Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.V. Waregem
4 0
28.04.1990 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jean Gernay

Lijnrechters:
Jean-Marie Vliegen - Guy Marchand
Toeschouwers: 4.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KSV Waregem

Avondje Nico Claesen exponent van duidelijk overwicht

Deurne - Afhankelijk naar welke liefdevolle rood-witte kleuren hun hart ging, zaten de supporters zaterdagavond ofwel rustig, ofwel gelaten naar de wedstrijd te kijken. De plaatselijken beleefden het overdonderende meesterschap en de bezoekers ondergingen de gang van zaken.

KSV Waregem was van bij het fluitsignaal in de eigen loopgraven gekropen met de duidelijke bedoeling de nul zo lang mogelijk op het bord te houden. Nog geen vijf minuten waren weggetikt of Patrick Van Veirdeghem doorprikte dit plannetje. Hij liep ideaal in op een corner van Hans-Peter Lehnhoff en Galjť kon niet anders dan op zijn kopstoot hulpeloos de armen in de lucht steken. Uit de loopgraven dus en proberen er aanvallend iets van terecht te brengen. Dat lukte min of meer, zonder de Antwerpdefensie in moeilijkheden te brengen. De beste kans kreeg Mertens nog, maar hij controleerde te stuntelig de bal.

R.A.F.C. bleef doorlopend sneller en attenter. Nico Claessen bewees dat toen McDonnagh naast de bal trapte en hij de vrije ruimte voor zich kreeg. Tegen zijn schot kon Galjť alweer niet op. Voor R.A.F.C. was daarmee de buit binnen. KSV Waregem viel aanvallend te zwak uit. Het eerste noemenswaardig schot kwam van Varga. Dan waren we wel al bijna tien minuten in de tweede helft. Nico Claesen maakte zijn avondje compleet. Eerst was Nico Broeckaert zijn vennoot met een loepzuivere pass. Nog later zette hij het orgelpunt op de mooiste aanval van de wedstrijd.

Frans van Rooy stak door naar Hans-Peter Lehnhof en die verlengde naar Nico. Weer was het bingo. Enkel Patrick Schrooten kreeg nog meer applaus toen hij door Frankie Dekenne vervangen werd (W.V. - GvA - 30/04/1990).

(bron: de pers - 30/04/1990)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.V. Waregem

Elftallen

Ratko Svilar
Patrick Van Veirdeghem
Nico Broeckaert
RafaŽl Quaranta
Rudi Smidts
Ronny Van Geneugden
Geert Emmerechts
Patrick Schrooten
Frans van Rooij
Hans-Peter Lehnhoff
Nico Claesen
Hans Galjť
Bart Mauroo
Benny De Kneef
Yvan Desloover
Marc Mertens
Pino Decraeye
Nick Descamps
Patrick Teppers
McDonnagh
Istvan Varga
Alain Van Baeckel

Wissels

73' Patrick Schrooten (uit)/
Franky Dekenne (in)
 
77' Hans-Peter Lehnhoff (uit)/
Alex Czerniatynski (in)
 
Benny De Kneef (uit)/

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 601

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 601
Dimitri M'Buyu (in)
46'
 

Begin Match
      Benny De Kneef
      Pino Decraeye
3' Patrick Van Veirdeghem 1-0      
23' Nico Claesen 2-0      
Ruststand 2-0
61' Nico Claesen 3-0      
72' Nico Claesen 4-0      
90' Eindstand 4-0 90'
TERUG