Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Cercle Brugge R. Antwerp F.C.
0 1
21.09.1996 Plaats: Olympiastadion

Scheidsrechter: Frank De Bleeckere

Lijnrechters:
Michel Goethals - Michel Carmoy
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Na Cercle Brugge KSV - R Antwerp FC

Rudi blokt af en scoort

Brugge - Aleks Klak blijft in moeilijke momenten recht. Het afgeslankte Belgische voetbalwereldje is een klassedoelman rijker. Hij toonde de voorbije weken al flitsen van groot talent en speelde zaterdag in het Jan Breydeistadion een perfecte wedstrijd. Wie de Poolse internationaal niet kende, werd na afloop uitvoerig voorgelicht door Georg Kessler. "Een man die ik al bij mijn aankomst in Deurne achter de hand hield en waarvan ik wist dat hij iets extra's aan de Antwerpdefensie kon toevoegen." Nu blijkt dat de grijze eminentie tijdens zijn inactieve periode de voetbalwijsheid niet verleerde. Wat gezegd van Rudi Smidts die zich graag in een dubbele rol uitleefde?

Directeur Kessler liet de wedstrijdbespreking aan 'de heer Svilar', die toegaf dat zijn ploeg geen schoonheidsprijs had gewonnen, maar het objectief waarvoor naar Brugge was afgezakt werd bereikt: drie punten, belangrijk op de vooravond van nieuwe zware opdrachten. "Iedereen hield zich aan zijn tactische opdracht tegen een KSV Cercle Brugge dat nauwelijks een schim is van de tegenstander die ons uit de bekerfinale hield. Wat de vroege vervanging van Willia mVerbeeck betreft, vonden wij dat hij niet zo goed bezig was en zijn defensieve opdracht verwaarloosde. Dit kan niet", aldus Ratko Svilar.

Afgaande op het spelverloop niet gevleid, want KSV Cercle Brugge had in het eerste half uur duidelijk naar een doelpunt gesolliciteerd. Torma knalde na knappe doorsteek van Stan te hoog. Aleks Klak haalde een kopbal van Annicaert uit het doel. Weer Torma viseerde vanuit een scherpe hoek de staander. Soenens mikte centimeters te hoog. Tussenin leverde Cisse Severeyns een te slap lobballetje af. Belangrijk moment was de twijfelseconde van voornoemde Hongaar, die de A-doelman had omspeeld maar te opvallend naar de goede rechter zocht. Igor Nikolovski kon hier de meubelen redden. Een minuut later vond Rudi Smidts zijn weg naar een zeldzame maar belangrijke treffer.

Toen de thuisploeg dus al een aantal keer de Antwerpse defensie bang had gemaakt, blokte de routinier hard maar correct de ingevallen Fermann af. Hij bediende Sandro Da Silva en was tijdig ter plekke om een teruglegger van de uitgekookte spelmaker laag en tegenvoets voorbij Feys te tikken. Na de koffie zou The Great Old grotendeels de driepunter verantwoorden. De bal werd knap rondgespeeld, maar de counters werden opvallend zwak afgewerkt. Ganiyu Owolabi wrong zich nog voorbij Feys, maar kreeg Mbeah op zijn weg. Cisse Severeyns trof in de slotfase het zijnet. "Negatief is dat de samenwerking tussen de spitsen beneden niveau bleef. We hadden beter kunnen profiteren van de zwakke momenten in het elftal van KSV Cercle Brugge", toonde Ratko Svilar zich aan het eind nog kritisch (Guido Geldhof - GvA - 23/09/1996).

(bron: de pers - 23/09/1996)

Statistieken

K.S.V. Cercle Brugge R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Yves Feys (K)
2 Bert Lamaire
3 Dominique Vanmaele
4 Alexander Camerman
5 Joeri Sabbe
6 Kofi Mbeah
7 Kurt Soenens
8 Bjorn Renty
9 Anthony Annicaert
10 Gabor Torma
11 Ilie Stan
1 Aleksander Klak
2 Wim Kiekens
3 Igor Nikolovski
4 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts (K)
6 William Verbeeck
7 Manu Karagiannis
10 Sandro da Silva
8 Manu Godfroid
11 Gouram Makaev
9 Cisse Severeyns

Wissels

32' 11 Ilie Stan (uit)/
12 Frode Fermann (in)
 
65' 4 Alexander Camerman (uit)/
15 Michael Gernsoe (in)
 
75' 9 Anthony Annicaert (uit)/
14 Joe Bwalya (in)
 
6 William Verbeeck (uit)/
12 George Kulcsar (in)
25'
 
11 Gouram Makaev (uit)/
14 Ganiyu Owolabi (in)
46'
 

Begin Match
      Rudi Smidts 17'
      Rudi Smidts 0-1 40'
Ruststand 0-1
      Manu Godfroid 79'
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG