
15 Andrzej Kubica (in)

87' 8 Paulo da Silva Edmilson (uit)/
26 Geoffrey Turco (in)

10 Sandro da Silva (uit)/
12 Dragan Glogovac (in)
61'

11 Gouram Makaev (uit)/
14 Bimbo Fatokun (in)
73'

Rudi Taeymans 24'
      George Kulcsar 33'
      Rudi Taeymans 44'
Ruststand 0-0
58' Raphael Miceli 1-0
60' Axel Lawaree 2-0
79' Hervé Houlmont 3-0
85' Andrzej Kubica 4-0
90' Eindstand 4-0 90'