Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Boom F.C.
2 0
29.07.1989 Plaats: Gemeentelijk Sportstadion Boom

Scheidsrechter: Van Hulschout
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - K Boom FC

Tweede keer, goede keer

Boom - R Antwerp FC dat dus noodgedwongen voor de tweede keer binnen een week op het terrein van zijn tegenstander te gast was, kwam zaterdag beter uit de verf dan in het eerste treffen. De rood-witten speelden de bal beter rond en bepaalden het ritme. Dat leidde al vlug tot een doelpunt toen Patrick Schrooten op rechts afgezonderd werd, een eind oprukte tot in de buurt van Nico Claesen. Een misverstand tussen beiden, gevolgd door een knal op Patricks dij, bracht Nico uiteindelijk in de gelegenheid om de bal voor te trekken. Aan de tweede paal was Miroslav Curcic komen postvatten en die knikte de inswinger naast Van Dessel binnen. Tegen de rust aan zou de Joegoslaaf nog eens door dezelfde Nico Claesen bediend worden, maar toen pareerde de derde doelman van Boom de duikkopstoot van Miroslav Curcic. Het waren de enige wapenfeiten van de nieuwe buitenlandse aanwinst. De kerel werd buiten het gebeuren gehouden, deels omdat hij niet goed wist waar zich op te stellen, deels omdat de ploegmaats niet overtuigd leken van zijn kwaliteiten.

De concurrentie is groot bij R Antwerp FC. Dat geldt zeker voor het verdedigend compartiment. Als je bedenkt dat met Yves Vanderveeren, Ronny Van Rethy, Rudi Taeymans, Rudi Smidts en Frank Mariman een volledige en volwaardige defensie langs de kant bleef, dan kan je niet anders dan concluderen dat ze bij de rood-witten verdedigers zat hebben.
Nico Broeckaert deed het op de libero-plaats verre van slecht in zijn eerste wedstrijd. Raph Quaranta speelde met de hem eigen verbetenheid. De Waal was zonder meer een van de uitblinkers en draafde onophoudelijk de lijn af. Nu hoeft het wel gezegd dat er van K Boom FC weinig stootkracht uitging. Dirk Goossens mikte vooraan herhaaldelijk op de mussen en de andere aanvallers brachten er nog minder van terecht. Wim De Coninck moest slechts een keer zijn klasse tonen op een inzenden van Mertens, met Belis een van de betere Boomenaars, vlak voor doel. Droessaert kopte voor rust een inswinger van Van Looveren nog wel eens langs de vekeerde kant van de paal, maar meer lieten de steenbakkers niet meer zien. Ja, Bell schoot in de slotfase van dichtbij hoger over dan we tot dan toe gewend waren.

R.A.F.C. was gewoonweg de sterkste ploeg. Van Dessel moest zich voortdurend in de voeten van aanstormende rood-witten gooien om schoten van Nico Claesen en patrocl Schrooten te weren. Een keer was hij verslagen, toen Frans Van Rooij in de tweede helft een vrijschop over het muurtje borstelde. De lat bracht redding. Intussen had Jan Kilkens de plaats van Miroslaw Curcic ingenomen. Hij toonde zich van zijn beste kant met snelle uitbraken over rechts en pirouettes rond de tegenstanders. Ook in hem leken de ploegmaats het niet gezien te hebben, afgaand op het aantal voorzetten die hem bereikten. Toch volgde nog een tweede doelpunt. Na een actie Quaranta-Geilenkirchen, belandde de achterwaartse voorzet van de Duitser in de voeten van Nico Claessen, die droog binnentrok. Nico Claesen en Frans van Rooij trachtten nadien de score nog op te drijven maar Van Dessel wierp zich telkens gevat in de baan van de bal (Henk Verleyen - bron: onbekend - 31/07/1989).

(bron: de pers - 31/07/1989)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Boom F.C.

Elftallen

Wim De Coninck
Nico Broeckaert
Geert Emmerechts
Franky Dekenne
RafaŽl Quaranta
Hans-Peter Lehnhoff
Frans van Rooij
Patrick Schrooten
Miroslav Curcic
Nico Claesen
Erik Meijer
Philip Van Dessel
Bart Belis
John N'Galula Buana
FranÁis N'danga Tumba
Guy roesaert
Sven Mertens
Johnny Van Den Bossche
Marc NoŽ
Kurt Van Looveren
Dirk Goossens
James Bell

Wissels

39' Erik Meijer (uit)/
Jan Kilkens (in)
 
46' Miroslav Curcic (uit)/
Ralf Geilenkirchen (in)
 
79' Geert Emmerechts (uit)/
Ronny Van Geneugden (in)
 
Marc NoŽ (uit)/
Patrick Vermeiren (in)
46'
 
Kurt Van Looveren (uit)/
Michel Ntelo (in)
46'
 
Sven Mertens (uit)/
Peter Van den Heuvel (in)
78'
 

Begin Match
Geert Emmerechts      
Frans van Rooij      
      Dirk Goossens
5' Miroslav Curcic 1-0      
Ruststand 1-0
72' Nico Claesen 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG