Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. St.-Truidense V.V. R. Antwerp F.C.
1 0
10.02.1990 Plaats: Staaien

Scheidsrechter: Jean Gernay

Lijnrechters:
Robert Rousseau - Aimť Lefebvre
Toeschouwers: 11.000

Wedstrijdverslag

Na K Sint-Truidense VV - R Antwerp FC

De werkkracht van Jurgen Lange

Sint-Truiden - Vorig seizoen was hij in de Bundesliga bij Borussia Moenchengladbach goed voor 17 doelpunten. In de regionale liga scoorde hij voor Allemania Aachen 23 maal. Sedert de Kerstdagen maakt hij deel uit van S.T.V.V., waar hij duidelijk meer vaart en vooral meer lef in de ploeg brengt. Zaterdagavond was hij op Staaien samen met Jacques Kingambo de gevaarlijkste man. Verdedigen, verbindingsrol op het midddenveld, aanvallende uitschieters. Steeds was hij erbij betrokken of minstens in de buurt. Pas 23 en volkomen complexloos wat gebrek aan ontzag voor grote namen betreft die bij de tegenstander rondliepen. Het doelpunt dat R Antwerp FC de eerste nederlaag na drie maanden bezorgde, vertrok van zijn voet. Kortom, Jurgen Lange.

Vooral in het eerste kwartier van de tweede helft had de stoere Westduitser er zin in. Eerst dwong hij Ratko Svilar met een knal van een vrijschop tot een opvallende redding. Enkele minuten later was hij het middelpunt van een schitterende actie die bij Kingambo begon en via Coenen bijna succesvol eindigde. Nog eens enkele minuten later was hij net iets vlugger dan de uitlopende Antwerpgoalie en tikte de bal tegen de netten. Intelligent voorbereidend werk hierbij van Dziuba en nog maar eens van Jacques Kingambo. Een verdiende Haspengouwse zege dus, gebaseerd op wilskracht en inzet. Twee eigenschappen die de bezoekende Antwerpenaars niet demonstreerden.

"Verschillende van mijn spelers waren gewoon niet in de wedstrijd," zei Dimi Davidovic na afloop. Zoals R.A.F.C. in Limburg bezig was, gaf het op geen enkel moment de indruk tot de top vijf van de nationale competitie te behoren. Vooral in de verdediging was meer dan eens wanorde troef, waarbij niet alleen Rudi Smidts geregeld balverlies leed, maar ook Nico Broeckaert zeker geen selectie voor de Rode Duivels aan het afdwingen was. De heroptredende Frans van Rooij gaf wel een paar, opvallend voorzichtige, uitingen van zijn klasse, maar bleef tť zeer achteraan spelen om echte offensieve impulsen te kunnen geven. Op de linkerflank had Patrick Van Veirdeghem meer werk dan hem lief was met Kingambo.

Ook van hem ging aanvallend weinig uit. Verdediger Raph. Quaranta kroop geregeld in de rol van gelegenheidslinksbuiten, maar het bleef occasioneel. S.T.V.V. zorgde al evenmin voor oogstrelend voetbal, maar bleek op het zware veld wel bereid te vechten tot het uiterste. Bijna incasseerden ze in de slotfase een gelijkmaker, maar protest van voltallig geel-blauw en het advies van de grensrechter deden scheidsrechter Gernay moedig op zijn beslissing terugkomen. Nico Claesen had in een schermutseling wel degelijk met de hand gescoord. De bedrijfsleider uit Kontich bevestigde er alleen maar zijn knappe arbitrage mee (Bert De Coninck - bron: onbekend - 12/02/1990).

(bron: de pers - 12/02/1990)

Statistieken

K. St.-Truidense V.V. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Roland Velkeneers
Renaat Koopmans
Wilfried Sleurs
Frans Beckers
Marek Dzubia
Alain Peetermans
Jurgen Lange
Erwin Coenen
Ivan Cvjetkovic
Patrick Van Kets
Jacques Kingambo
Ratko Svilar
Wim Kiekens
Nico Broeckaert
Rudi Smidts
RafaŽl Quaranta
Hans-Peter Lehnhoff
Frans van Rooij
Patrick Schrooten
Patrick Van Veirdeghem
Zoran Stojadinovic
Nico Claesen

Wissels

46' Roland Velkeneers (uit)/
Jean Jehaes (in)
 
89' Erwin Coenen (uit)/
Patrick Ghislain (in)
 
0 Zoran Stojadinovic (uit)/
Alex Czerniatynski (in)
78'
 

Begin Match
Erwin Coenen      
Ruststand 0-0
64' Jurgen Lange 1-0      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG