Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R. Charleroi S.C.
3 0
05.05.1990 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Renť Thirion

Lijnrechters:
Eric Romain - Daniel Losenbergh
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - RSC Charleroi

Jaar van de Mondiale is ook het jaar van Nico Claesen

DEURNE - Met de in Deurne ten zeerste op prijs gestelde sportieve medewerking van KAA Gent heeft R Antwerp FC zich zaterdag van Europees voetbal verzekerd. Daarvoor heeft de Bosuil nu nog slechts ťťn puntje nodig dat - wie twijfelt er nog aan - volgend weekeinde moeiteloos zal worden behaald bij het inmiddels wiskundig gedegradeerde en daardoor allicht zowel gedemoraliseerde als gedemobiliseerde KRC Mechelen.

"Daardoor kunnen we in ieder geval nu woensdagavond ontspannen kijken naar het verloop van de gebeurtenissen in GŲteborg," zegt men aan de Bosuil. We hebben RSC Anderlecht niet meer nodig en dat is maar best ook. Het team van de Mos kon zelfs in de Belgische competitie geen topwedstrijd winnen en vertrekt tegen Sampdoria Genua duidelijk als underdog. Voor de supporters van R Standard CL wordt het dus televisie met anderhalf uur nagelbijten. De ploeg van Dimi Davidovic heeft dan ook zoveel meer talent in huis dan de Rouches, die in feite de kampioenen zijn van de middenmoot.

Dat R Standard CL er op de valreep toch nog bijna in slaagde de Bosuil voorbij te steken is niet enkel de verdienste van George Kessler, maar vooral ook te wijten aan de bedenkelijke manier waarop in Deurne de affaire Patrick Schrooten werd aangepakt. Die zaak stak vooral stokken in de wielen van de gewaardeerde Dimi Davidovic die, einde goed alles goed, op een prachtig seizoen en een heerlijke Europese campagne mag terugblikken. Gelukkig voor de Bosuil vond Nico Claesen tijdig zijn wereldbekerconditie terug. Zoals de vinnige Maaskanter de jongste weken uithaalt, mag hij vier jaar na zijn geslaagde Mexicaanse campagne ook in ItaliŽ aan het front worden verwacht.

Nico Claesen scoorde zaterdagavond tegen een nochtans fel van zich afbijtend RSC Charleroi zijn vijftiende en zestiende voltreffer van het seizoen. Vooral het feit dat hij daarmee de voor ruim vijftig miljoen versaste Mark Van der Linden overtreft, toverde zaterdagavond een brede glimlach op het gelaat van de veelgeplaagde Antwerppresident Eddy Wauters. De treffers van de Great Old hadden tegen de Zebra's trouwens stuk voor stuk een tintje van de Rode Duivels. Men speelde amper 25 seconden toen Nico Claesen aan de tweede paal triomfantelijk opdook om een scherpe voorzet van Rudi Smidts over de doellijn te duwen.

RSC Charleroi, dat langs Hurtado, Camataru en Brogno een paar maal gevaarlijk kwam opzetten, bleef zich fel weren en moest zich slechts in het slotkwartier helemaal gewonnen geven. Toen was Nico Broeckaert tijdig ter plekke om met grote kracht een voorzet van Hans-Peter Lehnhoff in te koppen. Nico Claesen legde vijf minuten voor tijd de eindcijfers vast na een verre uittrap van Ratko Svilar, door Frans van Rooij doorgekopt. Te noteren ook de uitstekende eerste helft van Ronny Van Geneugden die zelf dicht bij een doelpunt kwam en doorlopend aan de basis lag van de beste plaatselijke acties waardoor Nico Claesen opnieuw dicht bij een hattrick kwam (Walter Geboers - bron: onbekend - 07/05/1990).

(bron: onbekend - 07/05/1990)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R. Charleroi S.C.

Elftallen

Ratko Svilar
Patrick Schrooten
Nico Broeckaert
Franky Dekenne
Rudi Smidts
Ronny Van Geneugden
Frans van Rooij
RafaŽl Quaranta
Patrick Van Veirdeghem
Hans-Peter Lehnhoff
Nico Claesen
Jackie Matthijssen
Patrick Gorez
Norbert Beuls
Olivier Suray
Kevin Pugh
Leo Vander Elst
Giuseppe Varrichio
Dante Brogno
Christian Vavadio
Osvaldo Hurtado
Rodion Camateru

Wissels

Dante Brogno (uit)/
Atabey Aktebe (in)
78'
 
Giuseppe Varrichio (uit)/
Christophe Dessy (in)
82'
 

Begin Match
      Kevin Pugh
1' Nico Claesen 1-0      
Ruststand 1-0
78' Nico Broeckaert 2-0      
85' Nico Claesen 3-0      
90' Eindstand 3-0 90'
TERUG