Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.F.C. Germ. Ekeren
2 4
19.09.1989 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Harry Laenens
Toeschouwers: 1.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KFC Germinal Ekeren

Logica geŽerbiedigd

Antwerpen - Het was niet meer dan logisch dat de ploeg met de meeste spelers uit het basiselftal na achttien minuten de stand opende. Bij het doelpunt waren niet toevallig drie vaste waarden betrokken. Scheidsrechter Laenens had een tegenstribbelende Ronny Van Geneugden bekeurd, Snelders zond de bal onmiddellijk diep op de mee naar voor geschoven Hofmans, die trok voor en Leys nam in een tijd doelman Svilar te grazen.

Bij R Antwerp FC liep slechts een van deelnemers aan het derby van verleden zaterdag in de ploeg: Miroslav Curcic en die viel dan nog in voor Nico Claesen. Germinal experimenteerde met zijn verdediging. Hofmans op rechts, De Clercq, Criel als libero, Daemen en Cootmans. Veel last hadden de mannen uit Ekeren niet met de plaatselijke aanvallers. Geert Hoebrechts verscheen al wel heel vlug in de wedstrijd voor doelman Pauwels, na voorzet van Yves Vanderveeren. De vroegere portier van Racing Mechelen was attent en duwde de bal in hoekschop. Snel genomen belandde die opnieuw bij Geert Hoebrechts, die naast besloot. De Limburger manifesteerde zich later nog enkele keren voor doel maar liep zich toen telkens te pletter.

De tweede echt gevaarlijke actie van de wedstrijd was dus voor Germinal. Vos nam twee verdedigers in de maling. Sabbadini besloot nipt naast. De Ekerse kapitein lag trouwens aan de basis van alle aanvallen, die naam waardig. Toen hij nogmaals Hofmans had weggestuurd en die de bal voor doel bracht, dacht iedereen dat Vos de klus wel zou klaren. De Nederlander faalde met zijn rechter. Er kwam meer animo in de match. Een actie Ralf Geilenkirchen - Ronny Van Geneugden werd door Miroslav Curcic met het hoofd te zwak besloten. Slechts uitstel. Nadat Ronny Van Geneugden naast knalde, werd een rommelige fase voor het doel van Pauwels, op voorzet van Amani door Roosen binnengekopt. R.A.F.C. had de leiding kunnen nemen, indien de fout van Criel op Ralf Geilenkircher met strafschop bestraft was geweest.

Het was Germinal dat vlak voor het rustsignaal de stand opdreef. Cootmans joeg het leer vanop links naar andere vleugel. Hofmans won het luchtduel van zijn bewaker. Vos mocht scoren: tegen de kopbal had Ratko Svilar geen verhaal.

De na de rust ingekomen Dominic Iorfa wilde kost wat kost bewijzen hij geen meeloper is. Eerst nam hij een inzenden hoogopspringend met de hiel over. Zonder veel gevaar evenwel. Met zijn laag schot had Pauwels even later veel meer last. Germinal liet niet betijen. Het had niet voor niets twee verse invallers ingebracht. Die moesten nog wat wachten om zich te tonen. Vos zette immers voor vanop links en Hofmans kon vrij binnenkoppen. Germinal drukte even door. Vrijschop was het gevolg, de ingekomen Van Wambeke schoot vanop 35 meter naast de paal binnen. 1-4. Het verschil in kunnen was in cijfers omgezet. Bijna mocht Snelders nog scoren, maar hij trapte naast de bal.

Abeels faalde nadien nog eens op dezelfde manier, nadat de als beste Antwerpse doelschutter gehuldigde Licka ook nog was ingevallen. R.A.F.C. gaf zich niet gewonnen. Dominic lorfa bleef lopen. Uit een tegenaanval met vier Antwerpaanvallers tegen drie verdedigers, viel nog een tweede doelpunt voor de thuisploeg uit de lucht. Miroslav Curcic had al twee keer moeten scoren voor hij bij een derde poging doelman Pauwels met een lobbal versloeg. De Joegoslaaf kwam nog dicht bij een derde doelpunt toen Bartholomeeusen zich in de baan van de bal wierp en het schot devieerde. Germinal speelt dus de finale van de Beker Ludo Coeck (Henk Verleyen - bron: onbekend - 20.09.1989)

(bron: de pers - 20/09/1989)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. Germ. Ekeren

Elftallen

Ratko Svilar
Wim Kiekens
Rudi Taeymans
Bertrand Roosen
Djamel Amani
Geert Hoebrechts
Ronny Van Geneugden
Yves Vanderveeren
Ralf Geilenkirchen
Miroslav Curcic
Erik Meijer
Dirk Pauwels
Luc Daemen
Luc Criel
Luc Cootmans
Nico De Clerck
Gunther Hofmans
Mario Sabbadini
Eddy Snelders
Ronny Prins
Luc Leys
Henk Vos

Wissels

46' Erik Meijer (uit)/
Dominic Iorfa (in)
 
59' Geert Hoebrechts (uit)/
Winnie Portael (in)
 
Mario Sabbadini (uit)/
Jean-Marie Abeels (in)
46'
 
Luc Cootmans (uit)/
Peter Van Wambeke (in)
46'
 
Luc Leys (uit)/
JoŽl Bartholomeeusen (in)
46'
 
Henk Vos (uit)/
Verner Licka (in)
58'
 

Begin Match
      Luc Leys 0-1 18'
40' Erik Meijer 1-1      
      Henk Vos 1-2 44'
Ruststand 1-2
      Gunther Hofmans 1-3 50'
      Peter Van Wambeke 1-4 60'
70' Miroslav Curcic 2-4      
90' Eindstand 2-4 90'
TERUG