Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.
2 1
07.04.1990 Plaats: Lisp

Scheidsrechter: Leon Schelings

Lijnrechters:
Peter Verstraeten - Andrť Boeckx
Toeschouwers: 8.000

Wedstrijdverslag

Na K Lierse SK - R Antwerp FC

Niet "great" wel "old"

Lier - R Antwerp FC speelde een slechte partij op het Lisp. De rood-witten konden de wedstrijd in feite geen moment naar hun hand zetten en gaven de indruk van een ploeg op jaren.

K Lierse SK opende de stand. Viscaal liet zich diep terugzakken, draaide zich vrij van Rudi Smidts, vervolgde dan met een steekpass naar Van den Buys, die Van Kerckhoven de gelegenheid bood om af te drukken. Tegen de verste paal en binnen. De thuisploeg bleef komen en trachtte de zaak vooral over de linkerflank te forceren. Dat lukte vrij aardig, maar de laatste voorzet belandde zelden op de juiste plek. Toch kwamen de gevaarlijkste acties van lokale kant. Een lange soloren van Dauwen, die bijna alleen voor Wim De Coninck verscheen, een schot van Boonen, door de bezoekende doelman in hoekschop verwerkt en een enig mooie aanval, met een lange boogbal van Vanden Buys naar de doorgespurte Boonen. Een inswinger vanop rechs naar Van Kerckhoven, die al duikend nipt naast kopte.

Aan de overzijde moest De Frť enkel een poging van Nico Claesen, die al draaiend naar doel schoot, in corner duwen. De Lierse doelman kreeg na rust wel iets meer werk. De schuiver van de ingekomen Ronny Van Geneugden, na dubbelpass met Nico Claesen, werd in hoekschop getipt. Het schot van Hans-Peter Lehnhoff, op voorzet van Frans van Rooij, kon De Frť slechts in twee tijden in hoekschop duwen. Op een vrijschop van Frans van Rooij leek hij verslagen, maar de bal vloog nipt naast. R.A.F.C. had intussen ook Franky Dekenne ingebracht, probeerde wel maar slaagde zelden in haar pogingen. Balverlies van Hans-Peter Lehnhoff resulteerde uiteindelijk in een schot van Pauwels naast. Bij het balverlies van Frans van Rooij kende de snelle aanvaller meer succes.

Hij trok scherp voor. Wim de Coninck kon de bal slechts met de achterkant van de hand aanraken. De aanstormende Viscaal had er zijn hoofd maar tegen te plaatsen. 2-0, een stand die gemilderd werd toen na geharrewar voor doel, Rudi Smidts uiteindelijk kon afdrukken en binnen schieten (H.V. - bron: onbekend - 9/04/1990).

(bron: de pers - 09/04/1990)

Statistieken

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Kris De Frť
David Brocken
Marian Zovko
Stan Vandenbuys
Kurt Van Roosbroeck
Frank Dauwen
Jacky Boonen
Steve Goossen
Raf Pauwels
Eric Viscaal
Nico Van Kerckhoven
Wim De Coninck
Wim Kiekens
Nico Broeckaert
Rudi Smidts
RafaŽl Quaranta
Ralf Geilenkirchen
Frans van Rooij
Patrick Van Veirdeghem
Hans-Peter Lehnhoff
Nico Claesen
Alex Czerniatynski

Wissels

68' David Brocken (uit)/
Pascal Bovri (in)
 
87' Raf Pauwels (uit)/
Dirk Huysmans (in)
 
0 RafaŽl Quaranta (uit)/
Ronny Van Geneugden (in)
46'
 
0 Ralf Geilenkirchen (uit)/
Franky Dekenne (in)
70'
 

Begin Match
Kurt Van Roosbroeck      
5' Nico Van Kerckhoven 1-0      
Ruststand 1-0
82' Eric Viscaal 2-0      
      Rudi Smidts 2-1 89'
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG