Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Standard de LiŤge R. Antwerp F.C.
2 1
24.02.1990 Plaats: Stade Maurice Dufrasne

Scheidsrechter: Ignace Goris

Lijnrechters:
Henri Kums - Aimť Billen
Toeschouwers: 23.000

Wedstrijdverslag

Na R Standard CL - R Antwerp FC

Knappe Bodart

Van onze redacteur - Alles begon eigenlijk bij een vrijschop vanop twintig meter. Een kort tikje opzij en Thans' schicht naast de paal waar Ratko Svilar nog net bijkon. De afgeweerde bal kwam na enkele tussenstations terecht bij Delangre die opnieuw voortrok. Vos omzeilde de slecht gespannen buitenspelval. Kopte vanop de doellijn naar Vandersmissen die binnenknikte.

Dat was het begin van een Standardinitiatief, waarin Ratko Svilar zich nog eens moest onderscheiden op een kopbal van Thans. Ook Vos kopte nog eens op doel, maar de bal vloog meters naast. R Antwerp FC hervatte zich en kon met een vrijschop van Hans-Peter Lehnhoff Bodart nogmaals (?) bedreigen. Ook toen was de Luikse doelman bij de zaak. Wanneer de nogmaals mee opgerukte Nico Broeckaert uithaalde, tipte Bodart de bal in corner. Wie moet er nu eigenlijk mee naar ItaliŽ?

De tweede helft was R Standard CL gevaarlijkst. Ratko Svilar moest een schot van Vos in corner verwerken. Even later zag hij hoe de Nederlander een voorzet van Tikva verkwanselde. R Antwerp FC, duidelijk afgereisd om twee punten te pakken, begon ongedurig te worden en stuurde zijn achterspelers een beetje onbesuisd mee naar voren, terwijl de middenvelders bleven hangen. Uit een van die maneuvers kwam het tweede doelpunt voort.

Balverlies van Rudi Smidts. Thans die Tikva vanop de eigen helft lanceert en een enig mooie stiftbal van de IsraŽli over Ratko Svilar. Gelukkig voor de bezoekers verkwanselden de Luikenaars nadien nog enkele kansen bij pogingen van Schaessens en Vandersmissen. Ratko Svilar kon Thans afstoppen. De rood-witten konden uiteindelijk de eer redden met een superknal van Raph. Quaranta op aangeven van Hans-Peter Lehnhoff. Uit een onmogelijke hoek, tegen de paal en binnen. Verder geraakten de ex-Kesslerboys niet (H.V. - GvA - 26/02/1990).

(bron: de pers - 26/02/1990)

Statistieken

R. Standard de LiŤge R. Antwerp F.C.

Elftallen

Gilbert Bodart
Marc Schaessens
Ljubomir Radanovic
DaniŽl Nassen
Thierry Siquet
Etienne Delangre
Guy Hellers
Guy Vandersmissen
BenoÓt Thans
Henk Vos
Shalom Tikva
Ratko Svilar
Wim Kiekens
Nico Broeckaert
Rudi Smidts
RafaŽl Quaranta
Ralf Geilenkirchen
Patrick Schrooten
Frans van Rooij
Patrick Van Veirdeghem
Hans-Peter Lehnhoff
Nico Claesen

Wissels

80' Shalom Tikva (uit)/
Gunther Jacob (in)
 
0 Ralf Geilenkirchen (uit)/
Alex Czerniatynski (in)
74'
 

Begin Match
Guy Vandersmissen      
Henk Vos      
17' Guy Vandersmissen 1-0      
Ruststand 1-0
66' Shalom Tikva 2-0      
      RafaŽl Quaranta 2-1 79'
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG