Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Boom F.C. R. Antwerp F.C.
0 1
26.07.1989 Plaats: Gemeentepark Boom

Scheidsrechter: Marcel Javaux
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Na K Boom FC - R Antwerp FC

Scoren aan honderd procent

Boom - Beide ploegen hadden in dit vroege stadium van de voorbereiding af te rekenen met afwezigen. Bij de thuisploeg liep smaakmaker Byrne vorige zaterdag een kniekwetsuur op waardoor hij voor onbepaalde tijd buiten strijd is. Bij R Antwerp FC vonden we de namen van Alex Czerniatynski en Raph. Quaranta niet op het scheidsrechtersblad.

De omstandigheden waren anderzijdsweinig ideaal. Een zomerse temperatuur had weliswaar een 3.000-tal kijkers op de been gebracht, maar was niet van aard om het tempo de hoogte in te jagen. Integendeel, de twee ploegen concentreerden zich vooral op balbezit en controlevoetbal, met R.A.F.C. iets meer in de buurt van de bal. De beste kansen in die eerste helft waren nochtans voor de thuisploeg. Rond het kwartier diende Wim De Coninck zich tweemaal kort na elkaar te reppen op een schot van Martens en een kopstoot van Vandenbossche. Net voor het halfuur knalde Martens alweer recht op de rood-witte portier. R.A.F.C. bleek achteraan goed georganiseerd, maar wist in constructief opzicht nauwelijks van welk hout pijlen te maken. In die eerste 45 minuten slaagden ze er niet in om ook maar ťťn serieuze aanval in elkaar te timmeren, tenzij een doorbraak van Frans Van Rooij die door Ndanga correct van de bal werd gezet.

Ook in de tweede helft bleef K Boom FC de beste of moeten we in dit geval zeggen de minstslechte(?) ploeg en creŽerde het meeste doelgevaar. Het was nauwelijks te merken dat er een klasseverschil binnen de krijtlijnen stond. Op geen enkel vlak lagen de Steenbakkers onder. Op de koop toe werd Frans Van Rooij door trainer Dimitri Davidovic in de kleedkamer gelaten, zodat er nagenoeg niemand meer was om de rood-witte motor op toerental te krijgen. Het beste paard krijgt echter niet altijd de haver. Op het ogenblik dat R.A.F.C. zich nadrukkelijker ging manifesteren, puurde het uit zijn eerste kans ook een doelpunt.

H.-P. Lehnhoff schilderde een vrije trap op het hoofd van Eric Meyer, die pas was ingevallen voor de onzichtbare Nico Claesen. De 18-jarige spits van Fortuna Sittard knikte onhoudbaar in de winkelhaak. Scoren aan honderd procent, heet zoiets. Het aandringen van K Boom FC tijdens het wedstrijdeinde met een kopbal van Bell die op de lijn werd gekeerd, kon daar niets aan veranderen. R.A.F.C. neemt met deze eerste uitzege en er zullen er zonder twijfel nog een aantal volgen, in deze A-reeks van de Trofee Coeck meteen de eerste plaats in. Het belooft en elk geval voor de terugmatch van volgende zaterdag (Ludwig De Smedt - bron: onbekend - 27/07/1989).

(bron: de pers - 27/07/1989)

Statistieken

K. Boom F.C. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Dirk Vekeman
Johnny Van Den Bossche
John Buana N'Galula
FranÁois Ndanga Tumba
Guy Droesaerts
Sven Mertens
Marc NoŽ
Patrick Vermeiren
Dirk Goossens
Ronny Martens
James Bell
Wim De Coninck
Jan Kilkens
Geert Emmerechts
Franky Dekenne
Frank Mariman
Ralf Geilenkirchen
Hans-Peter Lehnhoff
Frans van Rooij
Patrick Schrooten
Nico Claesen
Geert Hoebrechts

Wissels

75' Ronny Martens (uit)/
Kurt Van Looveren (in)
 
85' Sven Mertens (uit)/
Geert Willems (in)
 
85' Patrick Vermeiren (uit)/
Bart Belis (in)
 
0 Frans van Rooij (uit)/
Ronny Van Geneugden (in)
46'
 
0 Jan Kilkens (uit)/
Yves Vanderveeren (in)
72'
 
0 Nico Claesen (uit)/
Erik Meijer (in)
75'
 

Begin Match
Guy Droesaerts      
      Geert Emmerechts
Dirk Goossens      
Ronny Martens      
Ruststand 0-0
      Erik Meijer 0-1 80'
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG