Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.R.C. Mechelen R. Antwerp F.C.
0 0
13.05.1990 Plaats: Vankesbeeckstadion

Scheidsrechter: Harry Laenens

Lijnrechters:
Marcel Javaux - Guy Romain
Toeschouwers: 3.500

Wedstrijdverslag

Na KRC Mechelen - R Antwerp FC

Sinjoren zonder glans Europa tegemoet

Mechelen - Zeventig politieagenten, 200 rijkswachters, bondscoach Guy Thys en iets meer dan 3.000 toeschouwers: het decor waarvoor KRC Mechelen en R Antwerp FC gistermiddag hun laatste competitiewedstrijd speelden. Tijdens de wedstrijd bleef het niet alleen rond, maar ook op het terrein rustig.

Voor het al veroordeelde Racing stond nog weinig op het spel, voor de Bosuiljongens daarentegen des te meer. Na de winst van R Standard CL tegen KFC Germinal Ekeren moesten de spelers van Dimi Davidovic ťťn punt halen om zeker te zijn van Europees voetbal volgend seizoen. Daarin zijn ze ook geslaagd, zij het op een weinig overtuigende manier. Eerder dit seizoen had R Antwerp FC echter wťl al bewezen dat het verdiende straks weer in het Europees strijdperk te treden. Doelman De Wilde kreeg voor de aftrap de 'bronzen schoen' van de Mechelse supportersfederatie als meest verdienstelijke Racinger dit seizoen. Ivan haalde als dank na 10 minuten een lage vrijschop van Nico Claesen uit de hoek.

De bedrijvige Patrick Van Veirdeghem schoot de terugspringende bal in het zijnet. Eerder had de thuisploeg zich al gevaarlijk getoond toen een poging van Uche, die als derde buitenlander de voorkeur kreeg op Krohm, op de lijn werd gered door libero Nico Broeckaert. Net daarna kwam Nijs iets te laat om een voorzet van diezelfde Uche binnen te koppen. Even nadat Asselman zichzelf een gele kaart aanpraatte, claimde de Antwerpaanhang een strafschop. Czerniatyinski zette langs de rechterflank een lange ren in, liet Grosjean ter plaatse, maar werd in het zestienmetergebied tegen de vlakte gewerkt door Bruno Nijs. Scheidsrechter Laenens liet echter doorspelen. Czernia liep bij die fase wel een blessure op en werd vervangen door Zoran Stojadinovic.

Ook daarna bleef het in het Vankesbeeckstadion vooral bij middenveldspel, zonder veel doelgevaar. Patrick Van Veirdeghem en Ronny Van Geneugden probeerden het vanop afstand. Zonder succes. Ook een mooi schot van Frans van Rooij miste doel. Rudi Smidts en Nico Broeckaert, die geregeld offensief inschoven, kregen net voor de pauze werk. Toen kwam de mee opgerukte De Bondt, die Frans van Rooij uit de wedstrijd moest houden, alleen voor Ratko Svilar. Hij besloot eerst op de doelman. Z'n tweede poging werd door de teruggesnelde Nico Broeckaert van de lijn gehaald. De beste kans uit de eerste helft.

Na de rust bleef R.A.F.C. meest in balbezit, echt dreigend waren de Sinjoren toch een paar keren. Eerst moest De Wilde plat bij een listige schuiver van Patrick Van Veirdeghem, daarna besloot de volledig vrijstaande Ronny Van Geneugden zwak op de Mechelse doelman. Racing zelf bleef anderzijds goed meespelen, maar was slechts eenmaal gevaarlijk. Asselman zond een knappe voorzet voor doel, de weinig opvallende De Coninck kon er niet bij. Uche besloot in een tijd op Ratko Svilar. Aan de overzijde moest Wijnstekers de bal in extremis in corner verwerken toen Zoran Stojadinovic De Wilde had uitgespeeld. Asselman wist niet te profiteren van een misverstand tussen Ratko Svilar en Nico Broeckaert.

Tenslotte volgden over en weer nog enkele speldeprikjes en bleef het wel spannend. Aan de beginscore wijzigde niets meer. R Antwerp FC dus Europees, R Standard CL niet en KRC Mechelen nam met een vrij behoorlijke prestatie afscheid van eerste klasse (Koen Van Den Daele - GvA - 14/05/1990).

(bron: de pers - 14/05/1990)

Statistieken

K.R.C. Mechelen R. Antwerp F.C.

Elftallen

Ivan De Wilde
Benny Wijnstekers
Joop Lankhaar
Marc Grosjean
Paul Van Nuffelen
Didier De Bondt
Ismael Abdelafi
Uche
Patrick Asselman
Bruno Nijs
Stefaan De Coninck
Ratko Svilar
Patrick Schrooten
Nico Broeckaert
Geert Emmerechts
Rudi Smidts
Ronny Van Geneugden
Frans van Rooij
RafaŽl Quaranta
Patrick Van Veirdeghem
Alex Czerniatynski
Nico Claesen

Wissels

67' Ismael Abdelafi (uit)/
Tom Colpaert (in)
 
0 Alex Czerniatynski (uit)/
Zoran Stojadinovic (in)
32'
 
0 Patrick Van Veirdeghem (uit)/
Franky Dekenne (in)
86'
 

Begin Match
Patrick Asselman      
      Ronny Van Geneugden
Tom Colpaert      
Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG